Σήμερα θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 19χρονης

Σήμερα θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 19χρονης

Σήμερα θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 19χρονης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 539 ΦΟΡΕΣ

Με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, του 24χρονου Ρομά και του 21χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής, συνεχίζεται σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω η εκδίκαση της υπόθεσης ομαδικού βιασμού στη Ρόδο με θύμα μια 19χρονη κοπέλα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται θα δώσει πρώτα ο 24χρονος και στη συνέχεια ο 21χρονος αλλοδαπός που έχει ήδη καταδικαστεί για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

Στο μεταξύ από χθες, ο 24χρονος Ρομά εκπροσωπείται μόνο από έναν δικηγόρο, τον κ. Γιάννη Χριστοδούλου, καθώς έπαυσε την κα Παρασκευή Δημητριάδου, η οποία όπως είπε δεν επιθυμούσε πλέον να τον εκπροσωπεί.
Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κλήθηκε και μάλιστα βιαίως με εντολή του δικαστηρίου, να καταθέσει η ανήλικη φίλη της 19χρονης φερόμενης ως παθούσα.

Η 17χρονη κοπέλα είπε στο δικαστήριο πως η φίλη της είχε επικοινωνήσει μαζί της και της είχε πει πως την είχαν βιάσει όμως δεν τις είχε αναφέρει (εκείνη την ώρα) περαιτέρω λεπτομέρειες. Η νεαρή κοπέλα στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις που της έγιναν τόσο από την έδρα όσο και από τους δικηγόρους, ωστόσο υπέπεσε αρκετές φορές σε αντιφάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μάρτυρος, ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου αλλοδαπού κ. Στέλιος Κιουρτζής υπέβαλε στο δικαστήριο ένσταση απόλυτης ακυρότητας για την έκθεση πραγματογνωμοσύνης της 19χρονης.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση και ως εκ τούτου δεν αναγνώστηκε η έκθεση πραγματογνωμοσύνης της ψυχολόγου αναφορικά με τη φερόμενη ως παθούσα.

Η ένσταση που υπεβλήθη από τον κ. Κιουρτζή έγινε δεκτή, καθώς η εν λόγω πραγματογνωμοσύνη διετάχθη και διεξήχθη χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που επιτάσσονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και το δικαστήριο έκρινε ότι θα έπληττε, δεδομένης της απόλυτης ακυρότητας της, τα δικαιώματα του δεύτερου κατηγορουμένου, δηλαδή του 21χρονου αλλοδαπού.

Το δικαστήριο διέκοψε χθες αργά το μεσημέρι και θα συνεχίσει σήμερα το πρωί με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι εκτός του όσα έχουν να πουν θα πρέπει να απαντήσουν και στις ερωτήσεις που θα τους γίνουν από την έδρα.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Γιάννης Χριστοδούλου (για τον 24χρονο), Στέλιος Κιουρτζής και Γιώργος Κυπραίος για τον 21χρονο, ενώ ως πολιτική αγωγή παρίσταται η κα Μαρία Κρικοπούλου.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο