Δύο νέα ΚΕΠ στη Λίνδο και στη συνοικία του Άη-Γιάννη Ρόδου

Δύο νέα ΚΕΠ στη Λίνδο και στη συνοικία του Άη-Γιάννη Ρόδου

Δύο νέα ΚΕΠ στη Λίνδο και στη συνοικία του Άη-Γιάννη Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 633 ΦΟΡΕΣ

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν τα δύο νέα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στο νησί της Ρόδου, που θα δημιουργηθούν στη Λίνδο και στην περιοχή του Άη-Γιάννη στην πόλη της Ρόδου, αντίστοιχα.

Όπως έκανε γνωστό χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διοικητικής Εξυπηρέτησης του πολίτη, Γιάννης Καμπούρης, μετά από ενημέρωση που είχε από τον Παναγιώτη Μαρινάκο ειδικό σύμβουλο του υφυπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ΚΕΠ Γιώργου Γεωργαντά, έχουν υπογραφεί και οι δύο αποφάσεις και οδεύουν προς το εθνικό τυπογραφείο για την έκδοση του απαραίτητου ΦΕΚ.

Μάλιστα δεν αποκλείεται τα εγκαίνια των δύο νέων ΚΕΠ να γίνουν την ίδια ημέρα, ώστε να μπορέσουν να παρευρεθούν τόσο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης όσο και οι υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος που θα κληθούν από το δήμο Ρόδου να παρευρεθούν.

Αναφερόμενος στη θετική αυτή εξέλιξη ο αντιδήμαρχος Γιάννης Καμπούρης τόνισε χθες ότι θα εξυπηρετηθεί μεγάλος αριθμός πολιτών ο οποίος σήμερα ταλαιπωρείται προσθέτοντας ότι πριν το άνοιγμα των νέων κέντρων, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου θα προχωρήσουν στις παρεμβάσεις που απαιτούνται.

«Η εισήγησή μου να ανοίξουν είχε γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Η Λίνδος με την Κάλαθο και την Πυλώνα έχει 2.500 κατοίκους και την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται ενώ ο Άη-Γιάννης μπορεί να περιλαμβάνεται στον εσωτερικό κανονισμό του δήμου ΚΕΠ Ανάληψης αλλά ουσιαστικά είναι δίπλα στο ιατρείο του Άη-Γιάννη. Είναι μία τεράστια περιοχή στην οποία δεν υπάρχει ΚΕΠ και ο κόσμος δεν εξυπηρετείται.

Έτσι αποφασίσαμε να το δημιουργήσουμε εκεί αφού πήραμε τη σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. του ΔΟΠ να μας παραχωρηθεί κατά χρήση το ακίνητο. Θα στεγαστεί δίπλα ακριβώς στο δημοτικό ιατρείο. Ελπίζουμε έτσι να γίνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στις δύο περιοχές.

Σε ό,τι αφορά το ΚΕΠ στη Λίνδο αυτό θα στεγαστεί στο Δημαρχείο. Πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις και στα δύο κτίρια. Για παράδειγμα, πρέπει για να ανοίξουν να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ» δήλωσε ο κ. Καμπούρης ο οποίος ερωτηθείς για τα εγκαίνια δήλωσε ότι ίσως να προηγηθούν για το ΚΕΠ της Λίνδου καθώς ήταν προγενέστερη η απόφαση αλλά υπάρχει μία περίπτωση επειδή ζήτησε ο κ. Μαρινάκος να προσκληθούν και οι κ.κ. Πιερρακάκης, Γεωργαντάς και Λιβάνιος, να γίνουν τα εγκαίνια και των δύο την ίδια ημέρα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο