Θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του ξενοδόχου Στάθη Κρεσταινίτη

Θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του ξενοδόχου Στάθη Κρεσταινίτη

Θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του ξενοδόχου Στάθη Κρεσταινίτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 936 ΦΟΡΕΣ

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική μας κοινωνία

Αύριο Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 16:30 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του γνωστού ξενοδόχου της Ρόδου Στάθη Κρεσταινίτη, ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως, ενώ κολυμπούσε το μεσημέρι της Κυριακής σε παραλία του νησιού μας.

Η κηδεία του θα γίνει από το ιερό παρεκκλήσιο του Ταξιάρχη Μιχάηλ στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.
Η οικογένειά του αντί στεφάνων παρακαλεί να κατατεθούν στη μνήμη οποιοδήποτε ποσό, για το Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα στη Ρόδο.
Ο λογαριασμός είναι:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
GR520110461000004615450390
ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ).
Ο συμπολίτης μας είχε μεταβεί στην περιοχή για να κολυμπήσει όπως έκανε σχεδόν κάθε μέρα, αλλά σε κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έστειλε ασθενοφόρο και διασώστες στο σημείο. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των διασωστών, ο άνδρας κατέληξε.
Ο Στάθης Κρεστενίτης, ήταν από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού στη Ρόδο.
Πάνω απ’ όλα όμως ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ταπεινός και "αθόρυβος" που με τις πράξεις και τις αγαθοεργίες του, είχε καταξιωθεί στην τοπική μας κοινωνία και στις συνειδήσεις των απλών πολιτών.

Ο φίλος του Μανώλης Κούκουλας
Με επιστολή του στη «ΡΟΔΙΑΚΗ« ο συμπολιτης μας και στενός του φίλος κ. Μανώλης Κούκουλας, επισημαίνει:
«Κυριακή 8 Ιουνίου 2020, μια θλιμμένη Κυριακή μια δύσκολη ημέρα.
Το κακό μεταδόθηκε σύντομα και από το μεσημέρι και μετά μεγάλη θλίψη και κατήφεια συνεπήρε όλους όσους είχαν την τύχη να συνεργασθούν και να γνωρίσουν τον Στάθη τον Κρεστενίτη.

Έναν αισιόδοξο, γλυκύτατο, και προσιτό άνθρωπο. Έναν άνθρωπο ταπεινό και καλής προαίρεσης, στον οποίο περίσσευε η απέραντη ευγένεια και καλοσύνη. Έναν άνθρωπο της καλής παρέας έναν άνθρωπο που απέφευγε την προβολή, έναν άνθρωπο φιλάνθρωπο, ένα άνθρωπο υπόδειγμα ταπεινοφροσύνης. Ενας αυτοδημιούργητος, αθόρυβος και επιτυχημένος επιχειρηματίας που με ένα μαγικό τρόπο είχε καταξιωθεί στη συνείδηση, συναδέλφων του, συνεργατών, εργαζομένων και απλών πολιτών, στη συνείδηση όσων είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν

Ο χαμός του Στάθη γέμισε με απέραντη θλίψη και άφησε βωβούς και άφωνους εκατοντάδες ποδοσφαιρόφιλους, νέους στην πλειοψηφία τους, που ασχέτως ομαδικής προτίμησης ήταν η μεγάλη παρέα του σε καφετέρια της περιοχής ΚΑΡΑΚΟΝΕΡΟ.

Προσωπικά είχα την τύχη, μέσα από τη δουλειά μου, να συνεργασθώ για πολλά χρόνια μαζί του. Εκεί τον γνώρισα και σαν επιχειρηματία και σαν άνθρωπο. Και τον εκτίμησα για την ειλικρίνεια, την απλότητα, τη μεθοδικότητα και τη δημιουργικότητα του.

Έμαθα απο τον ίδιο για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, για το πώς έφυγε από το μικρό χωριό του δίπλα από την αρχαία Ολυμπία για να βρεθεί στην Αθήνα. Έμαθα για το πώς ξεκίνησε και πώς ανδρώθηκε εμπορικά. Έμαθα για τα χιλιάδες χιλιόμετρα που ήταν υποχρεωμένος να διασχίζει κάθε εβδομάδα και επί πολλά χρόνια, πηγαίνοντας σε κάθε σημείο της Ελλάδος για την προώθηση των πωλήσεων των πάσης φύσεως ηλεκτρολογικών υλικών που ήταν το αντικείμενο της εμπορικής δραστηριότητας του.

Έμαθα από τον ίδιο πάντα για τη γνωριμία του, το δεσμό και γάμο του με την αγαπημένη του γυναίκα Καίτη. Ένα γάμο και μια συζυγική σχέση που δεν την άγγιξε στο πέρασμα του χρόνου και που δεν διασαλεύτηκε ποτέ και από τίποτα.

Έμαθα για τα ταξίδια του και τις εμπορικές συναλλαγές του, τα πρότερα χρόνια, με επιχειρήσεις της Ρόδου, που ήταν και το ερέθισμα να επενδύσει και ο ίδιος Ξενοδοχειακά στο Νησί μας.
Είχαμε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης που ποτέ δεν αμφισβητήθηκε από καμία πλευρά. Πέρασαν τα χρόνια εγώ συνταξιοδοτήθηκα και αποχώρησα από την εργασία μου. Ομως τη θέση της αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης πήρε μια ειλικρινής φιλία που έμεινε αναλλοίωτη μέχρι σήμερα.

Ο χαμός του Στάθη Κρεστενίτη ήταν για μένα και τη γυναίκα μου ο χαμός ενός αγαπημένου ανθρώπου, ενός ανθρώπου της καρδιάς μας, ενός ανθρώπου που θα μείνει στην παντοτινή θύμιση μας.»
Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Στάθη.
Μανώλης Κούκουλας»

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο