Ένα Ροδιακό... Ασκληπιείο θα καταστούν τα ιαματικά νερά Καλλιθέας

Ένα Ροδιακό... Ασκληπιείο θα καταστούν τα ιαματικά νερά Καλλιθέας

Ένα Ροδιακό... Ασκληπιείο θα καταστούν τα ιαματικά νερά Καλλιθέας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 327 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 14 Ιουνίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2754

ΩΣ ΕΤΟΝΙΣΕΝ Ο ΙΑΤΡΟΣ κ. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ

Ένα Ροδιακόν Ασκληπιείον θα καταστή η Καλλιθέα

Τα εγκαίνια του Υδροθεραπευτηρίου-Τί επετεύχθη- Δέκα χρόνια λειτουργίας και προσπαθειών
Ήρχισαν λειτουργούσαι από προχθές αι εγκαταστάσεις των Ιαματικών Υδάτων Καλλιθέας, επ’ ευκαιρία δε της συμπληρώσεως 10ετίας από της μεταπελευθερωτικής ενάρξεώς των τα εγκαίνια εγένοντο με εορταστικόν χαρακτήρα, παρουσία του Μητροπολίτου κ. Σπυρίδωνος, του Ανωτέρου Διοικητού Χωροφυλακής κ. Τάγαρη, του Διοικητού κ. Κατσούλη, του Δ/ντού της Εθνικής Τραπέζης κ. Κούμπα και άλλων επισήμων καθώς και πλήθους προσκεκλημένων. Η τελετή ήρχισε την 10.30 πρωϊνήν δια δεήσεως και αγιασμού, επηκολούθησε δε σύντομος ομιλία του διευθυντού του Υδροθεραπευτηρίου ιατρού κ. Τσατσαρώνη, επί του ιστορικού και των επιτευγμάτων της ποσιθεραπείας.

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
Ο κ. Τσατσαρώνης ανεκοίνωσεν ότι τα μεταλλικα ύδατα Καλλιθέας ανήκουν εις την κατηγορία των πικροπηγών, ότι ανάλογα ...ύδατα δεν υπάρχουν εις την λοιπήν Ελλάδα και ότι αι θεραπευτικαί των ιδιότητες είναι γνωσταί διεθνώς από τας Ευρωπαϊκάς λουτροπόλεις του Κάρσπολι, του Μοντεκατίνι και του Βισύ.

Περαιτέρω ανέφερεν ότι από του 1954 παρέχονται τα ιαματικά νερά της Καλλιθέας, του Ιπποκράτους και της Αγίας Ειρήνης άνευ ουδεμίας προσμίξεως, εκτός της περιπτώσεως αναμίξεως του δευτέρου με ύδωρ πηγαίον Καλλιθέας, προς μείωσιν της αλκαλικότητός των.

Επίσης διαβεβαίωσεν ότι η καθαρτική των δύναμις είναι φυσική και ότι έχουν διαπιστωθή αι θεραπευτικαί ιδιότητες των πηγών, εις παθήσεις της χολής, του ήπατος, των εντέρων και εις αναφυλακτικά φαινόμενα. Υπεγράμμισε δε ότι η νεφρολιθίασις όχι μόνον ανακουφίεται αλλά και θεραπεύεται δια της άρσεως των αιτίων.

ΝΕΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ
Καταλήγων ο κ. Τσατσαρώνης, ο οποίος από ετών ασχολείται με την υδροθεραπευτικήν, ετόνισεν ότι κατόπιν των διαπιστώσεων αυτών υποχρεούμεθα να δεχθώμεν ότι υπό την στέγην των θαυμασίων εγκαταστάσεων του Υδροθεραπευτηρίου Καλλιθέας αρχίζει να αναγεννάται ένα νέον Ροδιακόν Ασκληπιείον, το οποίον θα καταστήση την Ρόδον δια διάσημον και ως τόπον υδροθεραπείας, εις τον οποίον θα φθάνουν όχι 1000-1200 κατά σαιζόν, ως τώρα, αλλά χιλιάδες ασθενών.

Την τελετήν των εγκαινίων της εφετεινής περιόδου του Υδροθεραπευτηρίου και της Δεκαετηρίδος της μεταπολεμικής λειτουργίας του έκλεισαν η δοθείσα υπό της διαχειριζομένης τας εγκαταστάσεις Εταιρείας «Ασήρ» δεξίωσις και η επίσκεψις του κοινού εις τους διαφόρους χώρους του μοναδικού αυτού συγκροτήματος της Ρόδου.

ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΛΕΡΟΥ
ΛΕΡΟΣ (ιδ. ανταπόκρισις)
Ο αφιχθείς ενταύθα Διευθυντής του Υπουργείου Προνοίας κ. Πουλαντζάς συνοδευόμενος υπό του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχ. Καρανικόλα επιθεώρησεν το άσυλον ανιάτων παίδων.

Ο κ. Διευθυντής όστις ανεχώρησεν αυθημερόν επιστρέφων εις την θέσιν του, συνειργάσθη αμέσως μετά των αρμοδίων δια την ρύθμισιν και αντιμετώπισιν ζητημάτων.

Κατόπιν τούτου πληροφορίαι εξ Αθηνών αναφέρουν ότι περί τα τέλη του τρέχοντος μηνός θα διατεθούν υπό της Κυβερνήσεως 30.000 δραχμαί δι’ έκαστον πληγέντα εκ των σεισμών.

Μετά ταύτα ο Δήμαρχος κ. Καρανικόλας προέβη εις δήλωσιν δια της οποίας εξ ονόματος του λεριακού λαού εκφράζει την ευγνωμοσύνην του προς την Κυβέρνησιν Καραμανλή και προς τον Διευθυντήν κ. Πουλαντζά δια την πραγματικήν στοργήν που επέδειξαν δια την νήσον Λέρον.
Σ.Ν. ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...