Πρέπει να ενταθεί η αστυνόμευση για να περιοριστούν τα τροχαία

Πρέπει να ενταθεί η αστυνόμευση για να περιοριστούν τα τροχαία

Πρέπει να ενταθεί η αστυνόμευση για να περιοριστούν τα τροχαία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 395 ΦΟΡΕΣ

Όλοι πρέπει να εργαστούμε συλλογικά επεσήμανε ο δήμαρχος Αντ. Καμπουράκης

Η ανάγκη για αύξηση της αστυνόμευσης και εντατικοποίησης των ελέγχων στους δρόμους του νησιού, είναι το γενικό συμπέρασμα που εξήχθη από την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε, προχθές το απόγευμα, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, για την αντιμετώπιση της «μάστιγας» των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί και την πρόληψή τους.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων στο νησί, ο κ. Καμπουράκης έκανε γνωστό ότι ζήτησε «την αυστηρή επιβολή των μέτρων και των ελέγχων που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ, για την ασφάλεια των οδηγών και πεζών στους δρόμους του νησιού μας».

Υπενθυμίζεται ότι η σύσκεψη έγινε σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, γιατρός, Δημήτρης Κρητικός. Αφορμή στάθηκε η «έκρηξη» των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί της Ρόδου, τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εθιμοτυπίας, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Τουρισμού Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, η Αντιπεριφερειάρχης Χαρούλα Γιασιράνη, ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης, ο Διευθυντής της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου Μιχάλης Καληωράκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Σπυρίδωνας Τάτης, ο Διοικητής της

Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου Ιωάννης Τσιτσικάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Νικήτας Βέννιος, ο διοικητής της Τροχαίας Ρόδου Γιώργος Στέργου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου και Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου Μιχάλης Σοκορέλος, ο Εντεταλμένος

Δημοτικός Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα και Εμπορίου και Διευθυντής του ΕΚΑΒ Ρόδου Σάββας Καραταπάνης, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου – Γιατρός Δημήτρης Κρητικός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου Θεοδόσης Καστανίδης και το μέλος του Αντώνης Κάλλας, η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου Ελένη

Καρύδη, η αντιπρόεδρος της και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μάνθα Ζιώγου, το μέλος της και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Ιωσήφ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου Στέφανος Πορτσέλλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου Σωτήρης Δρακιού και ο Πρόεδρος Συλλόγου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Γιώργος Κρυστάλλης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα άμεσα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν στους δρόμους του νησιού μας από την Αστυνομία, καθώς διαπιστώνεται ότι, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού, οι οδηγοί δεν επιδεικνύουν την απαιτούμενη κυκλοφοριακή συνείδηση για τους ίδιους και τους συμπολίτες τους.

Η Ρόδος, όπως υπογράμμισε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος, κατά τη μετά κορωνοϊού εποχή, δεν μπορεί να στέλνει το μήνυμα ότι, οι οδηγοί δεν σέβονται και δεν τηρούν τον Κ.Ο.Κ. Η ασφάλεια των πεζών και των οδηγών, πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους μας.

«Είναι θλιβερό το γεγονός, η περιφέρειά μας να είναι «λευκή» από τα κρούσματα του κορωνοϊού και να είναι αποδεδειγμένα η δεύτερη «μελανότερη» σε όλη την χώρα, από τροχαία ατυχήματα. Όλοι μας οφείλουμε, να εργαστούμε συλλογικά και με υπευθυνότητα, για να επαναφέρουμε την κατάσταση στη λογική και στην κανονικότητα», τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Ικανοποίηση από τον κ. Κρητικό
Με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημαρχείο για να συζητηθεί το θέμα της έξαρσης των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών» κ. Δημήτρης Κρητικός, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες (σ.σ. προχθές) το απόγευμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, των αστυνομικών αρχών, καθώς και επαγγελματικών φορέων, την οποία και συγκάλεσε ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα που είχα καταθέσει, ορμώμενος από την έξαρση του φαινομένου στο νησί μας.

Στη σύσκεψη μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε το σοβαρότατο αυτό θέμα διεξοδικά, καταλήγοντας στην αναγκαιότητα να αυξηθεί η αστυνομική δύναμη του νησιού μας και να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι της τροχαίας με την παράλληλη επιβολή προστίμων στους παραβάτες του Κ.Ο.Κ.

Ευχαριστώ το δήμαρχο και όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν και θα ήθελα να τονίσω με την ευκαιρία ότι η προστασία της ζωής των συμπολιτών μας πρέπει να είναι καθημερινό μας μέλημα χωρίς διάθεση αντιπολίτευσης, λαϊκισμού, αντιπαλότητας ή μικροπολιτικής και αποτέλεσμα σύμπνοιας , συνεργασίας και συνεννόησης με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, τους αρμόδιους φορείς και τις αρχές του τόπου μας».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων