Στις 10 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη του βιασμού της 19χρονης ΑΜΕΑ

Στις 10 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη του βιασμού της 19χρονης ΑΜΕΑ

Στις 10 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη του βιασμού της 19χρονης ΑΜΕΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 396 ΦΟΡΕΣ

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες κατέθετε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, η μητέρα της 19χρονης ΑΜΕΑ που έχει καταγγείλει τον ομαδικό της βιασμό από 24χρονο Ρομά και από τον 21χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

Νωρίτερα, ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε η φαρμακοποιός από την οποία παίρνει τα φάρμακά της η καταγγέλλουσα η οποία στην κατάθεση της μεταξύ άλλων είπε ότι γνώριζε για το περιστατικό διότι της το είχε εκμυστηρευθεί η 19χρονη κοπέλα. Η φαρμακοποιός πρόσθεσε δε προς το δικαστήριο ότι είχε συμβουλεύσει και είχε παροτρύνει την νεαρή κοπέλα να προσφύγει στις αρχές και να καταγγείλει ότι είχε συμβεί.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η μητέρα της καταγγέλλουσας η οποία και περιέγραψε την κατάσταση στην οποία επέστρεψε σπίτι τους το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018. Είπε επίσης πως η καταγγέλλουσα μίλησε για αυτά που της είχαν συμβεί στην μεγαλύτερη αδελφή της και εκείνη με τη σειρά της μίλησε σε γνωστό της λιμενικό το ίδιο μάλιστα βράδυ. Ο λιμενικός ήταν αυτός που την συμβούλευσε πώς να χειριστεί την υπόθεση και την καθοδηγούσε.

Η μητέρα είπε πως στη συνέχεια προσέφυγαν σε ψυχολόγους, φαρμακευτική αγωγή κ.ά. η 19χρονη ηρέμησε κάπως και έτσι αποφάσισε να κάνει καταγγελία στις αρχές.

Ωστόσο, είπε η μητέρα, αυτό που πραγματικά την έκανε να προσφύγει στην αστυνομία ήταν η αποκάλυψη των δραστών στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, διότι τότε πραγματικά φοβήθηκε και έτσι είπε η 19χρονη «πάμε να κάνουμε καταγγελία».

Περίπου τεσσεράμισι ώρες διήρκησε η κατάθεση αλλά και η εξέταση της μητέρας από τους δικαστές και τους δικηγόρους και των δύο πλευρών, ενώ το δικαστήριο διέκοψε χθες το μεσημέρι για την Τετάρτη 10 Ιουνίου το πρωί.

Παράλληλα αποφάσισε να κληθεί να προσαχθεί βιαίως ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω η φίλη της 19χρονης κοπέλας, κάτι που θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση, δηλαδή στις 10 του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η όλη διαδικασία θα επιχειρηθεί να ολοκληρωθεί η δίκη μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ή τουλάχιστον στις αρχές της επόμενης.

Ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία που θα προκύψουν από εδώ και πέρα και φυσικά από τους συνηγόρους είτε υπεράσπισης είτε πολιτικής αγωγής, αν θα ζητήσουν να εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες, πόσο θα διαρκέσουν οι αγορεύσεις τους κ.ά.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο