Η «Ροδιακή» αποχαιρετά τον γιατρό της καρδιάς μας

Η «Ροδιακή» αποχαιρετά τον γιατρό της καρδιάς μας

Η «Ροδιακή» αποχαιρετά τον γιατρό της καρδιάς μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1295 ΦΟΡΕΣ

«Η Ροδιακή» ήταν ο τελευταίος σταθμός στη Ρόδο του Δημήτρη Κρεμαστινού, πριν αναχωρήσει από τη Ρόδο για στερνή φορά τον περασμένο Μάρτιο.

Συνήθιζε πάντα να μας επισκέπτεται εδώ στα γραφεία σύνταξης, να συζητάμε, να τα λέμε από κοντά και να αναλύουμε την πολιτική κατάσταση και πολλές φορές (ίσως τις περισσότερες) να την διακωμωδούμε. Μαζί του, ήταν ο Δήμαρχος της Χάλκης, ο Άγγελος Φραγκάκης, στενός συνεργάτης του για πολλά χρόνια με τον οποίο θα αναχωρούσαν λίγο αργότερα για το αεροδρόμιο.

Εκείνη τη φορά, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, έδειχνε τόσο ευδιάθετος όσο ποτέ άλλοτε. Μιλήσαμε για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, μας εξέφρασε την ανησυχία του σε μια σειρά από τα ζητήματα, αλλά γρήγορα η κουβέντα ήρθε στην έξαρση της ασθένειας του κορωνοϊού, η οποία έμελλε να είναι μοιραία για τον ίδιο.

Δεν έδειχνε βιαστικός, αλλά εκείνη την ημέρα δεν κάθισε ούτε ένα λεπτό. Ούτε έβγαλε τα χέρια τους από τις τσέπες. Το ίδιο μας συμβούλεψε κι εμάς. Να μην ακουμπάμε οτιδήποτε και να προσέχουμε πολύ την υγεία μας γιατί αυτός ο ιός δεν έμοιαζε με όλους τους άλλους.

Τον «βομβαρδίσαμε» με ερωτήσεις για την ασθένεια, η οποία ακόμη τότε δεν είχε πάρει τις τρομερές διαστάσεις που ακολούθησαν στη συνέχεια παγκοσμίως. Μας απαντούσε με απλότητα, σε όλα τα ερωτήματά μας. Διακρίναμε την ανησυχία στο πρόσωπό του, καθώς ο ίδιος ήξερε και είχε μελετήσει πολύ καλύτερα ως επιστήμονας τι θα ακολουθούσε στην ανθρωπότητα. Δύο εβδομάδες αργότερα είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να εισαχθεί στην εντατική μονάδα.

Πάλεψε για 43 ολόκληρες ημέρες και νύχτες. Έδωσε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Είχε στο πλευρό του, άξιους συναδέλφους του, την οικογένεια και τους συγγενείς του, αλλά ταυτόχρονα σύσσωμη και την τοπική κοινωνία και τους απλούς ανθρώπους από κάθε γωνιά και κάθε νησί του νομού μας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ήταν ο γιος του Φαρμακοποιού που ξεκίνησε από τη Χάλκη και τον Αρχάγγελο, φθάνοντας να κατακτήσει με το σπαθί του, τις γνώσεις, το ήθος και τη σεμνότητά του, την κορυφή της επιστημονικής και πολιτικής κοινότητας. Κυρίως όμως, αυτό που κατάφερε ο κορυφαίος μας καρδιολόγος, ήταν που μπόρεσε να κατακτήσει τις καρδιές όλων των Δωδεκανησίων. Ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

Καλό ταξίδι, κύριε καθηγητά, όπως συνηθίζαμε να σας αποκαλούμε. Ούτε το κύριε «υπουργέ», ούτε το κύριε «βουλευτά», ούτε κύριε «αντιπρόεδρε της Βουλής» ξέρουμε ότι σας άρεσαν. Καλό ταξίδι, αγαπητέ μας Δημήτρη. Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να σε ξεχάσουμε.

«Η ΡΟΔΙΑΚΗ»

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάρπαθο η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γιάννης Παππάς και βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ.

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου