Το... παλεύει ο ΣΕΓΑΣ και για Παμπαίδες-Παγκορασίδες α’

Το... παλεύει ο ΣΕΓΑΣ και για Παμπαίδες-Παγκορασίδες α’

Το... παλεύει ο ΣΕΓΑΣ και για Παμπαίδες-Παγκορασίδες α’

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 112 ΦΟΡΕΣ

Όλες αυτές τις ημέρες έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές, για να επιτραπεί η χρήση των εγκαταστάσεων στίβου

Μεγάλη προσπάθεια κάνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεννόηση και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατ’ αρχάς, όπως και όλους τους αρμόδιους, στο να υπάρξει από την ερχόμενη Δευτέρα μια ειδική ρύθμιση στους περιορισμούς όσον αφορά τις ηλικίες των αθλητών-αθλητριών με δικαίωμα στη χρήση των εγκαταστάσεων.

Εδώ και αρκετό καιρό η ομοσπονδία γνωστοποίησε την πρόθεσή της να διεξαχθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών και κάποια διασυλλογικά, για να υπάρξουν όσο γίνεται περισσότερες συμμετοχές και να έχουν την ευκαιρία γι’ αγώνες όσοι θα τη στερηθούν από τις αναβολές των διεθνών συναντήσεων.

Έτσι, οι κατηγορίες για τα πανελλήνια απλών και σύνθετων αγωνισμάτων είναι οι: Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’, Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων-Νεανίδων, Νέων Ανδρών-Γυναικών κι Ανδρών-Γυναικών.

Στην κατηγορία Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’, λοιπόν εντάσσονται όλοι όσοι είναι ηλικίας 14-15 ετών κι έχουν μάλιστα πρώτη φορά φέτος αρκετά παιδιά δικαίωμα συμμετοχής σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, αφού στις μικρότερες ηλικίες λαμβάνουν μέρος σε τοπικούς διασυλλογικούς ή αναπτυξιακούς αγώνες.

Λαμβάνοντας όμως υπόψη τα όσα ανακοινώθηκαν από την πολιτεία, στις 18 Μαΐου, όταν ανοίξουν με τα όποια περιοριστικά μέτρα τα στάδια, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν αθλητές- αθλήτριες από 15 ετών κι άνω.

Αυτό ακυρώνει την όποια πρόθεση του ΣΕΓΑΣ για τη διεξαγωγή των πανελλήνιων πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών κι επηρεάζει φυσικά τις προσπάθειες αρκετών παιδιών κι από τα σωματεία της Δωδεκανήσου που περίμεναν αγωνιωδώς την επιστροφή στις προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα και τη συμμετοχή σ’ επίσημους αγώνες. Νεότερα θα υπάρξουν πολύ πιθανό σήμερα ή κι αύριο, αναλόγως της ενημέρωσης από τη ΓΓΑ και το κατά πόσο θα ληφθούν υπόψη τα όσα θ’ αναφέρει επισήμως ο ΣΕΓΑΣ.

Εννοείται πως όταν θ’ ανοίξουν οι εγκαταστάσεις δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους απλούς ασκούμενους ή γονείς και κοντινά γενικότερα πρόσωπα όσων προπονούνται, ενώ θα γίνεται και από τον ΔΟΠΑΡ αυστηρός έλεγχος σε όσους εισέρχονται κι εξέρχονται των εγκαταστάσεων. Αθλητές-αθλήτριες και προπονητές θα πρέπει να υπακούν και να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες για την ατομική τους προστασία, όπως έχουν πια γνωστοποιηθεί από τη ΓΓΑ εδώ και μέρες.

Στον αγωνιστικό χώρο και τ’ αποδυτήρια ισχύουν νέα δεδομένα και τίποτα, όπως φαίνεται, για πολύ καιρό ακόμα δεν θα είναι το ίδιο σε σχέση με το παρελθόν και πριν ζήσουμε όλες αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο «Δεκάλογος» χρήσης των εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
1) Οι προπονητές ενημερώνεστε άμεσα από τους αθλητές σας για την κατάσταση της υγείας τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων (πυρετός, βήχας, υπέρμετρη κόπωση μυαλγίες) επικοινωνήστε με τον γιατρό της ομοσπονδίας ή της εγκατάστασης. Το ίδιο αν έχετε κι εσείς κάποιο σύμπτωμα.

2) Προτιμήστε τη μετακίνησή σας προς και από το χώρο εργασίας με το δικό σας μέσο μεταφοράς. Σε περίπτωση μετακίνησης με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χρησιμοποιήστε μάσκα. Εάν μετακινήστε με πούλμαν της ομοσπονδίας οι αθλητές να κάθονται ένας σε κάθε σειρά, στην άκρη κι εναλλάξ στις σειρές φορώντας μάσκα.

3) Χρησιμοποιείτε στην προπόνηση αποκλειστικά και μόνο τον προσωπικό σας αθλητικό εξοπλισμό (ιματισμός, χρονόμετρα, σφυρίχτρα). Η χρήση γαντιών μιας χρήσης δεν υποκαθιστά την υγιεινή των χεριών.

4) Κατά τη διάρκεια της προπόνησης σε κλειστούς χώρους χρησιμοποιείτε μάσκα. Αποφύγετε χειραψίες, εναγκαλισμούς και φιλικά χτυπήματα. Αποφύγετε ν’ αγγίζετε το πρόσωπό σας. Κρατάτε απόσταση δυο μέτρων από οποιοδήποτε άλλο άτομο.

5) Σχεδιάστε την προπόνηση, ώστε οι αθλητές να κρατούν την απόσταση των δύο μέτρων τουλάχιστον μεταξύ τους. Στα ομαδικά αθλήματα χωρίστε τους αθλητές σας σε όσο το δυνατόν μικρότερα γκρουπ κι αν είναι δυνατόν, διατηρήστε πάντα την ίδια σύνθεση.

6) Σε περίπτωση χρήσης οργάνων μεριμνήστε για την απολύμανσή τους μετά τη χρήση ανά αθλητή με διάλυμα χλωρίνης 1/10 ή οινοπνεύματος 70%

7) Επιβλέψτε ότι δεν γίνεται χρήση των αποδυτηρίων κι ότι έχουν απολυμανθεί οι τουαλέτες και το φυσικοθεραπευτήριο. Σε αυτό να είστε εξαιρετικά αυστηροί.

8) Το ιατρικό προσωπικό και οι φυσικοθεραπευτές πρέπει να φορούν μάσκα κατά το έργο τους. Ο φυσικοθεραπευτής πρέπει να πλένει και να απολυμαίνει τα χέρια του μετά από κάθε θεραπεία και, αν είναι εφικτό να ασχολείται πάντα με συγκεκριμένους αθλητές κι αθλήτριες.

9) Εξασφαλίστε ότι στο χώρο προπόνησης μαζί με τους αθλητές παρευρίσκεται το απολύτως απαραίτητο προσωπικό. Απαγορεύεται να υπάρχει κόσμος στις κερκίδες.

10) Σε περίπτωση μετακίνησης και σε ό, τι αφορά τη μετάβαση, τη διαμονή και τη σίτιση αθλητών-αθλητριών, ακολουθήστε ακριβώς τα όσα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
1) Ενημερώστε τον προπονητή σας σε περίπτωση που έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα (πυρετός, βήχας δύσπνοια, υπέρμετρη κόπωση, μυαλγίες).

2) Προτιμήστε τη μετακίνησή σας προς και από το χώρο εργασίας με το δικό σας μέσο μεταφοράς. Σε περίπτωση μετακίνησης με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χρησιμοποιήστε μάσκα. Εάν μετακινήστε με πούλμαν της ομοσπονδίας οι αθλητές να κάθονται ένας σε κάθε σειρά, στην άκρη κι εναλλάξ στις σειρές φορώντας μάσκα.

3) Πλένετε τα χέρια σας τακτικά με υγρό σαπούνι και νερό ή υγρό αντισηπτικό.

4) Χρησιμοποιήστε στην προπόνηση αποκλειστικά τα δικά σας αθλητικλά είδη, τα οποία και θα πλένετε στο σπίτι σας μετά το τέλος της προπόνησης.

5) Αποφεύγετε χειραψίες, εναγκαλισμούς και φιλικά χτυπήματα. Δεν αγγίζετε το πρόσωπό σας, δεν τρίβετε τα μάτια σας όταν ιδρώνετε.

6) Εάν έρθετε στη διάρκεια της προπόνησης σε επαφή με άλλο άτομο, πρώτα πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας και μετά το πρόσωπό σας με άφθονο νερό. Η χρήση γαντιών μιας χρήσης δεν υποκαθιστά την υγιεινή των χεριών.

7) Χρησιμοποιήστε αποκλειστικά δικά σας μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο. Δεν τα μοιράζεστε με κανένα άλλο άτομο.

8) Σε περίπτωση τραυματισμού συναθλητή σας, αφήνετε τον γιατρό ή τον φυσικοθεραπευτή να δώσει τις πρώτες βοήθειες.

9) Δεν χρησιμοποιείτε τα αποδυτήρια, τα ντους, το γυμναστήριο της εγκατάστασης και τη σάουνα. Αποφεύγετε τις τουαλέτες. Αν πρέπει να τις χρησιμοποιήσετε, τοποθετήστε απολυμαντικό και κάλυμμα λεκάνης μιας χρήσης. Πλένετε τα χέρια σας σχολαστικά πριν και μετά τη χρήση WC.

10) Αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα, βάλτε τα σε μια πλαστική τσάντα και αφήστε τα στη μέριμνα του συλλόγου.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.