Προβλέψεις για απώλειες-σοκ στα φετινά έσοδα από τον Τουρισμό

Προβλέψεις για απώλειες-σοκ στα φετινά έσοδα από τον Τουρισμό

Προβλέψεις για απώλειες-σοκ στα φετινά έσοδα από τον Τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 778 ΦΟΡΕΣ

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο ελληνικός τουρισμός θα καταφέρει φέτος να «σώσει» μόλις οκτώ δισεκατομμύρια από τις περσινές τουριστικές εισπράξεις των 18,2 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για εκτίμηση στην οποία προέβη και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ποσοτικοποιώντας και επιβεβαιώνοντας τις τεράστιες απώλειες που βλέπει η τουριστική αγορά, αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτή τη χρονιά στο τουριστικό «καλάθι» η πτώση της ταξιδιωτικής κίνησης και οι ακυρώσεις στις κρατήσεις. Οι απώλειες εντούτοις για τα κρατικά ταμεία από τη ζημιά στον τουρισμό λόγω της επιδημίας είναι υψηλότερες.

Λόγω της μεγάλης δυναμικής στις προκρατήσεις για τη φετινή σεζόν πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού, τα έσοδα αναμένονταν να ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο δίμηνο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνιζαν αύξηση κατά 22,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, φτάνοντας στα 527 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν μάλιστα στο Capital.gr επιχειρηματίες από το χώρο των ξενοδοχείων, τόσο τα έσοδα, όσο και οι αφίξεις από το εξωτερικό θα αργήσουν πολύ να ανακάμψουν και να επανακτήσουν τα πρότερα μεγέθη τους, τονίζοντας πως αν δεν υπάρχουν άλλα απρόσμενα γεγονότα, ο Τουρισμός θα επανέλθει μετά από τρία χρόνια τουλάχιστον.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10