Τις ευθύνες για τη «Ρόδων Α.Ε.» θα αναζητήσει ο δήμος Ρόδου

Τις ευθύνες για τη «Ρόδων Α.Ε.» θα αναζητήσει ο δήμος Ρόδου

Τις ευθύνες για τη «Ρόδων Α.Ε.» θα αναζητήσει ο δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 555 ΦΟΡΕΣ

Τ. Καμπούρης: «Η διαχείριση ήταν νομικά, οικονομικά και πειθαρχικά τραγικά απαράδεκτη και παράνομη»

Την έναρξη της διαδικασίας εντοπισμού και διαπίστωσης των προσώπων που ευθύνονται για η διαχείριση της «Ρόδων Α.Ε.», με τη συμβολή του υπευθύνου της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, του Νομικού Συμβούλου της εκκαθάρισης και των τριών εκκαθαριστών, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου κατά την τελευταία συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς την περασμένη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, το θέμα εισήχθη στο δ.σ. εκτός ημερησίας διάταξης επειδή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση, «συντρέχουν λόγοι επείγοντος χαρακτήρα» και ήρθε προς συζήτηση και λήψη απόφασης ως εξής: «Διερεύνηση ευθυνών για ζημία εις βάρος του Δήμου Ρόδου». Αφού ενημερώθηκαν ηλεκτρονικά τα μέλη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση-υπενθυμίζεται ότι όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας δήλωσαν «παρών» και δεν συμμετείχαν-τους ζητήθηκε να υποβάλουν τις απόψεις τους και να εγκρίνουν την εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τηλέμαχου Καμπούρη.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος, κατόπιν σχετικού, πρόσφατου, εγγράφου των εκκαθαριστών της «Ρόδων Α.Ε.» και «σύμφωνα με τα έως τώρα ευρήματα, προκύπτει ότι η διαχείριση της «Ρόδων Α.Ε.» ήταν νομικά, οικονομικά και πειθαρχικά τραγικά απαράδεκτη και παράνομη». Και συνεχίζει:
«Εισηγούμαι την έναρξη της διαδικασίας εντοπισμού και διαπίστωσης των προσώπων που ευθύνονται, με τη συμβολή του υπευθύνου της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, του Νομικού Συμβούλου της εκκαθάρισης και των τριών εκκαθαριστών».

Μάλιστα, στο σχετικό έγγραφο των εκκαθαριστών με το οποίο ενημερώνουν το δ.σ. σχετικά με τις υποχρεώσεις της υπό εκκαθάριση εταιρείας προς τη ΔΟΥ Ρόδου, το οποίο επισυνάπτει ο κ. Καμπούρης, αναφέρονται τα εξής:

«Από τον έλεγχο που διενεργήσαμε έως σήμερα στο πλαίσιο της εκκαθάρισης, διαπιστώσαμε ότι μόνο για την περίοδο 2007-2010 προκύπτουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς ΔΟΥ Ρόδου 478.802,60 ευρώ εκ των οποίων τα 88.430,83 ευρώ είναι πρόστιμα-προσαυξήσεις που αφορούν αδικαιολογήτως εκπρόθεσμες υποβολές φορολογικών υποχρεώσεων της υπό εκκαθάριση εταιρείας. Παρακαλούμε όπως λάβετε τα παραπάνω υπόψη για τις δικές σας ενέργειες».

Μετά τα παραπάνω, το δ.σ. αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, πλην του εντεταλμένου συμβούλου κ. Σάββα Καραταπάνη που δήλωσε «παρών», να εγκρίνει την έναρξη της σχετικής διαδικασίας.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο