Χατζηνικήτας: «Συμφεροντολογική …εισήγηση!»

Χατζηνικήτας: «Συμφεροντολογική …εισήγηση!»

Χατζηνικήτας: «Συμφεροντολογική …εισήγηση!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 235 ΦΟΡΕΣ

Έτσι χαρακτήρισε ο Μιχάλης Χατζηνικήτας το μοντέλο αναδιάρθρωσης που προτείνει ο συνεταιρισμός της Λίγκας η οποία διατηρεί το μοντέλο των τριών επαγγελματικών κατηγοριών

Μια εισήγηση στην οποία «καθρεφτίζεται το συμφέρον της κάθε ομάδας και όχι το καλό του ποδοσφαίρου», χαρακτήρισε την επίσημη θέση της Super League 2 σχετικά με την αναδιάρθρωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιάλυσος Μιχάλης Χατζηνικήτας.

Όπως είναι γνωστό, η Λίγκα αποφάσισε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής της συνεδρίασης να …ακυρώσει ουσιαστικά τη Football League στο σχέδιο που πρότεινε με μια ενιαία Β’ Εθνική που θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και να προτάξει ένα διαφορετικό μοντέλο το οποίο προβλέπει μια Super League 1 με 18 ομάδες, μια Super League 2 με 16 και μια Football League με 14. Μιλώντας στην «Αθλητική Ροδιακή», ο κ. Χατζηνικήτας τόνισε τα ακόλουθα:

«Οι ομάδες της Football League και της Super League 2 που αποτελούν το Δ.Σ. της Λίγκας έκαναν ό,τι μπορούσαν για το καλό του ποδοσφαίρου. Είναι λυπηρό σε μια κατηγορία όπως είναι η Football League να υπάρχουν δεκατέσσερις ομάδες και να ψηφίζουν μόνο οι τρεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν μπορούν να περάσουν καμία απόφαση όσον αφορά τη Λίγκα.

Η απόφαση που πάρθηκε θα πάει στην ΕΠΟ και στον Υπουργό. Αυτό που μπορώ να πω πλέον είναι ας πάρουν τη σωστή απόφαση η κυβέρνηση και η ΕΠΟ. Εφόσον θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου, όπως λένε παντού, ας πάρουν την απόφαση που πρέπει ώστε να μπουν γερές βάσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορούν να γνωρίζουν όλοι τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο και όλοι να το παίζουν …τρελίτσα. Η διαφορά είναι ότι εμείς οι παράγοντες βάζουμε τα λεφτά μας και όλοι οι υπόλοιποι δεν μας σέβονται όσο πρέπει».

Ο κ. Χατζηνικήτας κάνοντας ειδική αναφορά στην απόφαση που πάρθηκε για την αναδιάρθρωση, είπε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Στην απόφαση που πήρε η Λίγκα καθρεφτίζεται το συμφέρον της κάθε ομάδας. Δεν είναι μια εποικοδομητική απόφαση. Το ότι εμείς πέρυσι πήραμε πρωτάθλημα και έπρεπε να είμαστε στη Β’ Εθνική το έχουν ξεχάσει όλοι και δεν το αναφέρουν καθόλου. Το πρώτο που κανονικά έπρεπε να γίνει είναι να μας πει πρώτα η κυβέρνηση ποια είναι τα οικονομικά κριτήρια προς τις ομάδες και μετά πάμε στην αναδιάρθρωση. Δυστυχώς το κάνουμε ανάποδα. Η λογική λέει ότι θα έπρεπε να μπει ένα πλάνο τριετίας».

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου