Δικαιώθηκε επιχείρηση για πρόστιμο ανασφάλιστης εργασίας

Δικαιώθηκε  επιχείρηση για πρόστιμο ανασφάλιστης εργασίας

Δικαιώθηκε επιχείρηση για πρόστιμο ανασφάλιστης εργασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3135 ΦΟΡΕΣ

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε και δικαιώθηκε, επιχείρηση στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία!
Η υπόθεση αφορά την επιβολή προστίμου σε κοινοπραξία επιτηδευμάτων εκμετάλλευσης παραλίας, στην οποία όταν έγινε έλεγχος από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ βρέθηκε να είναι εκεί ένας 27χρονος, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα προσωπικού και δεν ήταν ασφαλισμένος με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο ύψους άνω των 9.700 ευρώ.


Όπως ισχυρίζεται ο υπεύθυνος της επιχείρησης, ο 27χρονος απλώς είχε περάσει από εκεί για να παραλάβει κάποια έγγραφα και έτυχε επάνω στον έλεγχο. Έτσι η κοινοπραξία δια του δικηγορικού γραφείου Μιχάλη Κόκκινου και συγκεκριμένα της δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγο κας Αικατερίνης Ε. Κούρου, προσέφυγε στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου (Τμήμα 2ο Μονομελές – Τμήμα Διακοπών) με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί το πρόστιμο, αίτημα το οποίο και έγινε αποδεκτό.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στις 22 Αυγούστου 2014 στις 12 το μεσημέρι, όταν οι αρμόδιο υπάλληλοι του Ε.ΥΠ.Ε.Α. διενήργησαν έλεγχο στην επιχείρηση της κοινοπραξίας. Εκεί βρέθηκε ο 27χρονος ο οποίος αφού δήλωσε τα στοιχεία του διαπιστώθηκε πως δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα του προσωπικού και έτσι εκδόθηκε σε βάρος της επιχείρησης πράξη επιβολής προστίμου με την οποία και της επιβλήθηκε το πρόστιμο των 9.700 ευρώ, συνολικά.

Η κοινοπραξία προσέφυγε στη δικαιοσύνη και το δικαστήριο με την απόφασή του θεωρεί ότι η κρίση των ελεγκτικών οργάνων για την ύπαρξη εργασιακής σχέσης μεταξύ του 27χρονου και της επιχείρησης στηρίχτηκε αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι εκείνος βρέθηκε στο χώρο της παραλίας, όπου δραστηριοποιούνταν η επιχείρηση, χωρίς περαιτέρω να εξειδικεύεται στο δελτίο ελέγχου ή να προκύπτει από τα λοιπά στοιχεία του φακέλου, από ποια πραγματικά περιστατικά συνήγαγαν την ύπαρξη σχέσης εξαρτημένης εργασίας μεταξύ των δύο πλευρών (για παράδειγμα, δεν εντοπίστηκε να εξυπηρετεί πελάτες, να τακτοποιεί καθίσματα κ.α.).

Έτσι το δικαστήριο κρίνει με την ίδια απόφασή του πως η κοινοπραξία δεν έχει υποπέσει στις αποδιδόμενες σε αυτήν παραβάσεις και επομένως μη νομίμως καταλογίστηκαν σε βάρος της τα πρόστιμα. Για αυτό και δέχεται την προσφυγή και ακυρώνει την πράξη επιβολής προστίμου του αρμόδιου οργάνου σε βάρος της, ενώ διατάσσει την απόδοση του καταβληθέντος παραβόλου στην κοινοπραξία.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου