Άνοιξαν οι Πηγές Καλλιθέας και σε λίγες ημέρες ανοίγει και η Κοιλάδα Πεταλούδων

Άνοιξαν οι Πηγές Καλλιθέας και σε λίγες ημέρες ανοίγει και η Κοιλάδα Πεταλούδων

Άνοιξαν οι Πηγές Καλλιθέας και σε λίγες ημέρες ανοίγει και η Κοιλάδα Πεταλούδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 440 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησαν προχθές τη λειτουργία τους οι Πηγές Καλλιθέας, μετά την επισκευή και συντήρηση του Μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου, για να είναι και πάλι επισκέψιμες για όλους τους Ροδίτες και τους επισκέπτες του νησιού, όπως δήλωσε στον “sky Ρόδου” ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννης Ιατρίδης.

Ο κ. Ιατρίδης τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, που προβλέπονται για τον COVID-19, προκειμένου οι επισκέπτες του Μνημείου να αισθάνονται ασφαλείς. Το εισιτήριο εισόδου είναι και φέτος στα 2,5 ευρώ μέχρι τις 5 το απόγευμα και μετά είναι ελεύθερη η προσέλευση.

Ως προς την επισκεψιμότητα, λόγω της πανδημίας, ο κ. Ιατρίδης τόνισε ότι «αν πιάσουμε το 20% από τα περσινά δεδομένα, θα πρέπει να είμαστε κι ευτυχισμένοι».

Για την Κοιλάδα των Πεταλούδων ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ δήλωσε ότι θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει εντός 10ημέρου περίπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που έγιναν μετά την καταστροφική πλημμύρα του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο κ. Ιατρίδης σημείωσε ότι έχουν μείνει κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες, αφού τα μεγάλα κατασκευαστικά σχεδόν έχουν τελειώσει ενώ μεγάλη ζημιά είχε καταγραφεί και στα ηλεκτρομηχανολογικά αφού καταστράφηκε και η οπτική ίνα.

«Τα συνεργεία δουλεύουν νύχτα μέρα, ενώ προσπαθούμε να λειτουργήσουμε τώρα και την πυρασφάλεια που είναι μήκους 5 χιλιομέτρων για να ανοίξει η Κοιλάδα των Πεταλούδων το επόμενο δεκαήμερο. Έχουν αλλάξει τα πάντα, εκ θεμελίων θα έλεγα, αφού είχε υποστεί ολική καταστροφή», είπε καταλήγοντας για το θέμα.

Τέλος, για το πάρκο του Ροδινιού, που προσφάτως με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πέρασε στη ΔΕΡΜΑΕ, ο κ. Ιατρίδης επισήμανε ότι στόχος είναι να αποτελέσει πρότυπο Πάρκο με σαφή προσανατολισμό και ταυτότητα που θα αγκαλιάζει και θα αναδεικνύει την ιστορία και την παράδοση της Ρόδου αλλά την ίδια στιγμή θα είναι και πόλος έλξης επισκεπτών.

Διαβάστε ακόμη

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη για την απώλεια της Νικολούζου Μητσού Μυράνθης

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Ζευγάρι νεαρών ρομά έκαναν ανήθικες προτάσεις σε ανήλικη, αντέδρασε και την δάγκωσαν

Επανέρχεται το «Πρέβελης» στα νησιά μας

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φιλοζωικής