Επιστολή σε 25 τουρ οπερέιτορς έστειλαν οι διευθυντές ξενοδοχείων

Επιστολή σε 25 τουρ οπερέιτορς  έστειλαν οι διευθυντές ξενοδοχείων

Επιστολή σε 25 τουρ οπερέιτορς έστειλαν οι διευθυντές ξενοδοχείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1280 ΦΟΡΕΣ

Στις ανακοινώσεις που θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα στήριξης του τουρισμού και των επιχειρήσεων του κλάδου, είναι συγκεντρωμένα τα βλέμματα όλων και στη Ρόδο ώστε να παρθούν και οι τελικές αποφάσεις από τους επιχειρηματίες για το αν θα ανοίξουν φέτος τις επιχειρήσεις τους.

Παράλληλα οι αγωνιώδεις προσπάθειές τους να μάθουν τι συμβαίνει στην Ευρώπη και κυρίως για το τι εξέλιξη θα υπάρξει, πέφτουν μάλλον στο κενό καθώς κανένας δεν έχει μία ξεκάθαρη εκτίμηση και κανένας από τους συνεργάτες τους δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα και να μιλήσει με βεβαιότητα.

Τα πράγματα είναι συγκεχυμένα ειδικά μετά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις των χωρών να κρατήσουν τους πολίτες εντός των συνόρων τους.
Ενδεικτικό της δυστοκίας που υπάρχει αλλά και της ανασφάλειας των πολιτών, είναι και το γεγονός ότι ούτε οι τουρ οπερέιτορς φαίνεται ότι είναι σε θέση να διαμορφώσουν και να υλοποιήσουν το πρόγραμμα των φετινών διακοπών, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.
Μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος έστειλε προχθές σε 25 μεγάλους τουρ οπερέιτορς επιστολή με την οποία ζητά να απαντήσουν πότε ξεκινούν το πρόγραμμά τους, τι κόσμο θα φέρουν και τι πληρότητες υπάρχουν στα αεροπλάνα ώστε να προχωρήσει και το άνοιγμα των ξενοδοχείων στο νησί μας.

Πολύ λίγοι είχαν απαντήσει μέχρι την επόμενη ημέρα και όλοι επεσήμαναν ότι δε γνωρίζουν ακόμη πότε θα ξεκινήσουν το πρόγραμμά τους για τη Ρόδο, αποτυπώνοντας την αβεβαιότητα που υπάρχει.
Και αυτό γιατί δεν υπάρχει ζήτηση, δεν υπάρχουν πελάτες καθώς και οι ανακοινώσεις αλλά και οι οδηγίες των διάφορων ευρωπαϊκών κρατών προς τους πολίτες να μην ταξιδέψουν φέτος φαίνεται ότι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες.
Ήδη διάφορες έρευνες στα ευρωπαϊκά κράτη δείχνουν τα χαμηλά ποσοστά για ταξίδια φέτος, γεγονός που εξηγεί απόλυτα το γιατί αυτό το διάστημα ακόμα και αλυσίδες ξενοδοχείων «παίρνουν» κρατήσεις που μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα αυτές ήταν μερικές… εκατοντάδες.

Από την άλλη, κάποια κράτη αποφάσισαν να επιδοτήσουν τις διακοπές εντός της χώρας τους μέχρι ενός ποσού ανά άτομο, άλλα μείωσαν τον ΦΠΑ στον τουρισμό σε μονοψήφια νούμερα και άλλα όμορα ανέπτυξαν διακρατικές συνεργασίες.
Με όλα αυτά τα δεδομένα ο ξενοδοχειακός κλάδος της περιοχής μας θα επιθυμούσε να μειωθεί ο ΦΠΑ και να φτάσει στο 6% για τη διαμονή και στο 13% για την εστίαση και τις υπόλοιπες υπηρεσίες, ώστε το τουριστικό πακέτο να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό για όσους τελικά επιλέξουν να πάνε διακοπές κόντρα στις οδηγίες των κρατών τους.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων