Σε σύγχυση οι ομπρελάδες της Ρόδου- η οδηγία δεν περιλαμβάνει τις ομπρέλες της Ρόδου

Σε σύγχυση οι ομπρελάδες της Ρόδου- η οδηγία δεν περιλαμβάνει τις ομπρέλες της Ρόδου

Σε σύγχυση οι ομπρελάδες της Ρόδου- η οδηγία δεν περιλαμβάνει τις ομπρέλες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2431 ΦΟΡΕΣ

Σε… σύγχυση βρίσκονται οι ομπρελάδες της Ρόδου καθώς η οδηγία που εκδόθηκε από την Κεντρική Διοίκηση για τη λειτουργία των παραλιών από αυτό το Σαββατοκύριακο-και μάλιστα με την…επέλαση καύσωνα-δεν περιλαμβάνει αυτές της Ρόδου!

Σε δηλώσεις του χθες, ο Πρόεδρος της κοινοπραξίας των ομπρελάδων της πόλης, κ. Λευτέρης Μπάμπαλης, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι δεν υπάρχει οδηγία για τις παραλίες της Ρόδου την Κυριακή αφού εδώ δεν έχουμε παραλίες με είσοδο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «σύγχυση» που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον κλάδο τους στη Ρόδο αφού οι οδηγίες είναι ότι ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες, που είναι οι περίκλειστες οι οποίες έχουν είσοδο και κάποιες λουτρικές εγκαταστάσεις.

Παρακάτω, όμως, η οδηγία κάνει λόγο για 535 οργανωμένες παραλίες, αριθμός που ταυτίζεται με τις γαλάζιες σημαίες που πήραμε το 2019. Οπότε, και οι ίδιοι δεν κατανοούν ποιες παραλίες εννοεί τελικά η οδηγία.

Επίσης, κάνει λόγο για περίκλειστες και μη, οπότε υπάρχει μία σύγχυση και θα πρέπει να διευκρινιστεί τι εννοούν με το οργανωμένες. Πάντως, ο κ. Μπάμπαλης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι, αυστηρά, με το γράμμα του νόμου, «οργανωμένες παραλίες» είναι αυτές που έχουν είσοδο και η οδηγία που έχουν πάρει από το Λιμεναρχείο είναι ότι δεν έχει καμία οργανωμένη παραλία στη Ρόδο.

Επίσης, πέρα της απελευθέρωσης αυτής, στην περιοχή μας δεν έχει έρθει Υπουργική Απόφαση ώστε να γίνουν μισθώσεις και να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι παραλίες. «Δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένας νόμιμα ακόμα διότι δεν έχουν γίνει οι μισθώσεις, δεν έχει βγει Υπουργική Απόφαση», τόνισε και είπε ότι αναμένεται τη Δευτέρα.

Από εκεί και πέρα, εκτιμούν ότι θα απαιτηθεί γύρω στον ένα μήνα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, επίσης δεν γνωρίζουν αν θα γίνουν διαγωνισμοί και γενικά δεν γνωρίζουν τι θα προβλέπει. Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου, κ. Θανάσης Στάμος, δήλωσε ότι πρόθεση του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη είναι να μη γίνουν διαγωνισμοί φέτος και να δοθεί παράταση στις συμβάσεις τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρόεδρος των ομπρελάδων, τίθενται κάποια ζητήματα αφού ο περυσινός νόμος προέβλεπε εκατό μέτρα από πόστο σε πόστο ενώ ο φετινός όχι, οπότε δεν γνωρίζουν τι θα ισχύσει.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ μας επηρεάζει ελάχιστα η οδηγία αφού η απόσταση από ομπρέλα σε ομπρέλα είναι τέσσερα μέτρα. Έχουν μπερδευτεί, όμως, με την οδηγία για 40 άτομα ανά χίλια τ.μ. αφού, όπως λέει ο κ. Μπάμπαλης, δεν μπορούν να ελέγχουν σε ανοιχτές παραλίες πόσος κόσμος έρχεται και ο αριθμός αλλάζει από στιγμή σε στιγμή.

Πολύ λογικές βρίσκουν τέλος τις οδηγίες για τις απολυμάνσεις που θα πρέπει να γίνονται πριν και μετά από κάθε χρήση στις ξαπλώστρες.

Εκείνο που τους προβληματίζει είναι τα γραφειοκρατικά θέματα και βέβαια τα ενοίκια αφού δεν μπορεί να γίνει ανανέωση της σύμβασης με τα περυσινά μισθώματα μια και μιλάμε μόνο για τρεις μήνες δουλειάς, ακόμα και αν η σεζόν παραταθεί μέχρι το χειμώνα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο