Επεισόδια στα κρατητήρια της Ρόδου προκάλεσαν δύο γυναίκες

Επεισόδια στα κρατητήρια της Ρόδου προκάλεσαν δύο γυναίκες

Επεισόδια στα κρατητήρια της Ρόδου προκάλεσαν δύο γυναίκες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2676 ΦΟΡΕΣ

Εξύβρισαν αστυνομικό και καταδικάστηκαν στο αυτόφωρο

Φασαρία και φθορές προκάλεσαν στα κρατητήρια της Ρόδου ενώ εξύβρισαν και έφτυσαν και τον αστυνομικό – φρουρό, η 20χρονη και η 41χρονη που συνελήφθησαν μαζί με 40χρονο Σέρβο για ληστεία σε βάρος μίας 38χρονης.

Οι δύο γυναίκες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν χθες από το Αυτόφωρο, και μάλιστα στην 41χρονη επιβλήθηκε ποινή χωρίς αναστολή και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή. Σημειώνεται ωστόσο πως και οι δύο σήμερα μαζί με τον αλλοδαπό θα δώσουν εξηγήσεις – στην ανακρίτρια Ρόδου αυτή τη φορά- για την υπόθεση της ληστείας που επίσης κατηγορούνται.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν στις 19 Μαΐου για την υπόθεση της ληστείας και κρατούνταν προκειμένου την επόμενη ημέρα (προχθές) να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους.

Ωστόσο πρωινές ώρες προχθές ζήτησαν από τους αστυνομικούς – σκοπούς των κρατητηρίων όπου βρίσκονταν, να τους χορηγήσουν φαρμακευτική αγωγή πέραν της προβλεπόμενης ποσότητας του δικαιούνταν ισχυριζόμενες ότι είχαν στερητικά σύνδρομα.

Οι αστυνομικοί τους εξήγησαν πως ό,τι δικαιούνταν το είχαν πάρει και έτσι το αίτημά τους δεν γίνεται δεκτό.

Τότε η 41χρονη προκάλεσε φθορά στην κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται μέσα στο χώρο των κρατητηρίων και μαζί με την 20χρονη εξύβρισαν τους αστυνομικούς. Όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα στα κρατητήρια για να τις ηρεμήσουν και να τις αποτρέψουν να κάνουν άλλες ποινικές πράξεις, η 20χρονη έφτυσε τον 35χρονο αστυνομικό-φρουρό, του αφαίρεσε τα γυαλιά μυωπίας που φορούσε και τα έσπασε και στη συνέχεια του προκάλεσε αμιχές στο δεξιό βραχίονά του με τα νύχια της!

Τελικά αστυνομικοί με τη βοήθεια συναδέλφων τους, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τις δύο γυναίκες, ενώ ο 35χρονος φρουρός χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο της Ρόδου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Καταδικάστηκαν στο αυτόφωρο
Για το επεισόδιο αυτό σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στις δύο γυναίκες και ειδικότερα στην 41χρονη για μη έκδοση αστυνομικής ταυτότητας, διακεκριμένη φθορά και εξύβριση, στάση κρατουμένων από κοινού, ενώ για την 20χρονη για τα αδικήματα στάση κρατουμένων από κοινού, φθορά ξένης περιουσίας, εξύβριση λόγου και έργου κατά συρροή και απλή σωματική βλάβη από πρόθεση.

Χθες και οι δύο κατηγορούμενες κάθισαν στο εδώλιο του αυτόφωρου δικαστηρίου όπου κρίθηκαν αθώες για το αδίκημα της στάσης κρατουμένων, ενώ η 41χρονη και για την εξύβριση και ένοχες για τις λοιπές πράξεις. Το δικαστήριο επέβαλε στην 41χρονη, ποινή φυλάκισης 3 ετών και 2 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 200 ημερήσιες μονάδες προς ένα ευρώ την ημέρα και με τον όρο ότι εφόσον δεν καταβάλλει το ποσό αυτό, θα εκτίσει 200 ημέρες φυλακής, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, που σημαίνει ότι οδηγείται στη φυλακή.

Επίσης με την ίδια απόφαση το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Ελπίδας Κυρμπάση επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στην 20χρονη κατηγορούμενη.

Η ληστεία
Πάντως και οι δύο γυναίκες κρατούνται καθώς σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν για την υπόθεση της ληστείας, στην οποία κατηγορούνται μαζί με τον 40χρονο αλλοδαπό από τη Σερβία.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο παλιό νοσοκομείο της Ρόδου, στις 19 Μαΐου 2020 στις 6.30 το απόγευμα και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, ο 40χρονος από τη Σερβία μαζί με την 41χρονη και την 20χρονη αφαίρεσαν με τη βία από την 38χρονη την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και ναρκωτικά χάπια για τα οποία υπήρχε ιατρική συνταγή (ήταν συνταγογραφημένα).
Σε βάρος των τριών εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω