Σύμφωνα με τις υποδείξεις των γεωπόνων το κλάδεμα των ευκαλύπτων στα Κολύμπια

Σύμφωνα με τις υποδείξεις των γεωπόνων το κλάδεμα των ευκαλύπτων στα Κολύμπια

Σύμφωνα με τις υποδείξεις των γεωπόνων το κλάδεμα των ευκαλύπτων στα Κολύμπια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1833 ΦΟΡΕΣ

Αναφορικά με το κλάδεμα των ευκαλύπτων στον κεντρικό δρόμο των Κολυμπίων, ο δήμος Ρόδου αναφέρει τα εξής:

«Η δενδροστοιχία των Ευκαλύπτων της ομώνυμης οδού στα Κολύμπια, αποτελείται από δέντρα που είναι ακλάδευτα επί πολλά χρόνια. Τα δέντρα αυτά έχουν πολλά ξερά κλαδιά και βραχίονες, όπως και βραχίονες μεγάλου ύψους που κινδυνεύουν με θράση. Από την οδό Ευκαλύπτων διέρχονται πάρα πολλά αυτοκίνητα και πεζοί, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, επειδή είναι η κύρια οδός πρόσβασης στην ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή των Κολυμπίων.

Επίσης, κάτω από πολλά δένδρα ευκαλύπτων βρίσκονται καταστήματα, ελαφριές κατασκευές σπιτιών και καταστημάτων, όπως τέντες, πέργκολες, τραπεζοκαθίσματα και πολλά άλλα. Η κατάσταση των δέντρων τα καθιστά επικίνδυνα τόσο για τη σωματική ακεραιότητα πεζών και των οδηγών όσο και για την πρόκληση υλικών ζημιών, σε διερχόμενους και σε καταστήματα.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από τις πολλές θραύσεις μεγάλων βραχιόνων και τις πτώσεις ξερών κλάδων που έχουν ήδη συμβεί, θέτοντας σε κίνδυνο κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής των Κολυμπίων.

Λαμβάνοντας υπόψη όσα προαναφέρθηκαν και αποβλέποντας στη λήψη μέτρων προστασίας, ο Δήμος Ρόδου, με αίσθημα ευθύνης προς τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού μας, προχωρά στο κλάδεμα των ευκαλύπτων. Σκοπός της εργασίας είναι η πρόληψη και αποφυγή θραύσης κλάδων ή/και πτώσης δένδρων, που εγκυμονεί κινδύνους για διερχόμενους πολίτες, οχήματα, κτήρια κ.ά. για να κατοχυρωθεί η δημόσια ασφάλεια και να αποφευχθούν πιθανές ζημιές.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις των γεωπόνων του Δήμου, οι ευκάλυπτοι είναι δέντρα που επιδέχονται αυστηρό κλάδεμα ανανέωσης της κόμης, χωρίς δυσμενείς επιπτώσεις. Το όντως αντιαισθητικό αποτέλεσμα του κλαδέματος είναι προσωρινό, αφού τα δέντρα αυτά σύντομα θα αναβλαστήσουν και θα ξαναγίνουν πιο δυνατά, πιο υγιή και συνεπώς, λιγότερο επικίνδυνα».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων