Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη νέας οδού στην Τήλο

Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη νέας οδού στην Τήλο

Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη νέας οδού στην Τήλο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 136 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 10 Μαΐου 1960 Αριθ. Φύλλου 2724

ΠΡΟΣΧΩΡΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΡΓΑΤ. ΚΕΝΤΡΟΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ
Δι’ επιστολής του ο κ. Νικόλαος Μαυρικάκης Γ. Γραμματεύς του Σωματείου εργατοτεχνητών του Δήμου Ρόδου, αναφέρει ότι αποχωρεί εκ του Σωματείου του και εκ του Εργατικού Κέντρου Δωδεκανήσου και προσχωρεί εις το Σωματείον εργατοτεχνητών ο «Αρχιμήδης» τμήμα του Νέου εργατικού Κέντρου και της Νέας ΓΣΕΕ υπό τον κ. Γονήν.

35 ΕΡΓΑ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 200.000 ΕΚΑΣΤΟΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΟΥΝ ΕΚΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩΝ
Ο κ. Νομάρχης ερωτηθείς εν σχέσει προς το Πρόγραμμα Μέσων Κοινωφελών Έργων του 1960, εδήλωσεν ότι μετά την έγκρισιν αυτού υπό της Κυβερνήσεως θα επιδιωχθή η όσον το δυνατόν ταχύτερον έναρξις των έργων εις ολόκληρον την Δωδεκάνησον.
Το πρόγραμμα Μέσων Κοινωφελών Έργων εφέτος, προβλέπει την εκτέλεσιν 35 έργων, αξίας άνω των 200.000 δραχμών έκαστον, εις διαφόρους νήσους.

ΕΛΗΞΕΝ Η ΔΙΑΝΟΙΞΙΣ ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ ΕΙΣ ΤΗΛΟΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΝ
ΤΗΛΟΣ (Ιδ. ανταπ.) Επερατώθησαν κατ’ αυτάς αι εργασίαι διανοίξεως της αγροτικής οδού από της κοινότητος Λιβαδίων προς την τοποθεσίαν Πάνω Μέρη, η οποία κατεσκευάσθη δια κυβερνητικών πιστώσεων ύψους 150.000 δραχμών και θα εξυπηρετήση πολύ τους αγρότας.
Δια την εκτέλεσιν του εν λόγω έργου απησχολήθησαν δεκάδες κατοίκων των Λιβαδίων, οι οποίοι ειργάσθησαν επί δίμηνον. Ο Πρόεδρος της κοινότητος, Λιβαδίων κ. Χατζημανώλης εξέφρασε δια τηλεγραφήματός του θερμοτάτας ευχαριστίας, προς τον κ. Νομάρχην, δια το αποπερατωθέν έργον, το οποίον ικανοποιεί ολόκληρον τον πληθυσμόν της Τήλου.

ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΓΕΝΕΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΟΣ ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
Χθες την πρωΐαν ο παρεπιδημών Γεν. επιθεωρητής Διοικήσεως κ. Βασιλειάδης συνειργάσθη μετά του Νομάρχου κ. Ιωάννου επί διαφόρων διοικητικών ζητημάτων. Επίσης αργότερον ο κ. Βασιλειάδης προήδρευσε συσκέψεως, των προϊσταμένων όλων των υπηρεσιών, προς τους οποίους ωμίλησε.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΣ ΓΛΥΠΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΙΑΝ ΕΔΡΑΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ο γλύπτης κ. Τηλιακός υπέβαλεν υποψηφιότητα δια την έδραν του καθηγητού πλαστικής του Τμήματος, Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου. Ο κ. Τηλιακός ανεχώρησε χθες εις Αθήνας όπου θα καταθέση διάφορα δικαιολογητικά. Κατά σχετικάς πληροφορίας την αυτήν έδραν διεκδικούν και τέσσαρες άλλοι υποψήφιοι.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΙΣ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΙΝ ΕΜΠΟΡ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΛΗΞΕΩΣ
ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Υπό του Προέδρου του ΕΒΕΔ κ. Θεοχάρη απεστάλη προς την υποεπιτροπήν Πιστώσεων της Τραπέζης Ελλάδος το ακόλουθον έγγραφον:
«Έχομεν την τιμήν να παρακαλέσωμεν υμάς όπως θελήσετε και εγκρίνητε κατ’ εξαίρεσιν δια την περιφέρειάν μας, την προεξόφλησιν εμπορικών γραμματίων εξαμήνου λήξεως.
Το ειδικόν τούτο μέτρον το οποίον άλλωστε ίσχυσε και εις την νήσον Σάμον, θα διευκολύνη το εσωτερικόν εμπόριον της περιφερείας μας, το οποίον ως γνωστόν, λόγω των επικρατουσών ενταύθα ειδικών συνθηκών, ιδία όσον αφορά την διακίνησιν ενταύθα ελληνικών προϊόντων, διεξάγεται υπό δυσμενείς συνθήκας.
Ωσαύτως το προτεινόμενον μέτρον θα ευρύνη έναντι μέτρων την χρηματικήν στενότητα των συναλλασσομένων της περιφερείας μας, ήτις εμφανίζεται οξεία εν συγκρίσει με τας πιστοδοτικάς ανάγκας της αγοράς μας.
Μετά τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΓ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ».

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι Τούρκοι ομιλούν ήδη περί της Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Γλέντι στην Έμπωνα με Εις Υγείαν και με Σκολ!

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον 20 Γερμανοί διευθυνταί τουριστ. γραφείων

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Μια ωραία προσπάθεια η εβδομάς τουρισμού

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ήρχισαν τώρα επειγόντως επισκευαί στο Καζούλλειον