Την απαλλαγή των τουριστικών σκαφών από το ναυτολόγιο ζητά ο δήμος Σύμης

Την απαλλαγή των τουριστικών σκαφών από το ναυτολόγιο ζητά ο δήμος Σύμης

Την απαλλαγή των τουριστικών σκαφών από το ναυτολόγιο ζητά ο δήμος Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 845 ΦΟΡΕΣ

Την απαλλαγή των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών αναψυχής από την υποχρέωση του εφοδιασμού με ναυτολόγιο ζητά ο αντιδήμαρχος Σύμης, Νικήτας Γρύλλης, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Με αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν σε κάποιο βαθμό οι παθογένειες που αφήνει πίσω του ο κορωνοϊός και να στηριχθούν οι ιδιοκτήτες των σκαφών που δραστηριοποιούνται την τουριστική περίοδο στα νησιά.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο Νικήτας Γρύλλης αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: «Μέτρα στήριξης Ιδιοκτητών επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών που δραστηριοποιούνται κατά τη θερινή τουριστική περίοδο στην περιοχή μας».

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με σειρά μέτρων που προωθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής προκειμένου να στηριχθεί η Ελληνική ακτοπλοΐα, καθώς και οι ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται κατά τη θερινή περίοδο στην περιοχή μας, οι οποίοι δέχονται ισχυρές πιέσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, θεωρούμε αδήριτη ανάγκη να καταστεί επείγουσα η συνδρομή σας για τη βελτίωση της κατάστασης των ως άνω που πλήττονται ανεπανόρθωτα.
Με βάση τα δεδομένα αυτά και καθώς η μικρή ακτοπλοΐα και οι ιδιοκτήτες των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών αποτελούν και συμβάλλουν στην τουριστική - οικονομική βιομηχανία, θα πρέπει με δική σας μέριμνα να στηριχτεί ο κλάδος αυτός στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για τη στήριξή τους.

Για το λόγο αυτό παρακαλώ όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον Ν. 2575/1998, με τον οποίο απαλλάσσονται από την υποχρέωση να εφοδιάζονται με ναυτολόγιο τα αλιευτικά σκάφη μέχρι τριάντα (30) μέτρων κ.ο.χ. ή ολικού μήκους έως και είκοσι τεσσάρων (24) μέτρων και κάθε άλλο σκάφος μέχρι είκοσι πέντε (25) μέτρων κ.ο.χ. να προβλέπεται η διαδικασία ένταξης των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών και να υπαχθούν κι αυτά στον Ν.2575/1998, ώστε να απαλλάσσονται από την υποχρέωση να εφοδιάζονται με ναυτολόγιο τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής ανεξαρτήτως χωρητικότητας και τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής ολικού μήκους κάτω των δεκαεπτά (17) μέτρων και αντίστοιχα των κ.ο.χ., δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους κλάδους που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες που αφήνει πίσω του ο κορωνοϊός COVID-19.

Ευχή όλων μας είναι το τέλος της πανδημίας να μας βρει όλους έτοιμους για τη μεγάλη προσπάθεια να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή μας, ώστε η επανάκαμψη να είναι ομαλή για όσους είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το θαλάσσιο επάγγελμα.

Με εκτίμηση,
Ο Αντιδήμαρχος Σύμης
Νικήτας Γρύλλης».

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Στη Σύμη για τους εορτασμούς η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο