Έτσι θα διεξαχθούν τα διασυλλογικά στον στίβο

Έτσι θα διεξαχθούν  τα διασυλλογικά στον στίβο

Έτσι θα διεξαχθούν τα διασυλλογικά στον στίβο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 135 ΦΟΡΕΣ

Κάτω απ’ αυτές, έστω τις δύσκολες συνθήκες, ο ΣΕΓΑΣ συνεχίζει την προετοιμασία του για τις διοργανώσεις των διασυλλογικών αγώνων μέσα στο καλοκαίρι με μια διαφορετική μορφή σε σχέση με πέρσι. Όπως έχει αναφερθεί πάμπολλες φορές, σκοπός του είναι από τη μία να έχουν αγωνιστικές ευκαιρίες μέσα στη χρονιά οι αθλητές και οι αθλήτριες κι από την άλλη να μην αναγκαστούν τα σωματεία να ξοδέψουν αρκετά χρήματα για τη συμμετοχή τους.

Έτσι, φέτος οι αγώνες θα γίνουν σε πολύ περισσότερους ομίλους, για να μην υπάρξουν σημαντικές μετακινήσεις που κοστίζουν και ο κάθε αθλητής ή αθλήτρια θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε όποιο όμιλο είναι κοντά στη βάση του προς αυτόν τον σκοπό. Στα Δωδεκάνησα υπάρχει ακόμη στάση αναμονής για το τι θ’ απαντήσει η τοπική αυτοδιοίκηση σχετικώς με το θέμα της εγκρίσεως μετακίνησης και διαμονής των αποστολών.

Αν και υπήρξαν τα κονδύλια προ κορωνοϊού, εντούτοις επειδή τα δεδομένα πια είναι διαφορετικά, δεν είναι σίγουρο αν η Περιφέρεια και οι Δήμοι είναι σε θέση να τα διαθέσουν ξανά. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί άκρη, η ΕΑΣ Δωδεκανήσου θα πραγματοποιήσει τα διασυλλογικά Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’, Παίδων-Κορασίδων και Ανδρών-Γυναικών σε ομίλους Ρόδου και Κω. Θα είναι σίγουρα μια διαδικασία πρωτόγνωρη για όλους όσοι συνδράμουν κάθε χρόνο όσον αφορά την πραγματοποίηση αυτών των αγώνων, όμως αναγκαστικά, θα προγραμματιστούν να διεξαχθούν αυτοί σε κάθε κατηγορία μεσοβδόμαδα στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα και το Σαββατοκύριακο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα». Μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ γνωστοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες των αγώνων, αφού αναρτήθηκαν οι τεχνικές διατάξεις, ώστε να έχουν την απαραίτητη ενημέρωση και οι υπεύθυνοι των σωματείων.

Τι αναφέρεται στις τεχνικές διατάξεις για τα διασυλλογικά πρωταθλήματα:
«Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., αφού έλαβε υπόψη τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες που ισχύουν, λόγω της πανδημίας του COVID – 19, την όσο γίνεται μεγαλύτερη μείωση των μετακινήσεων και της χρηματικής δαπάνης των σωματείων, τη μείωση του συγχρωτισμού και τις διατάξεις των γενικών και ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξαγωγής αγώνων για το άθλημα του στίβου, ανακοινώνει αρχικά τις Γενικές Τεχνικές Διατάξεις των Διασυλλογικών Αγώνων και των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων 2020.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι κεντρικές προκηρύξεις για κάθε αγώνα αναλυτικά.
Σε κάθε προκήρυξη θα επισυνάπτεται ως παράρτημα το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο της ομοσπονδίας μας για τη διεξαγωγή αγώνων στίβου.
Εάν την περίοδο διεξαγωγής των αγώνων έχουν διαμορφωθεί ευνοϊκότερες συνθήκες σχετικά με την πρόληψη του COVID - 19, τότε θα γίνουν οι απαιτούμενες προσαρμογές για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Α) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Κ16, Κ18, ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1) Βασικός στόχος διεξαγωγής των διασυλλογικών αγώνων, είναι να δοθεί μία αγωνιστική ευκαιρία στο σύνολο των αθλητών – αθλητριών των σωματείων μας από 13 ετών και μεγαλυτέρων και επιπλέον η επίτευξη αξιόλογων επιδόσεων που θα τους δώσει τη δυνατότητα πρόκρισης και συμμετοχής στα αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα.
2) Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε περισσότερους ομίλους σε σχέση με το 2019, για τους λόγους που αναφέρονται αναλυτικά στην αρχική παράγραφο και σύμφωνα με τα παρακάτω:
Διασυλλογικοί αγώνες Κ16: 24 όμιλοι το 2020, σε σχέση με 14 το 2019
Διασυλλογικοί αγώνες Κ18: 24 όμιλοι το 2020, σε σχέση με 14 το 2019
Διασυλλογικοί αγώνες Α-Γ: 21 όμιλοι το 2020, σε σχέση με 11 το 2019.

3) Οι αγώνες πρέπει να διεξαχθούν χρονικά σε όλες τις Ε.Α.Σ. μέχρι την παρακάτω καταληκτική ημερομηνία για κάθε διασυλλογικό αγώνα.
Με το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο διεξαγωγής των αγώνων δεν θα υπάρχει καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς και στη δημοσιοποίηση από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. των καταστάσεων των αθλητών – αθλητριών που προκρίνονται για το αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Καταληκτικές ημερομηνίες διεξαγωγής διασυλλογικών αγώνων:
Διασυλλογικοί αγώνες Κ16: Το αργότερο μέχρι 28 Ιουνίου
Διασυλλογικοί αγώνες Κ18: Το αργότερο μέχρι 5 Ιουλίου
Διασυλλογικοί αγώνες Α- Γ: Το αργότερο μέχρι 19 Ιουλίου
Εάν υπάρξουν αιτήματα για αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής των αγώνων λόγω ειδικών συνθηκών (διαθεσιμότητα σταδίων, Φ.Φ. κ.λ.π), αυτά θα εξετάζονται κατά περίπτωση από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

4) Για να μειωθούν οι μετακινήσεις των αθλητών – τριών και τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων, οι αθλητές – αθλήτριες που διαμένουν σε διαφορετική πόλη από την έδρα του σωματείου τους θα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν στον πλησιέστερο όμιλο με τον αποδεδειγμένο τόπο διαμονής τους και μετά από αίτημα του σωματείου τους προς τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

5) Θα υπάρχει σταθερή βαθμολογία με την οποία θα βαθμολογούνται οι αθλητές – αθλήτριες και οι ομάδες σκυταλοδρομίας, που θα πετύχουν τα αντίστοιχα όρια βαθμολόγησης. Δεν θα υπάρχουν όρια υψηλής πριμοδότησης.

6) Έξοδα μετακίνησης δεν θα δοθούν αφού, αφ’ ενός μεν λόγω του διπλασιασμού του αριθμού των ομίλων έχουν μειωθεί δραστικά οι μετακινήσεις των σωματείων, αφ’ ετέρου δε όλοι οι αντίστοιχοι διαθέσιμοι πόροι της ομοσπονδίας μας θα διατεθούν για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των σωματείων στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

7) Απονομές επάθλων θα γίνονται κατά την κρίση της κάθε διοργανώτριας Ε.Α.Σ.
8) Για τα κάθετα άλματα στις κεντρικές προκηρύξεις του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αναφέρονται τα διαδοχικά ύψη τα οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι τα ίδια και στις ειδικές προκηρύξεις των Ε.Α.Σ. σε όλους τους ομίλους, ώστε να είναι ενιαίο το πλαίσιο διεξαγωγής και πρόκρισης των αντίστοιχων αθλητών – αθλητριών».

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης