Μαθητές δημοτικού στη Ρόδο έμαθαν για τη Γενοκτονία και τη ζωή στον Πόντο

Μαθητές δημοτικού στη Ρόδο έμαθαν για τη Γενοκτονία και τη ζωή στον Πόντο

Μαθητές δημοτικού στη Ρόδο έμαθαν για τη Γενοκτονία και τη ζωή στον Πόντο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 222 ΦΟΡΕΣ

Περίπατο στο μονοπάτι του Ποντιακού Ελληνισμού άρχισαν να κάνουν, πριν αλλάξει την καθημερινότητά μας η πανδημία του κορωνοϊού, μαθήτριες και μαθητές της ΣΤ’ Τάξης των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με ξεναγούς τον πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη ενεργά ή μη του Συλλόγου Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής».

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες διερεύνησης για να μελετήσουν την καθημερινότητα των Ελλήνων του Πόντου, τα έθιμά τους, τα λαογραφικά στοιχεία της παράδοσής τους, τη μουσική και την έντονη χριστιανική ταυτότητα.

Έτσι διάβασαν βιβλία από τη βιβλιοθήκη του συλλόγου και του σχολείου, έκαναν εκπαιδευτικές επισκέψεις, ήρθαν σε επαφή με μέλη του Συλλόγου και έκαναν βιωματικές δράσεις όπως η μαγειρική και τα μουσικά όργανα του Πόντου. Παρόλο που οι συνθήκες δεν επέτρεψαν να παρουσιαστεί η έρευνά τους, το ταξίδι ήταν κάτι παραπάνω από ωφέλιμο.

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ποντιακού συλλόγου ευχαρίστησαν τα παιδιά και τον δάσκαλό τους Σταύρο Ζαφειρίου, για την πρωτοβουλία τους να μελετήσουν και να αναδείξουν, μέσω ομαδικών εργασιών, πτυχές της καθημερινότητας των Ελλήνων του Πόντου καθώς και ήθη και έθιμα τα οποία διασώζονται μέχρι και σήμερα.

«Με χαρά τους υποδεχτήκαμε στο γραφείο του Συλλόγου, όπου απαντήσαμε σε ερωτήσεις των μαθητών. Δυστυχώς, λόγω των τελευταίων συνθηκών που επικρατούν, αναγκαστήκαμε να αναβάλλουμε τις εκδηλώσεις για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, εκεί όπου θα παρουσιαζόταν από τους μαθητές και μέλη του Συλλόγου το αποτέλεσμα αυτής της μελέτης-έρευνας. Ελπίζουμε να είμαστε μαζί του χρόνου και να παρουσιάσουμε από κοινού το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας στους κατοίκους της Ρόδου», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Χρήστος Τοπκαράς.

(Φωτ.: sindetiras.rpschool.gr / Σταύρος Ζαφειρίου)

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων