Κ. Ταρασλιάς: Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως δήμος για το άνοιγμα της σεζόν

Κ. Ταρασλιάς: Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως δήμος για το άνοιγμα της σεζόν

Κ. Ταρασλιάς: Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως δήμος για το άνοιγμα της σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 380 ΦΟΡΕΣ

Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται ο Δήμος Ρόδου για το άνοιγμα της σεζόν, ενόψει και των σημερινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού, και όπως λέει ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστας Ταρασλιάς, όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος διατηρούσε τις επαφές του με τους ανθρώπους του τουρισμού και δεν σταμάτησε να εργάζεται για την «επόμενη ημέρα».

«Το πρώτο πράγμα το οποίο ενδιαφέρει τον Δήμο της Ρόδου είναι η ασφάλεια των πολιτών.
Το πιο σημαντικό πράγμα το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε, με κάθε μας προσπάθεια, είναι ότι δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε αυτό το οποίο πετύχαμε με μεγάλες θυσίες», δήλωσε χθες ο κ. Ταρασλιάς και συμπλήρωσε:
«Από την άλλη, όμως, υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα ότι πρέπει οι πολίτες να βρουν δουλειά, να μπορέσουν να δουλέψουν και να λειτουργήσουν.
Επίσης, ξέρουμε πολύ καλά ότι, αν η Ρόδος, σαν προορισμός, δεν λειτουργήσει μια χρονιά θα χάσει τα επόμενα χρόνια. Άρα, πρέπει να υπάρχει μία συνέχεια.

Όλη μας η προσπάθεια είναι όχι μόνο να φέρουμε κόσμο. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη μεγάλη μας διαδικτυακή καμπάνια –ήδη έχω στείλει μία επιστολή από τη Διεύθυνση Τουρισμού προς όλους τους ανθρώπους με τους οποίους είχαμε συνεργαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα, για παράδειγμα τους repeaters, δηλαδή τους τουρίστες που έρχονται επαναλαμβανόμενα, τους bloggers, τους πράκτορες που έχουμε συναντήσει σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις».

Σ’ αυτή την επιστολή, περιγράφουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο νησί σχετικά με τον κορωνοϊό-η επιστολή, μάλιστα, συνοδεύεται και από μία υπέροχη φωτογραφία της Ρόδου και από το σύνθημα που χρησιμοποιεί ο ΕΟΤ “till we meet again” (σ.σ. μέχρι να ξανασυναντηθούμε).
Οπότε, λαμβάνουν ήδη τα πρώτα μηνύματα γι’ αυτή την επιστολή με τα οποία τους εκφράζουν τη χαρά τους και δηλώνουν ότι περιμένουν ν’ ανοίξουν οι αεροπορικές συνδέσεις για να μπορέσουν να έρθουν στη Ρόδο. Και δήλωσε ο Αντιδήμαρχος:

«Αυτό το οποίο εμείς θέλουμε να τονίσουμε, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι χρειαζόμαστε μία πολύ μεγάλη συμμαχία όλων των εμπλεκόμενων στον τουρισμό, είτε αυτοί είναι ξενοδόχοι, είτε είναι τουριστικοί πράκτορες, εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, καταστηματάρχες, πολιτική ηγεσία, ώστε συντονισμένα να διασφαλίσουμε και να δώσουμε την εικόνα της ασφάλειας και να υπάρχει ασφάλεια προς τους πολίτες μας διότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, σύμφωνα με τις έρευνες, που φοβούνται να δεχθούμε το τουριστικό ρεύμα».

»Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε ως Δήμος. Βλέπετε ότι ήδη φροντίζουμε γι’ αυτά τα οποία είναι απαραίτητα όσο αφορά στην εμφάνιση της πόλης, θα προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις διατάξεις τις οποίες έχει βγάλει το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως για παράδειγμα για τους κοινόχρηστους στα διάφορα καταστήματα όπου υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί κάτι παραπάνω ή να επιβάλουμε την αραίωση στα καταστήματα εστίασης. Και ό,τι μας αναλογεί το πράττουμε με έναν σχεδιασμό, με έναν συντονισμό, για να μπορέσουμε πραγματικά να λειτουργήσουμε ως τουριστικός προορισμός».

Όσον αφορά, τέλος, τη συνεργασία με τους άλλους φορείς, ο κ. Ταρασλιάς είπε ότι θεωρεί ότι αυτή η κρίση μας έδειξε ότι «αν δεν είμαστε ενωμένοι οι Ροδίτες, δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τον μεγάλο στόχο που είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, ταυτόχρονα με όλους εκείνους τους κανόνες με τους οποίους μας επιτρέπουν να είναι ασφαλής ο προορισμός, πρώτα για τους κατοίκους μας και στη συνέχεια για τους επισκέπτες μας».
Σημειώνεται ότι όλα τα γραφεία πληροφοριών του Δήμου είναι ανοιχτή αφού ούτως ή άλλως το προσωπικό «τρέχει» όλα τα project που είχε σε εξέλιξη πριν από την πανδημία ενώ συζητούν και την επέκταση του ωραρίου τους το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο η Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ με θέμα τον νησιωτικό τουρισμό

407 θαλαμηγοί κατέπλευσαν μέχρι τις 10 Ιουνίου στη Ρόδο

Πώς έκλεισε ο Μάιος σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας»

Δ. Τσιλιγκίρης: Στο βόρειο τρίγωνο του νησιού υπάρχει μεγάλη κίνηση

Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού 2024 στη Ρόδο τον Οκτώβριο

Ένωση Ξενοδόχων: Xρειάζεται να γίνουν πολλά στην πόλη της Ρόδου

Γ. Τόππος: Η σεζόν για τη Ρόδο έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς

Κορυφαίους δημοσιογράφους από τη Γαλλία φιλοξένησε η Ρόδος