Ιωάννα Μπαμπέτα «Παραμύθια με καρπούζι»

Ιωάννα Μπαμπέτα «Παραμύθια με καρπούζι»

Ιωάννα Μπαμπέτα «Παραμύθια με καρπούζι»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 162 ΦΟΡΕΣ

Τρία είναι τα πράγματα που αγαπώ περισσότερο το καλοκαίρι: τη θάλασσα, το καρπούζι και τα παραμύθια της γιαγιάς. Κάθε καλοκαίρι απολαμβάνω και τα τρία με το που κλείνουν τα σχολεία. Μέρες γεμάτες παραμύθια με τη γιαγιά να κάθεται στην πολυθρόνα με τα ξεθωριασμένα λουλούδια. Μέρες γεμάτες αλήθεια με τον Λεωνίδα να βουτά από τα βράχια. Ώσπου ένα καλοκαίρι κάτι αλλάζει. Η θάλασσα παραμένει λαμπερή και το καρπούζι γλυκό, ενώ η γιαγιά κοιτά ψηλά από τον ουρανό. Τα παραμύθια της όμως συνεχίζουν να ακούγονται. Κι είναι γλυκά. «Μια φορά κι έναν καιρό...»
Ιωάννα Μπαμπέτα

Η Ιωάννα Μπαμπέτα σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Διατηρεί τη δική της στήλη «Βιβλία από όλο τον κόσμο», στο ένθετο της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Η Φωνή της Κω» – KosVoice.gr.

Κάθε μήνα παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφημερίδα Ελληνική Γνώμη, που κυκλοφορεί στον Καναδά για τους Έλληνες της διασποράς. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Φιλαναγνωσίας σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και παραδίδει σεμινάρια δημιουργικής γραφής για το παιδικό βιβλίο.

Διετέλεσε 4 χρόνια πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Κείμενά της για παιδιά έχουν βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, ενώ διηγήματά της για ενήλικες έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Η Μελίνα ντετέκτιβ, Πριγκιπικά γενέθλια, Ο βασιλιάς λύκος (βραχεία λίστα για τα κρατικά βραβεία), Διακοπές στη βεράντα (βραχεία λίστα για τα κρατικά βραβεία), Τα γουρουνάκια της ευτυχίας, Βοήθεια, αχινός!, Η πιο σημαντική νίκη του Αχιλλέα, To όνειρο της Μανταλένας, Παραμύθια με καρπούζι, Το κατσικάκι με τη γραβάτα.

Ταυτότητα:
Πληροφορίες έκδοσης:
Εκδόσεις Μεταίχμιο, Σελίδες: 32
ISBN: 978-618-03-1286-7
Τιμή: 12,20 €
Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο