Βρέθηκε λύση για τα διασυλλογικά του στίβου

Βρέθηκε λύση  για τα διασυλλογικά του στίβου

Βρέθηκε λύση για τα διασυλλογικά του στίβου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 132 ΦΟΡΕΣ

Καλά είναι τα νέα, όχι μόνο για τα Δωδεκάνησα, αλλά και για όλο το νησιωτικό στίβο, καθώς μέσω των ΕΑΣ και σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, αναμένεται να βρεθεί η φόρμουλα εκείνη για τον περιορισμό των μετακινήσεων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Σε ό, τι έχει να κάνει με την περιοχή μας μάλιστα, έχει αποφασιστεί να γίνει το διασυλλογικό Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ σ’ έναν όμιλο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» την Πέμπτη, 25 Ιουνίου. Η συγκεκριμένη μέρα επελέγη λόγω του ότι το Σαββατοκύριακο (27-28 Ιουνίου) αρκετοί μαθητές και μαθήτριες με δικαίωμα συμμετοχής στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα έχουν εξετάσεις για πιστοποίηση ξένης γλώσσας. Έτσι, η ΕΑΣ με την επιλογή της να πραγματοποιήσει το πρωτάθλημα σ’ έναν όμιλο και όχι σε δύο (*Ρόδου και Κω) διασφαλίζει το υψηλό επίπεδό του αγωνιστικά, δεδομένου του ότι οι αποστολές από Λέρο και Πάτμο είναι πολύ μικρές, ενώ θα βρεθεί και η καλύτερη δυνατή λύση οικονομικώς γι’ αυτές από Κω και Κάλυμνο.

Σ’ έναν όμιλο θα διεξαχθούν και τα διασυλλογικά Παίδων-Κορασίδων κι Ανδρών-Γυναικών, επίσης στη Ρόδο, σε ημερομηνίες που θ’ ανακοινωθούν προσεχώς από την ΕΑΣ. Τώρα, στο πρωτάθλημα των Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’ πρόκειται οι αποστολές να φτάσουν στη Ρόδο το πρωί της Πέμπτης και οι αγώνες θα ξεκινήσουν το απόγευμα της ίδιας μέρας, για να ολοκληρωθούν αργά το βράδυ.
Μετά το τέλος των αγώνων, οι αποστολές θα διανυκτερεύσουν και θ’ αναχωρήσουν για τις βάσεις τους την Παρασκευή το πρωί.

Πέραν αυτών όμως, η ΕΑΣ συνεχίζει τις επαφές με την Περιφέρεια και τον Δήμο για να καλυφθούν έξοδα μετακίνησης και διαμονής, έστω και μετά από την τελευταία εξέλιξη, ώστε να διατηρήσει την καλή σχέση της με την τοπική αυτοδιοίκηση, εννοείται για το καλό της ανάπτυξης. Να σημειωθεί πως, πριν τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό, τα ποσά είχαν εγκριθεί αλλά εν συνεχεία δόθηκαν για τις έκτακτες ανάγκες στα νησιά μας εξαιτίας της πανδημίας, γι’ αυτό και χρειάζεται να περάσουν και πάλι από οικονομική επιτροπή.

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο
Στο καθαρά τεχνικό μέρος των αγώνων, θα πρέπει να τονιστεί ότι θα διεξαχθούν με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ που εγκρίθηκε από τη ΓΓΑ και είναι από τα πιο άρτια σε σχέση με άλλες ομοσπονδίες.
Η ομάδα που καταρτίστηκε, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από την πνευμονολόγο Ασημίνα Γκάγκα, τον Διευθυντή Αγώνων της ομοσπονδίας, Ανδρέα Γκόγκα και Τεχνικούς Ανάπτυξης, κατάφερε να λύσει έναν δύσκολο «γρίφο» και να διαμορφώσει ένα πρωτόκολλο που διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και πρωτίστως την ασφάλεια όλων όσοι θα συμμετέχουν σε αυτούς από διάφορα πόστα.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που κλήθηκε να ξεπεράσει η Επιτροπή ήταν ο τρόπος διεξαγωγής αγωνισμάτων των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και της σκυταλοδρομίας 4Χ400 μ., εκεί, όπου είναι αδύνατο να τηρηθούν οι περιορισμοί επαφής και προφύλαξης ασφάλειας.

Ο ΣΕΓΑΣ πρότεινε, και η υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ αποδέχθηκε, τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στα παραπάνω αγωνίσματα με ιατρική βεβαίωση, η οποία θα έχει δοθεί τις τελευταίες 48 ώρες - στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα τη βεβαίωση θα μπορεί να δώσει και ο γιατρός αγώνων.
Το πρωτόκολλο διεξαγωγής θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο όχι μόνο της ομοσπονδίας, αλλά και όλων των διοργανωτών που θα θελήσουν να προχωρήσουν φέτος στην οργάνωση αγώνων τοπικού ή εθνικού χαρακτήρα.

Οι λεπτομέρειες διεξαγωγής των αγωνισμάτων
Αγωνίσματα Κονίστρας:

- Γενικά: Τα αγωνίσματα κονίστρας θα κατανέμονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα αναλογικά στο χώρο του σταδίου και δεν θα διεξάγονται ταυτόχρονα περισσότερα από ένα αγώνισμα στο ίδιο πέταλο.
- Ο ελάχιστος χρόνος από προσπάθεια σε προσπάθεια (τέλος προσπάθειας με αρχή επόμενης) θα πρέπει να είναι δύο (2) λεπτά. Προσοχή ο χρόνος της προσπάθειας του αθλητή δεν αλλάζει αλλά παραμένει ο ίδιος.
- Οι αθλητές θα είναι αραιωμένοι μεταξύ τους σε απόσταση μεγαλύτερη των 2μ.

- Στους αθλητές θα δοθούν καρέκλες και όχι πάγκοι προκειμένου να κρατηθούν οι ενδεδειγμένες αποστάσεις μεταξύ τους.
- Οι κριτές θα είναι αραιωμένοι μεταξύ τους (τουλάχιστον 1,5μ.) καθώς και απομακρυσμένοι από τους αθλητές.
- Τα όργανα μετά από κάθε χρήση πρώτα θα καθαρίζονται και μετά θα απολυμαίνονται (από ειδικά ορισμένο προσωπικό).
- Ο απαραίτητος εξοπλισμός διεξαγωγής του αγωνίσματος συνιστάται να χρησιμοποιείται από τα ίδια άτομα (κριτές) καθ’ όλη τη διάρκεια του αγωνίσματος.
- Οι κριτές θα φορούν μάσκα. Το εργατικό προσωπικό θα φορά μάσκα και γάντια.
- Σε ειδικό χώρο σε κάθε αγώνισμα, δίπλα στη γραμματεία, θα υπάρχουν αντισηπτικό, μάσκες, καθώς και γάντια για τη χρήση από αθλητές, κριτές, προσωπικό κ.α.

Κάθετα άλματα:
- Όλος ο εξοπλισμός θα απολυμαίνεται πριν, κατά τη διάρκεια, καθώς και μετά την ολοκλήρωση της διεξαγωγής του αγωνίσματος.
- Μετά από κάθε προσπάθεια αθλητή το στρώμα προσγείωσης θα απολυμαίνεται, εκτός και αν ο προηγούμενος αθλητής δεν ήλθε σε επαφή με το στρώμα δηλ. δεν επιχείρησε καθόλου προσπάθεια (άλμα). Εναλλακτικά θα μπορούσε ο κάθε αθλητής να χρησιμοποιήσει ένα προσωπικό κάλυμμα της επιφάνειας του στρώματος, π.χ. από ανθεκτικό και μαλακό μουσαμά ή κάποιο μαλακό ύφασμα διαστάσεων περίπου 3μ.Χ4μ. για το Άλμα σε Ύψος και 4μ.Χ5μ. για το Άλμα Επί Κοντώ, το οποίο και θα αποσύρει μετά την προσπάθειά του, προκειμένου ο επόμενος αθλητής να τοποθετήσει το δικό του.

- Στην περίπτωση που οι αθλητές χρησιμοποιούν κοινά κοντάρια, αυτά θα πρέπει να απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση.
- Όταν ο πήχης μετά από επαφή των χεριών ή του σώματος του αθλητή πέσει στο στρώμα, θα πρέπει να απολυμαίνεται πριν τοποθετηθεί ξανά στους στυλοβάτες.
- Η χρήση του εξοπλισμού (στυλοβάτες, πήχης, λάστιχα κ.α.) θα πρέπει να γίνεται με τη χρήση γαντιών και ο εξοπλισμός αυτός θα πρέπει να απολυμαίνεται πριν, κατά τη διάρκεια καθώς και στο τέλος του αγωνίσματος.

Οριζόντια άλματα:
- Όπως είναι γενικά παραδεκτό η άμμος δεν μεταδίδει τον ιό. Ανεξάρτητα όμως από την παραδοχή αυτή και προκειμένου όλοι οι αθλητές να αισθάνονται ασφαλείς, οι υπεύθυνοι του σκάμματος θα πρέπει μετά από κάθε προσπάθεια να προχωρούν στην αναμόχλευση (αναποδογύρισμα) της άμμου με τη χρήση φτυαριού και τσουγκράνας.
- Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των αλμάτων συνιστάται κανένα άτομο να μην βρίσκεται κοντά στο σκάμμα, εκτός από τους κριτές σκάμματος, οι οποίοι και θα φορούν μάσκα.
- Η χρήση του βοηθητικού εξοπλισμού (φτυάρια, τσουγκράνες, κέλμπερι, μετροταινίες κ.α.) θα πρέπει να γίνεται με τη χρήση γαντιών από τους χρήστες και ο εξοπλισμός αυτός θα πρέπει να απολυμαίνεται πριν, κατά τη διάρκεια, καθώς και μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος.

Ρίψεις:
- Τα ριπτικά όργανα θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν, κατά τη διάρκεια, καθώς και μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος.
- Οι αθλητές μετά από κάθε προσπάθεια θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντισηπτικό.
- Οι υπεύθυνοι για την επιστροφή των ριπτικών οργάνων θα πρέπει απαραίτητα να φορούν γάντια.
- Οι υπεύθυνοι για τα όργανα θα πρέπει μετά από κάθε χρήση πρώτα να τα καθαρίζουν και μετά να τα απολυμαίνουν.
- Όλος ο υπόλοιπος αθλητικός εξοπλισμός ή άλλος εξοπλισμός που χρησιμοποιείται (μετροταινίες, σημαίες κ.α.) θα πρέπει χρησιμοποιείται από τους ίδιους κριτές ή προσωπικό, οι οποίοι απαραίτητα θα πρέπει να φορούν γάντια.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης