Από σήμερα οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου

Από σήμερα οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου

Από σήμερα οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1811 ΦΟΡΕΣ

Από σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου και μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα μπορούν να γίνονται οι εγγραφές και επανεγγραφές των παιδικών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου της Ρόδου για το σχολικό έτος 2020-2021, όπως έγινε γνωστό με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Αντιδημάρχου Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας, Οικολογίας, Ισότητας και Μετανάστεσυης, κ. Στράτου Καρίκη.

Η αίτηση θα βρίσκεται αναρτημένη από σήμερα στον ιστότοπο του Δήμου Ρόδου (http://www.rhodes.gr). Δικαίωμα εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρόδου έχουν όλα τα παιδιά, τα οποία την 01/09/2020 θα έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 2,5 ετών (σ.α. είναι γεννημένα από 01/01/2017 έως 28/02/2018).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής και επανεγγραφής νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με τους εξής τρόπους:
1.Υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά (σ.σ. στην παραπάνω διεύθυνση) και αναρτούν τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά (upload) σε μορφή pdf στην πλατφόρμα, όπως θα ορίζεται από τη ηλεκτρονικό σύστημα κατάθεσης αιτήσεων.

2. Υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, την εκτυπώνουν και αφού την υπογράψει ο γονέας τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται πρώτα στην αίτηση, συγκεντρώνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα τοποθετούν σε φάκελο Α4 ο οποίος αποστέλλεται στη Διεύθυνση: Προς Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης Δήμου Ρόδου ταχ. Διεύθυνση: Εντός Ροδιακής Έπαυλης Κτήριο Α’ Τ.Κ. 85100. Ρόδος για παιδικό σταθμό (σ.σ. αναγράφεται ο παιδικός σταθμός πρώτης προτίμησης). Για τους παιδικούς σταθμούς της ΑΜΚΕ η αίτηση αποστέλλεται στη Διεύθυνση: ΑΜΚΕ Ερυθρού Σταυρού 12 Τ.Κ. 85100 για παιδικό σταθμό (σ.σ. αναγράφεται ο παιδικός σταθμός πρώτης προτίμησης).

3. Για πληροφορίες και μόνο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά και μόνο στους παιδικούς σταθμούς της πρώτης προτίμησής τους.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ρόδου ορίζεται από Τρίτη 26 Μαΐου 2020 μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

Όπως αναφέρεται, ακόμη, στη σχετική πρόσκληση, η επιλογή, των νηπίων που θα φιλοξενηθούν, γίνεται ηλεκτρονικά με σειρά προτεραιότητας, βάσει των συνολικών μορίων, ύστερα από την καθιέρωση της υποχρεωτικής μοριοδότησης των αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, διασφαλίζοντας την τήρηση της «αρχής της αμεροληψίας» και διευκολύνοντας τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους άνεργους γονείς στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες αγωγής και διαπαιδαγώγησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
• Η λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ρόδου αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή.

• Οι Σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους για τις θερινές διακοπές τον μήνα Αύγουστο και δεν λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την 5η Ιανουαρίου καθώς και από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.
• Οι Σταθμοί δεν λειτουργούν κατά τις επίσημες αργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών, την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του Σταθμού και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.
• Το ωράριο λειτουργίας των Σταθμών αρχίζει από 7:00 και λήγει 16.00

Ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει ως φορέας στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (ΕΣΠΑ) και για το έτος 2020-2021. Οι γονείς, οι οποίοι εμπίπτουν στις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση και σε αυτό ύστερα από την δημοσίευση σχετικής Ανακοίνωσης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και να παραλάβουν την αξία τοποθέτησης (voucher). Πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με το Πρόγραμμα θα δίνονται στη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Ρόδου, στους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς και στην Α.Μ.Κ.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν μέχρι τέσσερις (4) Παιδικούς Σταθμούς που επιθυμούν κατά σειρά προτίμησης (από 1η έως 4η επιλογή) στα προβλεπόμενα πεδία της αίτησης. Ενδιαφερόμενοι που συμμετέχουν στην εν λόγω διαδικασία με περισσότερες της μιας (1) προτίμησης, εφόσον δεν αποδεχθούν ρητά ή σιωπηρά τη θέση στο Σταθμό στον οποίο επιλέγονται, θεωρείται ότι παραιτούνται από όλες τις προτιμήσεις τους και ως εκ τούτου διαγράφονται από τους οικείους πίνακες κατάταξης.

Με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής, χορηγείται στον ενδιαφερόμενο αριθμός πρωτοκόλλου ο οποίος αποτελεί και τον κωδικό αριθμό αίτησης και στον οποίο θα αναγράφεται η ακριβής ημερομηνία υποβολής, συνιστά δε εξουσιοδότηση προς την υπηρεσία για τη χρήση και επεξεργασία των στοιχείων του αιτούντος αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας Πρόσκλησης. Τροποποίηση της υποβληθείσας αίτησης γίνεται δεκτή έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων εάν και εφόσον δεν έχει υποβληθεί οριστικά .

Διαδικασία Επιλογής Αιτήσεων – Υπεύθυνων Δηλώσεων Εγγραφής και Επανεγγραφής, Ανάρτηση και Ανακοίνωση αποτελεσμάτων
Η απόφαση επιλογής και τοποθέτησης των νηπίων στις δομές, γίνεται με σειρά προτεραιότητας, από τριμελή Ειδική Επιτροπή που ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΚΕ, βάσει κοινωνικό - οικονομικών κριτηρίων σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των μορίων της κάθε αίτησης καθώς και τις επιλογές των αιτούντων/ουσών, όπως δηλώθηκαν στην αίτηση-υπεύθυνη Δήλωση κατά σειρά προτίμησης και σε συνάρτηση με τη δυναμικότητα του κάθε παιδικού σταθμού.

Σε κάθε περίπτωση η αίτηση θα απορρίπτεται όταν δεν προσκομίζεται το πιστοποιητικό υγείας του νηπίου καθώς και όταν το νήπιο δεν είναι πλήρως εμβολιασμένο Υποβολή τυχόν Ενστάσεων των ενδιαφερομένων μπορεί να κατατεθεί εντός τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων.

Η ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων μοριοδότησης και τοποθέτησης των επιλεχθέντων νηπίων σε δομές αλλά και των Απορριφθεισών Αιτήσεων, μετά την εξέταση των ενστάσεων από την τριμελή Ειδική Επιτροπή, θα γίνει στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Η αναζήτηση τόσο των προσωρινών όσο και των οριστικών αποτελεσμάτων θα γίνεται από τους αιτούντες/ούσες με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης- υπεύθυνης δήλωσής τους.

Οι επιλεχθέντες ωφελούμενοι/ες με βάση τους οριστικούς Πίνακες, οφείλουν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και μόνο με τον παιδικό σταθμό στον οποίο τοποθετήθηκε το νήπιο, από 01-09-2020 έως 05-09-2020 από τις 8:30 έως 13:30 καθημερινά, ώστε να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες για την ενεργοποίηση της εγγραφής τους.

Σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται ότι δεν επιθυμούν την εγγραφή του τέκνου τους στον παιδικό σταθμό και ως εκ τούτου διαγράφονται από τους πίνακες κατάταξης.

Σε περίπτωση ισοβαθμιών προηγείται ο/η αιτών/ούσα που έχει συγκεντρώσει περισσότερα μόρια στο πρώτο κριτήριο (οικονομικό κριτήριο) κι αν αυτά συμπίπτουν, προηγείται ο/η αιτών/ούσα με το χαμηλότερο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα.
Αν και πάλι αυτά συμπίπτουν, προηγείται ο/η αιτών/ούσα που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια στο δεύτερο κριτήριο (κοινωνικό κριτήριο) και ούτω καθεξής.

Οι κενές θέσεις καλύπτονται μετά από τυχόν διαγραφή παιδιού, λαμβάνοντας υπόψη τον Πίνακα Επιλαχόντων.
Σημειώνεται ότι αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές και μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω διαδικασίας και καθ’ ́όλη τη διάρκεια του έτους, μοριοδοτούνται ξεχωριστά ως εκπρόθεσμες και εξυπηρετούνται εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις και δεν εκκρεμούν εμπρόθεσμες αιτήσεις.
Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών από την επιτροπή θα υπάρξει ανακοίνωση μετα προσωρινά αποτελέσματα μοριοδότησης.
Διαδικασία μοριοδότησης: Τα κριτήρια αξιολόγησης και μοριοδότησης για την επιλογή παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ρόδου, είναι σύμφωνα με το οικογενιακό εισόδημα, επίσης κοινωνικά κριτήρια, γονέας ΑΜΕΑ, μονογενεϊκές οικογένειες, πατέρας στρατεύσιμος, γονέας φοιτητής/τρια, τρίτεκτνοι, πολύτεκοινοι, με δύο παιδικά, επίσης εργασιακά κριτήρια, όπως άνεργοι ή εργαζόμενοι/νες με μερική απασχόληση, αυτοαπασχολούμενοι/νες κ.α.

Για όλα τα παραπάνω πρέπει να προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής και επανεγγραφής.
Τέλος, όσον αφορά δυναμικότητα των παιδικών σταθμών του Δήμου της Ρόδου, αυτοί συνολικά μπορούν να δεχθούν 700 νήπια.
Ανά παιδικό σταθμό η δυναμικότητα έχει ως εξής:
Α’ παιδικός σταθμός Αγίου Νικολάου: 66
Β’ παιδικός σταθμός Χρήστου Τσιγάντε: 42
ΣΤ’ ποδικός σταθμός Ροδιακής Έπαυλης: 54
Φαληρακίου (Άγιος Νεκτάριος): 80
Καλυθιών: 25
Ασκληπειιού: 25
Αρχαγγέλου: 100
Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Αφάντου Βασίλειος Τριανταφύλλας: 46
Δημοτικός Βρεφονηπιακός Πυλώνας: 54
Παιδικός Σταθμός Παραδεισίου: 34
Έμπωνα: 30
Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Σορωνής: 25

ΑΜΚΕ
Μονάδα Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης Περιοχή Ανδρέα Μοσχόβη: 55
Παιδικός Σταθμός Νέου Νοσοκομείου Ρόδου: 30.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο