Μόνο τα επείγοντα χειρουργεία θα γίνονται από τη Δευτέρα στο νοσοκομείο της Ρόδου

Μόνο τα επείγοντα χειρουργεία  θα γίνονται από τη Δευτέρα στο νοσοκομείο της Ρόδου

Μόνο τα επείγοντα χειρουργεία θα γίνονται από τη Δευτέρα στο νοσοκομείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1131 ΦΟΡΕΣ

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται και πάλι από τη Δευτέρα στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ρόδου, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Αυτό δήλωσε στον “sky Ρόδου” η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Πολύμνια Γαλανού, αφού δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα και παραμένουν μόνο τρεις αναισθησιολόγοι που έχουν φθάσει στα όριά τους, με αποτέλεσμα το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου να λειτουργεί μόνο με μία χειρουργική αίθουσα.

«Την καλή μας πρόθεση, την εξέλαβαν απ’ ό,τι φαίνεται ως παθητικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «κρατήσαμε το στόμα μας κλειστό, λόγω της κατάστασης, δε θα πεθάνουμε όμως…Θέλουμε να μας δώσουν υγειονομικό «στρατό», γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσει το σύστημα, ενόψει και της σεζόν. Δεν εκβιάζουμε κανέναν, ενημερώσαμε τη Διοίκηση που από τον περασμένο Ιανουάριο στέλνει αιτήματα, αλλά λύση δεν δίνεται και η κατάσταση είναι τραγική».

Η κυρία Γαλανού πρόσθεσε ότι οι αναισθησιολόγοι έχουν φθάσει στα όρια των αντοχών τους, αφού στους τρεις αναλογούν δέκα εφημερίες ανά μήνα.

«Οι εμπλεκόμενοι φορείς έπεσαν σε παγίδα. Δε μπήκε στο μυαλό τους να σχεδιάσουν ότι η Ρόδος έπρεπε άμεσα να στελεχωθεί. Δείχνει προχειρότητα στο σχεδιασμό τους, καθώς το κέντρο βάρους μετατίθεται τώρα προς τα νότια, στα νησιά μας, δεδομένης της αυξημένης κίνησης που αναμένεται λόγω της σεζόν», ανέφερε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου, φανερά αγανακτισμένη.

Σημειώνεται ότι λόγω της κατάστασης, όλα τα τακτικά χειρουργεία έχουν πάει πίσω, ενώ είναι συνεχής η ένταση ανάμεσα στους χειρουργούς και τους αναισθησιολόγους, αφού δέχονται την γκρίνια και τα παράπονα των ασθενών που περιμένουν εναγωνίως να μπουν στη λίστα για να χειρουργηθούν.

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία