Εξετέθη η βουλευτής Μ. Απατζίδη που «ανακάλυψε» σκάνδαλο στη Ρόδο

Εξετέθη η βουλευτής Μ. Απατζίδη που «ανακάλυψε» σκάνδαλο στη Ρόδο

Εξετέθη η βουλευτής Μ. Απατζίδη που «ανακάλυψε» σκάνδαλο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3435 ΦΟΡΕΣ

Απάντηση από τον αντιπρόεδρο του νοσοκομείου Ρόδου Μιχάλη Κουτσούκο

Εξετέθη (σ.σ. μάλλον την εξέθεσαν) η βουλευτής του ΜέΡΑ25 κ. Μαρία Απατζίδη, η οποία κατήγγειλε με ερώτησή της στη Βουλή ότι ανατέθηκε στην εταιρεία του αντιπροέδρου του Δ.Σ. του νοσοκομείου Ρόδου κ. Μιχάλη Κουτσούκου, η ενεργετική πυροπροστασία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου.

Η κ. Απατζίδη, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας εξηγήσεις αλλά κατά το κοινώς λεγόμενον «την πάτησε». Η πυροπραστασία είχε όντως ανατεθεί στην εταιρεία του κ. Κουτσούκου, κατόπιν διαγωνισμού το... 2018 (επί ΣΥΡΙΖΑ), δύο χρόνια πριν διοριστεί ο κ. Κουτσούκος στο νοσοκομείο Ρόδου.


Σε απάντησή του προς τη βουλευτή ο κ. Κουτσούκος αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμη κα Απατζίδη και μέλη της τοπικής επιτροπής ΜέΡΑ25, σε συνέχεια του από 10/06/2020 δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ροδιακή» και της ερώτησής σας προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Υπουργό Υγείας, κ. Βρούτση και κ. Κικίλια αντίστοιχα, θεώρησα σωστό, πριν τις απαντήσεις που θα λάβετε, να αποκαταστήσω εκ των προτέρων την αλήθεια αναφορικά με το άτομό μου.

Ο κ. Μιχάλης Κουτσούκος
Ο κ. Μιχάλης Κουτσούκος


Συγκεκριμένα, σαας ενημερώνω ότι η ανάθεση της μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας της δομής του Αγίου Ανδρέα, του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α., ανατέθηκε στην εταιρεία που νομίμως εκπροσωπώ, το έτος 2018, δηλαδή δύο χρόνια πριν, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί θητείας του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου των ιδρυμάτων. Η σχετική ανάθεση, έχει αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: ΩΛΚ9469Η5Ζ-ΕΣΖ στις 16-11-2018. Η ανάθεση, έγινε κατόπιν διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού, που μετείχαν διάφοροι ενδιαφερόμενοι, στον οποίο νομίμως, προκρίθηκε η εταιρεία μου.

Επιπλέον, σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο διορισμός μου στη θέση του αντιπροέδρου του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, έγινε στις 04/03/2020 με τον ΦΕΚ - Υ.Ο.Δ.Δ. 152/4-03-2020. Δηλαδή 2 χρόνια μετά τη συγκεκριμένη εργολαβία της Μελέτης Πυρασφάλειας. Συνεπώς, καταρρίπτεται ο ισχυρισμός σας, ότι δήθεν υπήρξε απευθείας ανάθεση, αφού πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός. Επίσης, πρόκειται για πολιτική παραδοξότητα να υποστηρίζετε πως η τωρινή μου ιδιότητα του Αντιπροέδρου στο Δ.Σ. του ΓΝΡ, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας έπαιξε ρόλο για να καταχωρυθεί ένας διαγωνισμός υπέρ μου δύο χρόνια πριν, όταν δεν κατείχα την εν λόγω θέση και μάλιστα επί περιόδου διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ με διαφορετικές διοικήσεις. Είναι δε απορίας άξιο, γιατί επιχειρήσατε να συσχετίσετε μία νόμιμη προ διετίας ανάθεση ενός πρνοιακού ιδρύματος όπως το ΚΚΠΠΝΑ που υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την πρόσφατη συμμετοχή μου στο Δ.Σ. του ΓΝΡ που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας.


Σας δηλώνω με απόλυτη ειλικρίνεια, ότι σέβομαι το κοινοβουλευτικό σας έργο και τον ρόλο σας ως αντιπολίτευση. Ειδικά δε, σέβομαι και εκτιμώ τους συμπατριώτες μου που είναι μέλη της επιτροπής Δωδεκανήσου του ΜεΡα25 αλλά και οποιοδήποτε κομματικό στέλεχος ή υποστηρικτή άλλου πολιτικού χώρου.


Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρώ ότι σκόπιμα χρησιμοποιηθήκατε από τρίτα πρόσωπα και εξαπατηθήκατε με λανθασμένες πληροφορίες που όμως υιοθετήσατε άκριτα χωρίς να εξετάσετε την ορθότητα και την ακρίβειά τους, όπως οφείλατε. Σπεύσατε όχι απλά να τις υιοθετήσετε αλλά και να τις δημοσιοποιήσετεμ, με αποτέλεσμα να έχετε εκτεθεί, όχι μόνο πολιτικά αλλά και νομικά εάν επιμείνετε στους ανυπόστατους ισχυρισμούς σας, παρά τις εμπεριστατωμένες δημόσιες εξηγήσεις που θέτων στη διάθεσή σας. Το αρχικό σας αυτό λάθος, είμαι πεπεισμένος ότι δεν περιέχει δόλο, όχι τουλάχιστον από τον δικό σας πολιτικό χώρο. Είμαι σίγουρος ότι οι «πληροφοριοδότες» σας, ανήκουν σε συγκεκριμένους παραπολιτικούς κύκλους, που αρέσκονται στη διάδοση ανυπόστατων φημών και τη σπίλωση προσωπικοτήτων. Από τη στιγμή όμως που με αφορά και επειδή «εργαλιοποιηθήκατε» χωρίς να το θέλετε, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω, απευθυνόμενος κυρίως προς τους συντοπίτες και συναδέλφους μου, οι οποίοι γνωρίζουν ότι πάντα λειτουργώ με εντιμότητα και ηθική είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός είτε ως διορισμένος σε οποιαδήποτε θέση.


Ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι να διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον με ερωτήσεις και κρίσεις επί των κυβερνητικών θέσεων, οι οποίες όμως πρέπει να έχουν και αντικειμενική υπόσταση ώστε να μη θίγουν εντελώς αυθαίρετα την ηθική οποιουδήποτε προσώπου, ανεξαρτήτως των πολιτικών του πεποιθήσεων.


Σας γνωρίζων ότι το γραφείο μου είναι για εσάς ανοιχτό και ότι θα χαρώ να μου κάνετε την τιμή να ζητήσετε να σας απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτησή σας κατ’ ιδίαν, είτε αφορά την επαγγελματική μου πορεία, είτε ζητήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Αν το είχατε πράξει νωρίτερα, θα αποφεύγατε την άσκοπη παρεξήγηση.


Παρά το γεγονός ότι χειραγωγηθήκατε για να κάνετε τη μέρα, νύχτα, για την ώρα απαλλάσσεστε λόγω πολιτικής απειρίας και άγνοιας των πραγματικών γεγονότων.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Κουτσούκος, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Παν. Κύπρου & Διπλ. Μεταλλουργός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Αντιπρόεδρος Γ.Ν.Ρ.».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς