Ο Ανδρέας Μπάρκουλης στη Ρόδο για τα γυρίσματα νέας ταινίας

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης στη Ρόδο για τα γυρίσματα νέας ταινίας

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης στη Ρόδο για τα γυρίσματα νέας ταινίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 456 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατον 21 Μαΐου 1960 Αριθ. Φύλλου 2734

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΙ ΖΩΗΡΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Αι «Συλφίδες» του Σοπέν - Ο θίασος Σπ. Βρανά -
Το καλλιτ. πρόγραμμα - Ρεσιτάλ Μποαντέλλια -
Ο θίασος Τραγωδίας Ροντήρη - Αφίκετο ο Μπάρκουλης
Ζωηροτάτη Καλλιτεχνική κίνησις προβλέπεται κατ’ αυτάς εις Ρόδον, ενώ παραλλήλως ανηγγέλθησαν λεπτομέρειαι επί προσεχών εκδηλώσεων αναγγέλλοντας τα εξής:

MΠΑΛΛΕΤΟ «ΣΥΛΦΙΔΕΣ»
Ο Δήμαρχος Ρόδου επρότεινεν εις την Καν Ηρώ Σισμάνη όπως τον προσεχή Αύγουστον αφιχθή ενταύθα μετά του χορευτικού συγκροτήματός της και εμφανισθή εις την πόλιν μας, εις τα πλαίσια των τουριστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα οργανώση ο Δήμος. Κατά τας εξ Αθηνών πληροφορίας, εξ’ όσον πραγματοποιηθή συμφωνία το μπαλέττο της Κας Σισμάνη θα επαναλάβη εις την Ρόδον το πρόγραμμα που θα παρουσιάση εις Αθήνας, το οποίον περιλαμβάνει το ρομαντικό «μπαλέττο του Σοπέν «Συλφίδες», μαζούρκες του ιδίου και την «Ζιζέλ» του Θεοφίλου Γκωτιέ εις μουσικήν Άνταμς.

ΚΑΙ Η ΣΠ. ΒΡΑΝΑ
Εκπρόσωπος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Ρόδου ανεκοίνωσεν ότι (μετά τον θίασον Βίλμας Κύρου που θα εμφανισθή τον προσεχή μήνα εις το δημοτικόν θέατρον, θα δώση παραστάσεις εις το ίδιον θέατρον και ο θίασος της Σπεράντζας Βρανά. Ο αυτός εκπρόσωπος ανεκοίνωσεν ότι η Βίλμα Κύρου θα παρουσιάση ελληνικά και ξένα έργα και ότι εις ανεγειρόμενον τώρα νέον ξενοδοχείον θα διαρρυθμισθή χώρος του κτιρίου εις αίθουσαν θεάτρου, όπου θα καλούνται ελληνικά και ξένα θεατρικά και μουσικά συγκροτήματα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εντός της προσεχούς εβδομάδος ο κ. Δήμαρχος θα αναγγείλη το εφετεινόν πρόγραμμα εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Ρόδου. Το εν λόγω πρόγραμμα κατηρτίσθη προς τον σκοπόν της ψυχαγωγίας των τουριστών εις την πόλιν μας, θα περιλαμβάνη δέ ποικίλας εορτάς, αι οποίαι θα λάβουν χώραν κατά το χρονικόν διάστημα μεταξύ Ιουνίου και τέλους Σεπτεμβρίου, εις το αρχαίον θέατρον και εις δημοσίους χώρους της πόλεως.

ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ
- Αύριον την 11ην προμεσημβρινήν θα δοθή εις το Εθνικόν Θέατρον ρεσιτάλ Βιολοντσέλου υπό του Ρικάρντο Μποαντέλια. Τον διακεκριμμένον εκτελεστήν προσεκάλεσεν ενταύθα ο Μουσικός Όμιλος Ρόδου, ο οποίος ανέλαβε και την όλην οργάνωσιν του ρεσιτάλ.

Ο ΘΙΑΣΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
- Ανεκοινώθη ότι ο θίασος Τραγωδίας του Δημήτρη Ροντήρη, προσκληθείς, θα δώση ενταύθα δύο παραστάσεις εις το Αρχαίον Θέατρον. Αι εν λόγω παραστάσεις θα γίνουν την 27ην και 28ην Αυγούστου.

Ο «ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ»
ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ
- Αφίκετο χθες εις Ρόδον ο ηθοποιός του κινηματογράφου Ανδρέας Μπάρκουλης, σήμερον δέ αναμένονται η Γκέλυ Μαυροπούλου, ο Στρατηγός και άλλοι. Οι εν λόγω ηθοποιοί θα μετάσχουν εις το γύρισμα σκηνών της νέας ελληνικής ταινίας «Τσακιτζής».

ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ
Σήμερον την 9ην εσπερινήν θα δοθή εις το Δημοτικόν Θέατρον παράστασις των μαθητών του Βενετοκλείου Γυμνασίου. Κατ’ αυτήν οι μαθηταί θα παρουσιάσουν τα έργα «Πατρικό Σπίτι» του Δάφνη και «Ο μάγειρας» του Λόντου-Δημητρακοπούλου.


ΟΙ ΤΑΪΜΣ Ν. ΥΟΡΚΗΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΟΝ ΜΑΣ
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (ιδ. υπηρ.)
Οι «ΤΑΪΜΣ» εις κυριακάτικην έκδοσίν των εδημοσίευσαν ανταπόκρισιν εκ Ρόδου διά το γυρισθέν έργο «Κανόνια του Ναβαρόνε». Εις αυτήν υπογραμμίζονται οι ευνοϊκαί κρίσεις των ξένων ηθοποιών και παραγωγών διά τας δυνατότητας γυρίσματος κινηματογραφικών έργων εις Ρόδον.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...