Εγκρίθηκε η ανάθεση της κατασκευής δικτύου που θα υδροδοτήσει την Ιαλυσό

Εγκρίθηκε η ανάθεση της κατασκευής  δικτύου που θα υδροδοτήσει την Ιαλυσό

Εγκρίθηκε η ανάθεση της κατασκευής δικτύου που θα υδροδοτήσει την Ιαλυσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 567 ΦΟΡΕΣ

Στο στάδιο της εκτέλεσης περνά ένα ακόμα μεγάλο έργο υποδομής για το νησί της Ρόδου, αυτό της κατασκευής του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης που θα υδροδοτήσει την περιοχή της Ιαλυσού από το φράγμα Γαδουρά.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Ιαλυσού Δήμου Ρόδου», συνολικού προϋπολογισμού 1.590.000,00 €, το οποίο θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή σύμβασης με την εργολήπτρια εταιρεία.

Η εργολαβία αφορά στην εκτέλεση όλων των απαιτούμενων έργων για την εξασφάλιση της υδροδότησης στην περιοχή της Ιαλυσού από το Φράγμα Γαδουρά, μέσω του δικτύου ύδρευσης της πόλεως Ρόδου. Περιλαμβάνει δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους περίπου 5.200 μέτρων και αναβαθμισμένο αντλιοστάσιο για την αποδοτικότερη και ορθολογικότερη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Για το θέμα σε σχετική ανακοίνωσή της η πρόεδρος της κοινότητας Ιαλυσού Στεφανία Στάγκα αναφέρει τα εξής: «Το μεγαλόπνοο έργο στη Δ.Κ. Ιαλυσού γίνεται πραγματικότητα.
Τα εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης της Δ.Κ. Ιαλυσού προϋπολογισμού 1,6 εκατ. € - ΕΣΠΑ θα συνδεθούν στον αγωγό του φράγματος Γαδουρά (έργο και λειτουργία της Π.Ν.Α.) περιοχή ΤΣΑΪΡΙ μεχρι τη δεξαμενή ΚΕΡΑΜΙΔΕΝΙΑ - χωρητικότητας 3.000 κυβικών που τελούσαν σε αναμονή για να δεχθούν το νερό με αγωγούς μήκους 5.200 μ. μεγάλης διατομής και αντίστοιχα αντλιοστάσια.

Παράλληλα θα καταργηθεί η χρήση σχεδόν όλων των γεωτρήσεων (σαράντα συνολικά) και θα σωθεί ο υδροφόρος ορίζοντας από την υφαλμύρωση.

Ευχαριστώ:
Τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο,
Τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη,
Τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. κ. Βασίλη Μανέττα και τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.
Επίσης όσους εργάστηκαν για την επιτυχία και κατασκευή του ανωτέρω έργου».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς