Αρχάγγελος: Η κεντρική οδός του χωριού και το Κέντρο Υγείας μετονομάζονται σε «Δημήτριος Κρεμαστινός»

Αρχάγγελος: Η κεντρική οδός του χωριού και το Κέντρο Υγείας μετονομάζονται σε «Δημήτριος Κρεμαστινός»

Αρχάγγελος: Η κεντρική οδός του χωριού και το Κέντρο Υγείας μετονομάζονται σε «Δημήτριος Κρεμαστινός»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3283 ΦΟΡΕΣ

Την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους για την προσφορά του Δημήτρη Κρεμαστινού στον τόπο καταγωγής του τον Αρχάγγελο, αλλά και σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, αποφάσισαν να δείξουν οι συντοπίτες του αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης του θανάτου του, που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στον Αρχάγγελο δια περιφοράς, με την συμμετοχή του αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου κ. Γιώργου Πατσάη, του προέδρου της Κοινότητας κ. Νικόλαου Διμέλη και των υπολοίπων μελών της, αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί το όνομα του Δημήτρη Κρεμαστινού σε δύο εμβληματικά σημεία, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στους σπουδαίους ευεργέτες της περιοχής.

Ειδικότερα αποφασίστηκε να ονομαστεί «οδός Δημητρίου Κρεμαστινού» το τμήμα της οδού από του Ντάκα Κεραμικά – Εστιατόριο Γιωργά Μαυριού έως καφετέρια El Gusto και επίσης να ονομαστεί το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου «Κ.Υ. Δημήτριος Κρεμαστινός».

Αμφότερα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον εκλιπόντα.

Αφενός η οδός που μετονομάζεται είναι ο κεντρικός δρόμος του οικισμού στον οποίο ο πατέρας του Θωμάς Κρεμαστινός λειτουργούσε το φαρμακείο του Αρχαγγέλου για πολλά χρόνια, ενώ εκεί βρισκόταν και το σπίτι της οικογένειας και αφετέρου το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου υλοποιήθηκε και λειτούργησε κατά την διάρκεια της θητείας του Δωδεκανήσιου πολιτικού στο Υπουργείο Υγείας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Κοινότητα Αρχαγγέλου αποφάσισε επίσης να καταθέσει συμβολικά αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό σε άπορη οικογένεια του Αρχαγγέλου, στη μνήμη του εκλιπόντος, ενώ οι σημαίες στο κοινοτικό κτήριο της περιοχής θα κυματίζουν μεσίστιες ως ένδειξη πένθους.

Συλλυπητήριο Αργυρού

Εξάλλου εκτός από την Κοινότητα Αρχαγγέλου και ο επί σειρά ετών πρόεδρος της και σήμερα μέλος της μειοψηφίας, αλλά και επιστήθιος φίλος του Δημήτρη Κρεμαστινού, κ. Αργύρης Αργυρού, εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

Ο Αρχάγγελος σήμερα θρηνεί, μεγάλο το κενό στις καρδιές μας από την απώλεια του αγαπημένου μας συντοπίτη, φίλου και καθηγητή Δημητρίου Κρεμαστινού.

Δημήτρη, όποτε σε χρειαστήκαμε ήσουν πάντα με ανοιχτές τις αγκάλες να υποδεχθείς τους συγχωριανούς σου Αρχαγγελίτες, αλλά και όλους τους Ροδίτες.

Ήσουν πάντα με το χαμόγελο και πρόθυμος να εξυπηρετήσεις τους πάντες.

Θα σε αγαπάμε και θα σε θυμόμαστε πάντα.

Αλησμόνητος.

Διαβάστε ακόμη

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου