Πεντακάθαρη η θάλασσα στην περιοχή «Τραουνού»

Πεντακάθαρη η θάλασσα στην περιοχή «Τραουνού»

Πεντακάθαρη η θάλασσα στην περιοχή «Τραουνού»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 946 ΦΟΡΕΣ

Καθαρά και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας είναι τα νερά στην περιοχή Τραουνού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου του κ. Δημήτρη Οικονομίδη, με αφορμή σχετικές διαμαρτυρίες και παράπονα που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα το εργαστήριο προχώρησε σε αναλύσεις από δείγματα που πάρθηκαν στις 18 του μήνα από την περιοχή, κατά τις οποίες αποδείχθηκε ότι τα νερά είναι κατάλληλα για κολύμβηση. Ειδικότερα στην ανακοίνωση με τον τίτλο «Πεντακάθαρες οι θάλασσές μας» αναφέρονται τα εξής:

«Κάθε Μάιο, εδώ και δεκαετίες, ξεκινά το Πρόγραμμα Ελέγχου Ποιότητας των νερών Κολύμβησης που πραγματοποιεί το Εργαστήριό-μας (Αναλυτικό Εργαστήριο Ρόδου «Δημήτρης Ιω. Οικονομίδης») για λογαριασμό διαχειριστών πολυσύχναστων Ακτών στα Δωδεκάνησα. (Άλλωστε, δίκαια περηφανευόμαστε πως, «Πρώτοι φέραμε τις Γαλάζιες Σημαίες στην Ελλάδα και στη Ρόδο», ήδη από τον 1986).

Διαβάζοντας στο διαδίκτυο για διαμαρτυρίες, παράπονα και καταγγελίες για την ποιότητα των νερών κολύμβησης στην περιοχή «Τραουνού» - Φαληράκι, κρίναμε σκόπιμο και χρήσιμο για την τουριστική περιοχή μας, και μάλιστα σήμερα με την πρωτοφανή αυτή κρίση της πανδημίας και ετοιμαζόμενοι να κάνουμε ξανά μια προσεκτική αρχή, να διαπιστώσουμε την πραγματική κατάσταση. (Θεωρούμε πολύ σημαντική και πετυχημένη την άμεση παρέμβαση του Λιμεναρχείου με την ταχύτατη έκδοση ανακοίνωσης για το συμβάν).

Έτσι, τη Δευτέρα 18 Μαΐου, λάβαμε δείγματα νερών από την περιοχή «Τραουνού» και εξετάσθηκαν στο Εργαστήριό μας (Πιστοποιητικό Διαπίστευσης ΕΣΥΔ Αριθ 57 – Δοκιμές). Διαπιστώθηκε η καθαρότητα των νερών κολύμβησης, που ικανοποιούν απολύτως τις απαιτήσεις της σχετικής οδηγίας της ΕΕ για «Εξαιρετική Ποιότητα νερών».

Κάθε αξιόπιστη τεκμηρίωση της Ποιότητας στην τουριστική περιοχή μας βοηθά τον τόπο να επιβιώσει και στις αντιξοότητες, αλλά και να ξαναπάρει τη θέση που μας αξίζει, ως «Ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού».
Η παρουσία μας στα Δωδεκάνησα, ως τοπικό διαπιστευμένο εργαστήριο δοκιμών, είμαστε σίγουροι πως θα εξακολουθήσει να στηρίζει τον Τουρισμό και την Οικονομία της περιοχής μας. Μπορούμε και στα δύσκολα. Θα τα καταφέρουμε με την Πραγματική Ποιότητα».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο