Έντονα προβληματισμένοι οι τουριστικοί πράκτορες στη Ρόδο

Έντονα προβληματισμένοι  οι τουριστικοί πράκτορες στη Ρόδο

Έντονα προβληματισμένοι οι τουριστικοί πράκτορες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2033 ΦΟΡΕΣ

Όλα είναι ρευστά για την έναρξη της τουριστικής περιόδου

Με πολλά ερωτήματα και αρκετό προβληματισμό τουριστικοί πράκτορες από τη Ρόδο, την Κω και την Κάρπαθο, συζήτησαν προχθές με τηλεδιάσκεψη για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στη μετά κορωνοϊό εποχή.

Τουριστικά γραφεία από τα τρία μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου, τα αεροδρόμια των οποίων δέχονται πτήσεις τσάρτερ, κατέθεσαν τις ανησυχίες τους γύρω από το πώς θα περάσουμε στην επόμενη ημέρα καθώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις σε ό,τι αφορά τον τουρισμό.

Πέρα από την ενημέρωση που έγινε από ειδικούς σχετικά με το τι θα ισχύσει σε ό,τι αφορά τις νέες διατάξεις που πρέπει να εφαρμοστούν, στο καθαρά τουριστικό κομμάτι όλοι παραδέχτηκαν ότι μας περιμένει ένα δύσκολο ξεκίνημα.
Πέρα από το ότι όλα δείχνουν το μήνα Αύγουστο για ασφαλή εκκίνηση των ταξιδιών, τα κενά είναι ακόμη μεγάλα σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξένα αεροδρόμια.

Στην τηλεδιάσκεψη κάθε πράκτορας κατέθεσε την εικόνα που έχει από τις αγορές με τις οποίες συνεργάζεται, και την εκτίμησή του για το τι… περιμένει φέτος με δεδομένο ότι η τουριστική βιομηχανία πιέζει να ξεκινήσουν οι πτήσεις αλλά για να γίνει αυτό απαιτούνται πολλά.

που θα γυρίσει πίσω στις περισσότερες των χωρών θα πρέπει να μείνει 14 ημέρες σε καραντίνα. Οπότε γιατί να πάει κάποιος διακοπές και μετά να μείνει σπίτι του κλεισμένος; Το πρόβλημα της επιστροφή είναι ένα άλυτο ζήτημα για όλους!
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, σε κάποιες χώρες όπως Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία και Τουρκία, απαγορεύονται οι πτήσεις προς την Ελλάδα όπως αναφέρει ο ΙΑΤΑ ίσως επειδή εκεί η κατάσταση είναι σοβαρή και τα κρούσματα πολλά.

Παράλληλα τονίστηκε ότι φέτος θα πρέπει να… ξεχάσουμε τους Ρώσους καθώς όλα τα μηνύματα από τη ρωσική αγορά σε αυτό συντείνουν, οι Γερμανοί ανά 15 ημέρες αναπροσαρμόζουν τις ημερομηνίες αφίξεων πηγαίνοντας όλο και πιο πίσω ενώ από τη Σκανδιναβία φαίνεται ότι είναι καλύτερα τα πράγματα για την περιοχή μας. Πάντως σε γενικές γραμμές το κλίμα δεν είναι καλό.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι βρισκόμαστε εν αναμονή για να ανακοινωθεί το πρόγραμμα από το υπουργείο Τουρισμού στις 15 του μήνα το οποίο εκτός απροόπτου θα αφορά και τα πρωτόκολλα για τις μεταφορές. Τα τουριστικά γραφεία καθιερώνουν πλέον την εβδομαδιαία συνάντησή τους με τηλεδιάσκεψη, έχουν προχωρήσει στη δημιουργία επιτροπών για διάφορα θέματα ενώ προγραμματίζουν να συζητήσουν και με τους βουλευτές για να τους ενημερώσουν γύρω από τις διαφορές που υπάρχουν ανά νησί σε ό,τι αφορά τον τουρισμό. Σημειώνεται ότι στα μεγάλα νησιά Ρόδο, Κρήτη, Κω, Κέρκυρα και Ζάκυνθο είναι διαφορετικό το τουριστικό προϊόν από αυτό σε Μύκονο, Σαντορίνη και κεντρική Ελλάδα και πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτές οι ιδιαιτερότητες στον όποιο σχεδιασμό.
Πάντως όπως υπογραμμίστηκε, τα μηνύματα για το 2021 είναι θετικά και πιο αισιόδοξα.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού