Παντελής Διακογεωργίου: «Αντίο Δημήτρη. Αντίο, καλέ μου φίλε-όπως σου άρεσε να μου λες»

Παντελής Διακογεωργίου: «Αντίο Δημήτρη. Αντίο, καλέ μου φίλε-όπως σου άρεσε να μου λες»

Παντελής Διακογεωργίου: «Αντίο Δημήτρη. Αντίο, καλέ μου φίλε-όπως σου άρεσε να μου λες»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1407 ΦΟΡΕΣ

Το στερνό αντίο, στον φίλο του επί δεκαετίες Δημήτρη Κρεμαστινό, εκφράζει με επιστολή του στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο πρώην Νομίατρος Δωδεκανήσου κος Παντελής Διακογεωργίου.

Επισημαίνει συγκεκριμένα στην επιστολή του: «Ο απροσδόκητος θάνατος του αγαπητού μου φίλου Δημήτρη, του Τζίμη είναι μεγάλη απώλεια όχι μόνο για τα Δωδεκάνησα, αλλά για όλη την Ελλάδα, την πολιτική και ιατρική επιστήμη.

Αξιοπρεπής, έντιμος με ήθος βάδισε μέχρι το τέλος με το μέτωπο ψηλά, γιατί ως γιατρός, ως πολιτικός και ως άνθρωπος έκανε το καθήκον του.

Η βαθιά του πίστη στη δημοκρατία τον οδήγησε να ενταχθεί από τους πρώτους στο ΠΑΣΟΚ και να συνδεθεί στενά με τον Πρόεδρό του, αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου.

Η αγάπη του για τη Δωδεκάνησο και η ευγενής φιλοδοξία του να φανεί χρήσιμος στην πατρίδα και τους ανθρώπους της, ενέπνεαν πάντοτε τους αγώνες του στο Κοινοβούλιο.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘60 μαζί φοιτητές και μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δωδεκανήσιων Φοιτητών Αθηνών-Πειραιώς και στη συνέχεια η συνεργασία μας στα χρόνια της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας μας έφεραν ακόμα πιο κοντά και μιά ιδιαίτερη και αδελφική φιλία αναπτύχθηκε μεταξύ μας που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια. Θυμάμαι τους αγώνες του για τη θεμελίωση του Νοσοκομείου Ρόδου, τα ταξίδια μας στα διάφορα νησιά της Δωδεκανήσου για την επίλυση των προβλημάτων των συμπατριωτών μας.

Είναι ο δημιουργός και θεμελιωτής του σύγχρονου Νοσοκομείου της Ρόδου και ως Υπουργός Υγείας άφησε τη σφραγίδα του στην αναβάθμιση της υγείας στα νησιά μας.

Αλλά και τα τελευταία 10 χρόνια σε κάθε κάθε ταξίδι του στη Ρόδο βρισκόμασταν στον πρωινό καφέ για να σχολιάσουμε την πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα αλλά και να θυμηθούμε τις παλιές φοιτητικές μας ιστορίες

Η τελευταία μας συνάντηση στις 9 Μαρτίου ήταν μοιραία. Γεμάτος ανησυχία και προβληματισμό για την απειλή του Covid-19 μας εξηγούσε με κάθε λεπτομέρεια πώς ο ιός επηρεάζει τη ζωή των καρδιοπαθών και των ευπαθών ομάδων και τι μέτρα πρέπει να λάβει η πολιτεία μας.

Έφυγε ένας μαχητής, ένας άνθρωπος με ήθος, αρχές και αξίες, ένας εξαίρετος επιστήμονας, ανεγνωρισμένης εμβέλειας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ένας γνήσιος δημοκράτης. Μα ίσως πάνω απ όλα έφυγε ένας καλός άνθρωπος.

Αντίο, παλιέ μου φίλε, όπως πάντοτε σου άρεσε να μου λες! Καλό σου ταξίδι».

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου