Διευκρινίσεις για την ιατρική βεβαίωση

Διευκρινίσεις για την ιατρική βεβαίωση

Διευκρινίσεις για την ιατρική βεβαίωση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 122 ΦΟΡΕΣ

Η ΓΓΑ αναφέρει το τι ισχύει στις εξετάσεις των αθλητών-αθλητριών για την επιστροφή τους στα στάδια

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις των σωματείων και αφορά την αλλαγή στον τύπο της ιατρικής βεβαίωσης κάθε αθλητή-αθλήτριας για την επιστροφή τους στα στάδια.

Την περασμένη Τρίτη λοιπόν στάλθηκε από τη ΓΓΑ νέο έντυπο προς συμπλήρωση από τους αρμόδιους ιατρούς, γι’ αυτό και δόθηκαν παράλληλα οι απαραίτητες διευκρινίσεις:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ιατρική βεβαίωση που πρέπει να προσκομίσουν αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι, για την επανέναρξη των προπονήσεών τους, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ διευκρινίζει τα εξής:

• Ουδέποτε καθόρισε το μοριακό τεστ PCR ως προαπαιτούμενο για την επιστροφή αθλητών, αθλητριών και αθλουμένων στην αθλητική δραστηριότητα, όπως άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα και στις οδηγίες της που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.

• Το έντυπο της αρχικής ιατρικής βεβαίωσης τροποποιήθηκε έτσι ώστε να μην υπάρχει παρερμηνεία περί ανάγκης διενέργειας μοριακού τεστ PCR προκειμένου να υπογραφεί η βεβαίωση από τον ιατρό. Στο νέο έντυπο αναφέρονται αναλυτικά πλέον τα συμπτώματα που συνδέονται με τη λοίμωξη COVID-19.

• Παραμένει το γεγονός ότι αν ο ιατρός, από την κλινική εξέταση και μετά τη συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού, θεωρήσει ότι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, παραπέμπει αναλόγως τον εξεταζόμενο».

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων