Τον Ιούλιο οι πτήσεις εξωτερικού της Aegean προς τη Ρόδο

Τον Ιούλιο οι πτήσεις εξωτερικού της Aegean προς τη Ρόδο

Τον Ιούλιο οι πτήσεις εξωτερικού της Aegean προς τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 927 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση με περιφερειάρχη και δήμαρχο είχε ο πρόεδρος της εταιρείας

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Aegean Airlines Ευτύχη Βασιλάκη και τους συνεργάτες του, είχε προχθές στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσία του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση που έγινε αφορούσε τη συμβολή της περιφέρειας στην προσπάθεια στήριξης της εταιρίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση των πτήσεων προς τη Ρόδο.

Για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Τον πρόεδρο της Aegean Airlines Ευτύχη Βασιλάκη είχαμε τη χαρά να δεχθούμε στα γραφεία μας, σε μια συνάντηση εργασίας μαζί με τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη.

Οι μεγαλύτεροι, φυσικοί, σύμμαχοί μας στην παρούσα περίοδο είναι οι αεροπορικές εταιρείες και είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους προσπαθώντας να διαβάσουμε σωστά, και μέσα και από τα δικά τους επαγγελματικά μάτια, τα μηνύματα κάθε αγοράς.

Η Aegean Airlines είναι η αεροπορική εταιρεία που φέρνει τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στη χώρα μας και στα νησιά μας και η συνεργασία μας, που υπήρξε πάντοτε καλή, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική τη φετινή χρονιά κατά την οποία η τουριστική περίοδος έχει πολλά εμπόδια και ερωτηματικά.

Συμφωνήσαμε να δουλέψουμε μαζί εντατικά το επόμενο διάστημα προκειμένου να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την οικονομία μας.

Παρακολουθούμε το μέγεθος της βοήθειας που λαμβάνουν οι «εθνικοί αερομεταφορείς» όλων των Ευρωπαϊκών Κρατών και εμείς απο την πλευρά μας αναζητούμε τις συνέργειες αυτές που θα μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμα.

Γιατί, ειδικά τώρα, έχουμε ανάγκη, περισσότερο απο ποτέ, ο ένας τον άλλο. Για να βγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από την αγωνία, μαζί.
Με συνεργασία και σχέδιο».

Τον Ιούλιο οι πτήσεις εξωτερικού της Aegean προς Ρόδο
Πάντως, όπως ανακοίνωσε, η εταιρεία προχωρά σε περαιτέρω τροποποιήσεις του πτητικού της προγράμματος για το διάστημα Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2020.

Ειδικότερα, από 15 Ιουνίου, αυξάνονται σταδιακά τόσο οι συχνότητες των πτήσεων εσωτερικού, από και προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, όσο και οι προορισμοί αλλά και οι συχνότητες εξωτερικού, από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχα, από την 1η Ιουλίου, με τη σταδιακή άρση περαιτέρω περιορισμών, προβλέπεται νεότερη αύξηση συχνοτήτων προορισμών. Σημειώνεται ότι ειδικά για την Αγγλία, Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία, ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα, ανάλογα με την απόφαση των αρχών, σχετικά με την επέκταση των αντίστοιχων ΝΟΤΑΜ απαγόρευσης πτήσεων που σήμερα λήγουν στις 15/6/2020.

Στους συνολικά 31 προορισμούς του εσωτερικού δικτύου, που δεν σταμάτησαν να εξυπηρετούνται καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών, αυξάνεται σταδιακά και σημαντικά η συχνότητα πτήσεων, με στόχο και την κάλυψη αναγκών διασύνδεσης των νησιών με το εξωτερικό.

Αντίστοιχα, έως τις 15/7 το πτητικό πρόγραμμα της AEGEAN θα καλύπτει 42 προορισμούς εξωτερικού από Αθήνα και τουλάχιστον 7 προορισμούς εξωτερικού από Θεσσαλονίκη.

Επιπρόσθετα, μετά τις 15/6 θα οριστεί η δραστηριότητα απευθείας πτήσεων εξωτερικού από τις βάσεις της εταιρείας σε Ηράκλειο, Ρόδο και Χανιά, με αφετηρία τον Ιούλιο.

Συνολικά, σε όλο το δίκτυο και από όλες τις βάσεις της, η AEGEΑΝ εκτιμά ότι μέχρι 15/7 θα εκτελούνται περίπου 1.000 πτήσεις ανά εβδομάδα, οι οποίες στα τέλη Αυγούστου θα φτάσουν τις 1.600. Το συνολικό πτητικό πρόγραμμα και στην πλήρη ωρίμανσή του, εκτιμάται ότι θα υπολείπεται κατά περίπου 50% του προγράμματος, προ Covid-19.

Επισημαίνεται ότι, καθώς οι περιορισμοί πρόσβασης εξακολουθούν να μεταβάλλονται, το πρόγραμμα ενδέχεται να επηρεαστεί.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος