Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κρεμαστινός μετά από πολυήμερη μάχη στην εντατική

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κρεμαστινός μετά από πολυήμερη μάχη στην εντατική

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Κρεμαστινός μετά από πολυήμερη μάχη στην εντατική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 13402 ΦΟΡΕΣ

Θλίψη και συγκίνηση στα Δωδεκάνησα

Θλίψη και συγκίνηση στα Δωδεκάνησα, από τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού. Ο Δωδεκανήσιος καθηγητής ιατρικής, και πολιτικός, "έσβησε" πριν απο λίγο στην εντατική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύονταν από τις 26 Μαρτίου, δίνοντας σκληρή μάχη με τη νόσο του κορωνοϊού.

Τον θάνατό του ανακοινωση πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας Βασιλης Κικίλιας, εκφράζοντας τα συλληπητήριά του στην οικογένειά του και το ΚΙΝΑΛ με το εξής σχόλιο:

"Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ."

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1942 στη Χάλκη Δωδεκανήσου και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό το πρωί της 25ης Μαρτίου, οπότε και διακομίστηκε στο ναυτικό νοσοκομείο (ΝΙΜΙΤΣ) στην Αθήνα. Ακολούθως μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και εισήχθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου εξακολουθούσε να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή έως και σήμερα.

Ο «γιατρός της καρδιάς μας» που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών υπήρξε εξαίρετος επιστήμονας με πλούσιο και σπουδαίο έργο στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα και όχι μόνο.

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που απευθύνονταν σε εκείνον ζητώντας την βοήθεια και συνδρομή του για να μεταβούν στην Αθήνα για λόγους υγείας ή που επικοινωνούσαν μαζί του για ιατρικές συμβουλές και εύρισκαν πάντοτε την δέουσα ανταπόκριση.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπήρξε και σπουδαίο πολιτικό κεφάλαιο για τα Δωδεκάνησα (διατέλεσε υπουργός Υγείας και βουλευτής της περιοχή μας), καθώς υπήρξε από τους πρωτοστάτες και καταλύτες της δημιουργίας του νέου νοσοκομείου της Ρόδου.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και το 2015 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Εξελέγη σε έξι εκλογικές αναμετρήσεις (εκλογές 2000, 2009, Μάιο και Ιούνιο 2012, Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015), βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και διετέλεσε εκπρόσωπος της περιοχής μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για σχεδόν μια δεκαπενταετία (2000-2004 και 2009 - 2019). Υπήρξε προσωπικός ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου.

Γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1942 στη Χάλκη και μεγάλωσε στον Αρχάγγελο Ρόδου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύθηκε με υποτροφία του κράτους στη σύγχρονη καρδιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Royal Postgraduate Medical School, St. Thomas Hospital, Guy's Hospital 1973-1976).

Ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Ως πανεπιστημιακός ιατρός, δημιούργησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Εμφράγματος και Στεφανιαίας Νόσου. Διετέλεσε διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, όπου δημιούργησε το Β΄ Καρδιολογικό Τμήμα.

Υπήρξε ομότιμος καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο Έμορυ της Ατλάντα, καθώς και σε αυτό του Βελιγραδίου. Για το έργο του βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και την American Heart Association (Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία).

Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του από το 1996. Στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993 - 1996), χρημάτισε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Είχε συγγράψει ακαδημαϊκά συγγράμματα, καθώς και βιβλία για το ευρύ κοινό σχετικά με την καρδιολογία (Αναζητώντας τα μυστικά της καρδιάς και Μπορούμε να νικήσουμε τις καρδιοπάθειες) και πάνω από 2500 επιστημονικές εργασίες, εκ των οποίων 486 δημοσιεύθηκαν σε μεγάλα διεθνή ερευνητικά περιοδικά με υψηλό impact factor.

Κυριότερες μονογραφίες του η Διδακτορική διατριβή του (ως Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών): Η συγκέντρωση του C3 κλάσματος του συμπληρώματος στην εχινοκοκκίαση, η υφηγεσία: Η επίδραση της εναπόθεσης του σιδήρου στη λειτουργικότητα του μυοκαρδίου, Διαστολική λειτουργία της αριστερής κοιλίας και ​​Preconditioning.

Επί σειρά ετών υπήρξε συνεργάτης και αρθρογράφος της "Ροδιακής" για θέματα υγείας.


Συλλυπητήρια μηνύματα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου- Πρόεδρος Δημοκρατίας: «Υπηρέτησε την ιατρική και την πολιτική με συνέπεια και ήθος»

Τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή της στο twitter.

H κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπηρέτησε την ιατρική επιστήμη και την πολιτική με συνέπεια, ευγένεια, μετριοπάθεια και ήθος και εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά της στους οικείους του.


Συλληπητήριο μήνυμα του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα

O Υφυπουργός Τουρισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού:

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός πάλεψε γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή και η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στα Δωδεκάνησα και στην καρδιά μας.

Εξαιρετικός επιστήμονας με παγκόσμια καταξίωση και αναγνώριση.

Ευπρεπής όσο λίγοι, άνθρωπος με ευγένεια και αρχές, αλλά και με μεγάλη αγάπη για τον τόπο του.

Οι πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές δεν στάθηκαν εμπόδιο για να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες στα θέματα της δημόσιας υγείας.

Ήταν πολιτικός αντίπαλος, αλλά για μένα ήταν κυρίως ένας φίλος.

Θα τον θυμόμαστε με αγάπη.

Στη σύζυγό του και στους δικούς τους ανθρώπους, απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Συλληπητήριο μήνυμα Αλέξη Τσίπρα

Ολόκληρο το συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα:

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Κρεμαστινό, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια την επιστήμη, το κοινοβούλιο και τη δημοκρατική παράταξη.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και να διακρίνω το βάθος των γνώσεών του για την επιστήμη και τα ακαδημαϊκά ζητήματα, αλλά και την ειλικρινή του έγνοια για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στον τόπο μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στους δικούς του ανθρώπους.

Φώφη Γεννηματά: Ήταν ''ο δικός μας γιατρός''

Την θλίψη της για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου φίλου Δημήτρη Κρεμαστινού. Χάσαμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν λαμπρό επιστήμονα, ένα φλογερό πατριώτη, ένα Μαχητή της Δημοκρατικής Παράταξης, βουλευτή, αντιπρόεδρο της Βουλής, υπουργό», αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρει «ήταν ''ο δικός μας γιατρός''. Ο Δ. Κρεμαστινός δεν στάθηκε μόνο στο πλευρό του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, μέσα από τη συνεχή κοινωνική , επιστημονική και την Ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, τη δράση του στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας και τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπου συνέβαλε στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου.

Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη, στην παράταξή μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην Τζένη και τους οικείους του».


Αργύρης Αργυρού - Τέως πρόεδρος Κοινότητας Αρχαγγέλου

Σε συλλυπητήριο μήνυμα που εξέδωσε ο τέως πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαγγέλου και επιστήθιος φίλος του Δημήτρη Κρεμαστινού κ. Αργύρης Αργυρού, αναφέρει τα εξής:

Ο Αρχάγγελος σήμερα θρηνεί, μεγάλο το κενό στις καρδιές μας από την απώλεια του αγαπημένου μας συντοπίτη, φίλου και καθηγητή Δημητρίου Κρεμαστινού.

Δημήτρη, όποτε σε χρειαστήκαμε ήσουν πάντα με ανοιχτές τις αγκάλες να υποδεχθείς τους συγχωριανούς σου Αρχαγγελίτες, αλλά και όλους τους Ροδίτες.

Ήσουν πάντα με το χαμόγελο και πρόθυμος να εξυπηρετήσεις τους πάντες.

Θα σε αγαπάμε και θα σε θυμόμαστε πάντα.

Αλησμόνητος.


Νεκτάριος Σαντορινιός - Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ

«Μια πολύ δυσάρεστη είδηση μας ξύπνησε σήμερα. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έφυγε από τη ζωή. Ένας άνθρωπος που τίμησε την Επιστήμη, τον Κοινοβουλευτισμό και την Πολιτική. Ένας άνθρωπος, που όσο λίγοι, στήριξε τη Δημόσια Υγεία και άφησε παρακαταθήκη ένα σημαντικό έργο υποδομών Υγείας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, όμως, πάνω από όλα, αποτέλεσε υπόδειγμα πολιτικού με κοινωνικές ευαισθησίες, προοδευτική σκέψη και ήθος.

Μου έκανε την τιμή να μοιραστούμε σκέψεις και να ανταλλάξουμε απόψεις για τη ζωή, την πολιτική και το μέλλον του τόπου, στιγμές που κρατάω σα θησαυρό.

Η ωριμότητα της σκέψης του, η φιλικότητά του, η διορατικότητα και η εντιμότητά του, έκαναν τον Δημήτρη Κρεμαστινό έναν σπάνιο άνθρωπο. Η Πολιτική ζωή της χώρας, η Δωδεκάνησος και η Επιστήμη σήμερα είναι φτωχότερες.

Ένα είναι σίγουρο, ότι ένας άνθρωπος πεθαίνει όταν ξεχαστεί από τη συλλογική μνήμη και ο Τζίμης (όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του) δεν θα ξεχαστεί ποτέ.»


Mίκα Ιατρίδη - Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας

Ένας σπουδαίος Άνθρωπος έφυγε σήμερα από κοντά μας, ένας σπουδαίος Επιστήμονας, ένας σπουδαίος Πολιτικός.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός θα μείνει στη μνήμη όλων μας, γιατί είχε μια μεγάλη καρδιά με την οποία πρόσφερε τις γνώσεις του και τη βοήθεια του σε όποιον του το ζητούσε.

Τα λόγια δεν είναι αρκετά για να αποτυπώσουν το τεράστιο έργο του στη Δωδεκάνησο και την Ελλάδα.

Μόνο ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τη συνολική προσφορά του στον τόπο του και τη χώρα του, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τις συμβουλές του και την καθοδήγηση που απλόχερα έδινε σε όσους τις χρειάζονταν.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Η Δωδεκάνησος από σήμερα είναι πιο φτωχή.


Βασίλης Υψηλάντης - Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, Κοσμήτορας Α της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής στο άγγελμα του θανάτου του Καθηγητή Δημητρίου Κρεμαστινού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ τον Καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό. Τον αγαπητό συμπατριώτη, τον εξαίρετο γιατρό και πανεπιστημιακό δάσκαλο, τον μαχητικό κοινοβουλευτικό και αποτελεσματικό υπουργό. Η Δωδεκάνησος τον άνθρωπο που έβρισκε στήριγμα της στα δύσκολα και σημαντικά. Για μένα υπήρξε πολύτιμος συνοδοιπόρος στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των νησιών μας.

Ο τόπος μας τον ευγνωμονεί. Υπόσχεση μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας και την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων τους. Εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήρια στη σύζυγο και τους οικείους του. Να είναι η μνήμη του αιωνία.


Γιώργος Νικητιάδης - Πρώην Υφυπουργός Τουρισμού και πρ. βουλευτής Δωδεκανήσου

Με αφορμή το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού και π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

« Βαριά θλίψη προκαλεί σε όλους μας ο θάνατος του Δημήτρη Κρεμαστινού. Ως επιστήμονας, Υπουργός και Βουλευτής Δωδεκανήσου o Δημήτρης , μονίμως ακούραστος διέθετε όλες του τις δυνάμεις για την Ιατρική και τα νησιά μας. Η απουσία του θα είναι διαρκώς αισθητή. Οι χιλιάδες ασθενείς του και όλοι οι Δωδεκανήσιοι, θα τον θυμόμαστε ως υπόδειγμα εργατικότητας, δύναμης και αυταπάρνησης. Στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Δωδεκανήσου, θα στερηθούμε της παρουσίας ενός πολιτικού που με γνώμονα πάντα το μέτρο και την νηφαλιότητα, εργαζόταν για την πρόοδο των νησιών μας.

Το Ίδρυμα Διαμαντίδη στο οποίο συνεργαζόμουν μέχρι πρόσφατα μαζί του ως μέλος του Δ.Σ, χάνει έναν άξιο Πρόεδρο.

Εκφράζω στην σύζυγό του Τζένη και τους οικείους του, τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Δημήτρη, αιωνία η μνήμη σου. Θα σε θυμόμαστε πάντα ».

Ηλίας Καματερός - Τέως βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ

Κρίμα, Πρόεδρε.

Κρίμα, κ. Καθηγητά.

Βιάστηκες να φύγεις, Δημήτρη.

Πριν δεις να πραγματοποιείται η προτροπή σου σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις.

Ηλίας Καματερός

αρχιτέκτονας

τ. βουλευτής Δωδεκανήσου


Νίκος Ζωίδης - Πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ

«Θρηνεί σήμερα η Χάλκη, ο Αρχάγγελος, η Ρόδος, η Δωδεκάνησος, η Ελλάδα ολόκληρη. Θρηνεί η ιατρική και η ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας και σύμπας ο πολιτικός της κόσμος.

Έφυγε ο Δημήτρης Κρεμαστινός αφήνοντας παρακαταθήκες ζωής και συμπεριφοράς, τόσο στον ιατρικό, όσο και στον πολιτικό στίβο.

Αφήνοντας μετρήσιμα αποτυπώματα σε όλους τους τομείς που σώζουν ανθρώπινες ζωές, όπως άλλωστε σε όλη τη ζωή του έκανε. Έφυγε δυστυχώς, αφήνοντας και ανολοκλήρωτες προθέσεις, χωρίς ο ίδιος να ευθύνεται.

Χρέος όλων μας, να κάνουμε όσο μπορούμε, πράξη τα οράματά του και να κρατήσουμε πολύτιμους θησαυρούς τις παρακαταθήκες του.

Στους οικείους του εύχομαι την εξ Ύψους παρηγορία και στους Δωδεκανησίους κουράγιο. Κουράγιο και στον πολιτικό χώρο που υπηρετήσαμε μαζί και δέσμευση ότι οι αρχές του θα μας καθοδηγούν».


Στάθης Κουσουρνάς - Πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου και πρώην Δήμαρχος Ρόδου

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός με τη δράση και τη στάση ζωής του, τίμησε το χώρο της επιστήμης, της υγείας και της πολιτικής.

Τα Δωδεκάνησα και η χώρα, του οφείλουν πολλά στον τομέα των υποδομών και υπηρεσιών υγείας.

Το επιστημονικό του έργο έχει παγκόσμια αναγνώριση.

Πολιτικός με προοδευτική άποψη, πορεύθηκε με ήθος, αρχές και αξιοπρέπεια.

Η συμπόρευση μας στη Βουλή, θα μου μείνει αξέχαστη και διδακτική. Η μνήμη του θα μένει άσβεστη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.


Γιώργος Γιαννόπουλος - Πρώην δήμαρχος Ροδίων

Ευρισκόμενος στην Κάρπαθο έμαθα με απέραντη λύπη σήμερα αυτό που η Ελλάδα όλη και η Δωδεκάνησος περισσότερο, προσεύχονταν ν' αποτραπεί τον τελευταίο καιρό. Αυτό που σήμερα έσπειρε παντού τη θλίψη... Έφυγε ο Κρεμαστινός..

Ο δικός μας Δημήτρης.. Αυτός που κατακτώντας κορυφές στην επιστήμη και την πολιτική έκαμε τα νησιά περήφανους γενέθλιους τόπους του. Αυτός που με την δράση και την επιρροή του κατάφερε τόσα και αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στην πατρίδα που αγάπησε.

Το δείγμα γραφής του ισχυρό, στις υποδομές των νησιών με πρώτο ανάμεσα στα πάρα πολλά έργα, το περιφερειακό μας νοσοκομείο.... Αυτός ο ευπροσήγορος άνθρωπος που ανοιχτά και καλοσυνάτα αντιμετώπιζε τους πάντες..

Που ενέπνεε εμπιστοσύνη, οικειότητα και ζεστασιά.... Για αυτό η οδύνη είναι μεγάλη... Γι αυτό το κενό είναι δυσαναπλήρωτο... Και για τούτο η μνήμη του θα είναι συνεχής, έντονη και αιώνια...

Καλό ταξίδι γιατρέ μου


Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Κορυφαίος επιστήμονας, άνθρωπος της προσφοράς, ο οποίος άνοιξε δρόμους στην ιατρική και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον ελληνικό λαό.

Προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου, ταυτίστηκε με τις πιο σημαντικές στιγμές της παράταξής μας.

Μην αφήνοντας ποτέ την επιστήμη στο περιθώριο, ο Δημήτρης Κρεμαστινός μπήκε στην πολιτική για να υπηρετήσει από την θέση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενισχύοντας την περίθαλψη στην περιφέρεια και ιδιαίτερα τις αεροδιακομιδές, σώζοντας έτσι πολλούς συνανθρώπους μας. Από το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, υπερασπίστηκε μέχρι και τη λήξη της θητείας του τα Δημόσια Νοσοκομεία, πιέζοντας και από την θέση της αντιπολίτευσης για τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας περίθαλψης των ασθενών και εκπαίδευσης των φοιτητών Ιατρικής, σε όλη την Ελλάδα.

Καλό ταξίδι στον αγαπητό φίλο και σύντροφο Δημήτρη. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήριά στην οικογένεια του.


Στράτος Καρίκης - Αντιδήμαρχος Δήμου Ρόδου, επικεφαλής παράταξης "Νέα Μέρα Ροδίων Όραμα"

Αποχαιρετούμε σήμερα, με βαθιά θλίψη το μεγάλο Δωδεκανήσιο, τον ακαδημαϊκό, τον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Κρεμαστινό.

Το λαμπρό γιατρό που βοήθησε και θεράπευσε χιλιάδες κόσμου, τον πολιτικό που κέρδισε το σεβασμό όλων των πολιτικών χώρων και είχε τη χαρά να τον τιμούν εν ζωή.

Η δημιουργία του Νοσοκομείου, του Αιμοδυναμικού Τμήματος και η μεγάλη του συμβολή στην επίλυση προβλημάτων υγείας, του έδωσαν θέση ξεχωριστή στην καρδιά όλων μας. Έζησε για να προσφέρει, στη Ρόδο, στο χωριό του τον Αρχάγγελο, στον κόσμο όλο. Με ήθος, ανιδιοτέλεια και πάθος για την προάσπιση των συμφερόντων της Δωδεκανήσου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


Μανώλης Γλυνός - Επικεφαλής παράταξης "Συμμαχία Ν. Αιγαίου" και πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Η Δωδεκάνησος σήμερα θρηνεί την απώλεια ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου και πολιτικού που άφησε όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε όλη τη χώρα τη σφραγίδα του. Έγραψε ιστορία στην πολιτική αλλά και στον τομέα της υγείας. Τη δική του ιστορία.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός δεν είναι από τα ξημερώματα πια κοντά μας γιατί έχασε τη μάχη που από τον περασμένο Μάρτιο έδινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Μια μεγάλη προσωπικότητα με ήθος,αξιοπρέπεια , οξυδέρκεια και δυναμισμό. Από τη θέση του υπουργού Υγείας έδωσε μάχες για έχει η Ρόδος, ένα νοσοκομείο πανεπιστημιακού επιπέδου. Ήταν στόχος ζωής για εκείνον η λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος. Χάρη σε εκείνον χιλιάδες Δωδεκανήσιοι κάνουν επεμβάσεις για την καρδιά και sted χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν στην Αθήνα. Πάλεψε και για το ογκολογικό τμήμα που τόσο πολύ ήθελε να λειτουργήσει.

Εκτός από όλα τα άλλα για τα οποία με πάθος πάλευε, έδωσε μάχες για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και την επέκταση του σε όλη τη χώρα.Χιλιαδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν. Συνέβαλλε στη βελτίωση των αεροδιακομιδών καταλυτικά. Αγωνίστηκε για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ, για να έχει και η Ρόδος το δικό της παράρτημα, για να μπορούν να έχουν ένα βάλσαμο οκαι ένα φως στον εφιάλτη των ναρκωτικών οι εξαρτημένοι από τις ουσίες. Αγωνίστηκε για να πάψει να αποτελεί αίσχος για τη χώρα το Ψυχιατρείο Λέρου.

Επίσης ως υπουργός Υγείας , με δυναμισμό και επιμονή κατάφερε ώστε να εξαιρεθεί η Ελλάδα από τους περιορισμούς της συνθήκης του Μάαστριχτ, σε ότι αφορά τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Αυτό άνοιξε το δρόμο για τη υλοποίηση σημαντικών έργων την χρονική περίοδο 1993-1996.

Άνθρωπος καθαρός, έντιμος και συνετός. Με δυναμικό πολιτικό λόγο, αλλά και επιμονή για τα δικά του πιστεύω. Δεν δίσταζε να στηλιτεύσει και το ΚΙΝΑΛ όταν πίστευε πως είχε ξεφύγει από τη γραμμή που είχε χαράξει ο ιδρυτής του Ανδρέας Παπανδρέου.

Διορατικός ,πάντα έβλεπε πιο μπροστά από όλους εμάς, για αυτά που θα έρχονταν. Ποιος θα ξεχάσει τις παρεμβάσεις του όταν ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση. Τις προτάσεις του για ένα σχέδιο Μάρσαλ, για να σωθεί η Ελλάδα για να επανεκκινήσει η οικονομία.

Στην πολιτική είχε άποψη και την υποστήριζε με πάθος.

Ο τόπος μας θρηνεί την απώλεια ενός αγαπημένου και σημαντικού ανθρώπου μιας μεγάλης προσωπικότητας .

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


Δημήτρης Κρητικός (επικεφαλής παράταξης "Ρόδος Αξιών" και πρώην δήμαρχος Καμείρου): «Αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής τον Δ. Κρεμαστινό και είμαστε σίγουροι ότι το κενό θα είναι δυσαναπλήρωτο».

«Με το άγγελμα του θανάτου του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού, πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου η παράταξη «Ρόδος Αξιών» και εγώ προσωπικά ως επικεφαλής, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας στους οικείους του και ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσουν την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός με μακρά πορεία στο χώρο της υγείας, επιτυχημένος στο χώρο του, συνέβαλε τα μέγιστα στην επιστήμη της ιατρικής υπηρετώντας την από πολλά πόστα χωρίς ιδιοτέλεια. Αυτό ήταν άλλωστε και ένα από τα πράγματα που τον χαρακτήριζε: η προσφορά στο συνάνθρωπο, η βοήθεια που δεν αρνήθηκε σε όσους είχαν ανάγκη.

Ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους των νησιών ήταν πάντα κοντά στους συμπατριώτες του στηρίζοντας τα Δωδεκάνησα και μέσα από το στίβο της πολιτικής μαχόμενος για ένα καλύτερο αύριο.

Είχα την τιμή ως συνάδελφός του γιατρός να τον γνωρίσω σε βάθος και να εκτιμήσω τον Άνθρωπο αλλά και Επιστήμονα Δημήτρη Κρεμαστινό. Σήμερα τον αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής και είμαστε σίγουροι ότι το κενό θα είναι δυσαναπλήρωτο.

Αιωνία του η μνήμη».

Δημήτρης Γ. Κρητικός

Γιατρός πνευμονολόγος

Επικεφαλής παράταξης «Ρόδος Αξιών»


Σπύρος Καλούδης - Πρώην πρόεδρος Κοινότητας Μασσάρων και ακτινολόγος Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου

Με θλίβει η απώλεια ενός εξαίρετου ανθρώπου επιστήμονα και πολιτικού, του Δημήτρη Κρεμαστινού, με τον οποίο είχα μακρά και εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Θα είσαι χαραγμένος στη μνήμη μου για πάντα, ως φωτεινό παράδειγμα.


Χαράλαμπος Κόκκινος - Επικεφαλής παράταξης "Πνοή Δημιουργίας Ν. Αιγαίου" και πρώην περιφερειάρχης

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο "γιατρός της καρδιάς μας" έφυγε από κοντά μας. Ο τόπος μας έγινε φτωχότερος γιατί θα μας λείψει ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε και αγάπησε την κοινωνία μας και εργάστηκε σκληρά και αποτελεσματικά. Κορυφαίος επιστήμονας με μεγάλη προσφορά στη δημόσια υγεια, ακούραστος πολιτικός με μεγάλες διακρίσεις και πάντα κοντά στους πολίτες. Είναι βέβαιο πως θα μείνει πάντα στη μνήμη μας....

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΣ.

Καλό Παράδεισο.

Θερμά συλλυπητήρια.


Νομαρχιακή Επιτροπή Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπήρξε ένας παγκόσμιας εμβέλειας Έλληνας Ακαδημαϊκός Ιατρός. Τίμησε με το πλούσιο επιστημονικό έργο που αφήνει πίσω του του την Ελλάδα, μια μεγάλη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές επιστημόνων.

Υπηρέτησε με ξεχωριστή αφοσίωση την πνευματική, πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας.

Ως Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην χώρα και στα Δωδεκάνησα, όπου το όνομα του συνδέθηκε με την λειτουργία αλλά και την ενίσχυση των σημαντικότερων δομών υγείας της χώρας μας.

Ως άνθρωπος, με τη σεμνότητα και το ήθος του έδειξε το δρόμο στους νεότερους. Το κενό που αφήνει η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτο. Η απώλεια του είναι μεγάλη.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.


Συλληπητήριο μήνυμα του τομέα νησιωτικής πολιτικής του ΚΙΝΑΛ

Από σήμερα είναι φτωχότερα τα νησιά μας!! Ο πολιτικός άνδρας, σπουδαίος επιστήμονας και αγαπημένος μας φίλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, έφυγε από κοντά μας!

Ο πολιτικός άνδρας που πρόσφερε τη ζωή του για την ανάπτυξη των νησιών μας και έβαλε τη σφραγίδα του στη θωράκιση της υγείας στα νησιά μας! Το όνομά του συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου., την ίδρυση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Το Νοσοκομείο της Ρόδου έχει τη δική του σφραγίδα!

Ο Πολιτικός που πέρασε από υψηλά αξιώματα, αλώβητος καθώς πάντα πρέσβευε με ήθος και αρχές την πολιτική!!! Μέσα από τα έδρανα της Βουλής, τον υπουργικό του θώκο, αγωνίστηκε για τα νησιά μας

Ο μέντορας για εμάς τους νεότερους που έδινε καθημερινά τις μάχες του για τη σοσιαλδημοκρατία, τον πολιτικό μας χώρο, το ΠΑΣΟΚ, την μεγάλη του αγάπη !!

Ο Άνθρωπος που χάριζε απλόχερα την φροντίδα του, την προσφορά του και τις ιατρικές του γνώσεις σε κάθε συμπολίτη μας !!!

Ο προσωπικός φίλος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, σήμερα μπαίνει στο πάνθεον των πολιτικών ανδρών της χώρας μας!!

Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη, στην παράταξή μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε, συναγωνιστή και πολιτικές μας μέντορα, Δημήτρη Κρεμαστινέ!! Ημέρα θλίψης για τα νησιά μας. Τα Δωδεκάνησα σε τιμούν.

Η Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής ΚΙΝΑΛ

Ελευθερία Φτακλάκη

Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Δημήτρη Κρεμαστινού. Ο καταξιωμένος ιατρός, καθηγητής Ιατρικής και κορυφαίο στέλεχος της Κεντροαριστεράς, διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό κοινωνικό και πολιτικό ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή, τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, από τη θέση του αναγνωρισμένου επιστήμονα, Υπουργού Υγείας και βουλευτή Δωδεκανήσου.


Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, επί σειρά ετών βουλευτή Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ, αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην Υπουργού Υγείας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπήρξε εξαίρετος γιατρός και καθηγητής καρδιολογίας, ιδιότητες για τις οποίες διακρίθηκε προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες και έργο.

Σε όλη του τη διαδρομή -επιστημονική, πολιτική και κοινωνική- πορεύτηκε με σεμνότητα και ήθος.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του.


Θεοδόσης Νικηταράς - Δήμαρχος Κω

Με αφορμή τον θάνατο του συμπατριώτη μας Δημήτρη Κρεμαστινού, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς δήλωσε:

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έφυγε άδικα, ενώ ήταν ακμαίος και δραστήριος στην επιστήμη του και στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

Ευγενής ως άνθρωπος, σε κάθε του βήμα.

Άριστος ως επιστήμονας, αναγνωρισμένος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία και στο σύστημα Υγείας.

Με βαθιά πίστη στον άνθρωπο και στις δημοκρατικές αξίες, πρόσφερε με το κύρος του στην πολιτική ζωή του τόπου μας, πάντα μέσα από τις γραμμές της δημοκρατικής παράταξης.

Η πατρίδα μας έχασε ένα από τα αξιότερα τέκνα της.

Οι Δωδεκανήσιοι θα διατηρήσουμε άσβεστη την εικόνα του.

Αιωνία η μνήμη του.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στους οικείους του.»

Μιχάλης Κόλιας - Δήμαρχος Λέρου

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού, ενός σπουδαίου επιστήμονα, ενός προοδευτικού πολιτικού, μα πάνω απ' όλα ενός υπέροχου ανθρώπου με τον οποίο διατηρούσα άριστες φιλικές σχέσεις.

Η απώλεια του Δημήτρη αφήνει στον τόπο ένα κενό δυσαναπλήρωτο. Τόσο η Λέρος όσο και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα θα τον θυμούνται για την απέραντη προσφορά του στα κοινά και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο.

Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Καλό ταξίδι, Δημήτρη.

Λευτέρης Πέντες- Δήμαρχος Πάτμου

Η ιατρική επιστήμη, θρηνεί σήμερα τον αξιόλογο επιστήμονα και καθηγητή Δημήτριο Κρεμαστινό. Η συνεισφορά του στον ιατρικό κόσμο αλλά και στον πολιτικό στίβο, υπήρξε πολύτιμη και ευρέως αναγνωρίσιμη. Διατελώντας υπουργός, το μεταρρυθμιστικό του έργο στα επίπεδα υγείας και πρόνοιας, αποδείχθηκε πολύπλευρο και άξιο συνέχειας από τους διαδόχους του.
Συγκεντρώνοντας στο πρόσωπό του όλα εκείνα τα στοιχεία και τις αρετές του γνήσιου πολιτικού άνδρα , έκανε και κάνει περήφανη τη Δωδεκάνησο αλλά και ολόκληρη της Ελλάδα.
Υποβάλλω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του με τη βεβαιότητα, ότι η μνήμη του είναι και θα παραμείνει αιώνια.

Φώτης Μάγγος - Δήμαρχος Λειψών

Οι Λειψοί αποχαιρετούν τον σπουδαίο επιστήμονα και πολιτικό Δημήτρη Κρεμαστινό. Τον άνθρωπο που δίδαξε πολιτικό ήθος, εργατικότητα και συνέπεια λόγων και έργων, που υπηρέτησε την ιατρική σε όλο το φάσμα της ως μάχιμος Γιατρός, ως Πανεπιστημιακός και ως Υπουργός Υγείας.

Τα Δωδεκάνησα αλλά και η Χώρα μας απώλεσαν μια σημαντική προσωπικότητα το κενό της οποίας θα είναι δυσαναπλήρωτο. Υπήρξε πάντοτε ένθερμος υπερασπιστής της νησιωτικής Ελλάδας με κατακτήσεις που βοήθησαν στην άρση της απομόνωσης των μικρών νησιών και την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος σε όλο το Αιγαίο. Το τεράστιο πολιτικό και επιστημονικό του έργο τον καθιστά αθάνατο στη μνήμη όλων μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Χριστοφής Κορωναίος - Δήμαρχος Νισύρου

Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για το θάνατο ενός σπουδαίου Δωδεκανήσιου, ενός σπουδαίου επιστήμονα, του πρώην βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου και υπουργού κ. Δημήτρη Κρεμαστινού. Ο αείμνηστος Δημήτρη Κρεμαστινός, καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο χώρο της υγείας και ως βουλευτής της Δωδεκανήσου και υπουργός βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των ιατρικών υποδομών των νησιών μας.

Στην οικογένεια του και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.


Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσου

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδ/νησου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την ξαφνική απώλεια του καθηγητή , τ. Υπουργού και Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ .

Για την θλιβερή απώλεια ευχόμαστε στην οικογένεια του θερμά συλλυπητήρια, κουράγιο και δύναμη.

Ο πρόεδρος
Ανδρουλάκης Εμμανουήλ

Ο Γεν. Γραμματέας
Βουρλούμης Γεώργιος

Βάϊος Καλοπίτας - Υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ

Φίλε Δημήτρη,

Έδωσες την μάχη για περισσότερες από 40 μέρες, είμαι σίγουρος πως γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κάνανε ότι καλύτερο μπορούσαν.Ξέρεις, όσοι είχαμε επικοινωνία μαζί σου έχουμε υποστεί ένα τεράστιο σοκ, διότι από την στάση σου όταν αυτή η πανδημία ήρθε στην Χώρα μας, καταλάβαμε ότι ήθελες να είσαι παρών και να την αντιμετωπίσεις. Να συμβάλλεις με τις γνώσεις και την στάση σου στην εξάλειψη της.

Όμως η πραγματικότητα είναι πως σήμερα θα πρέπει να σε αποχαιρετίσουμε. Να αποχαιρετήσουμε με θλίψη την φυσική σου παρουσία, αλλά όχι αυτά που συμβολίζεις.

Δεν είναι ότι στάθηκες δίπλα στον Ανδρέα μέχρι το Θάνατο του.Δεν είναι ότι η απουσία σου αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην Επιστήμη, στην Παράταξη μας στο ΠΑ.ΣΟ.Κ , στην ιδιαίτερη πατρίδα μας τα Δωδεκάνησα που σε τίμησαν επί σειρά ετών.

Είναι πως όταν θα μνημονεύουμε Δωδεκανήσιους Πολιτικούς θα έχεις περίοπτη θέση, και αυτό δεν το κατακτά κανείς εύκολα, αυτό είναι μια μάχη ζωής και όσο παράδοξο και να ακούγεται αυτή την στιγμή, αυτή την μάχη Ζωής την κέρδισες.

Θα λείψεις σε όλους μας, ειδικά σε όσους είχαμε την τιμή να σε ζήσουμε από κοντά.

Προσωπικά νιώθω ότι έχασα ένα στενό μου φίλο.

Βάιος


Γυμναστικός Σύλλογος "Διαγόρας" Ρόδου

Η οικογένεια του Διαγόρα εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον χαμό του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Ενός σπουδαίου ανθρώπου, πολιτικού και επιστήμονα, που υπηρέτησε τον τόπο και την χώρα του

με ιδιαίτερο ήθος και ουσιαστική προσφορά.

Η αγάπη του προς στο ιστορικό μας σωματείο ήταν τεράστια!

Το περασμένο Ιανουάριο είχε αποδεχτεί με χαρά την πρόσκληση μας, να είναι κεντρικό ομιλητής

στις εκδηλώσεις εορτασμού των 115 χρόνων του Γ.Σ. Διαγόρας. Δεν πρόλαβε, όμως…

Θα είναι «Αθάνατος» στις καρδιές όλων των συμπατριωτών του!

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη