Γ. Πάππου: Η τοπική αγορά χρειάζεται ρευστότητα και καλή ψυχολογία

Γ. Πάππου: Η τοπική αγορά χρειάζεται ρευστότητα και καλή ψυχολογία

Γ. Πάππου: Η τοπική αγορά χρειάζεται ρευστότητα και καλή ψυχολογία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 462 ΦΟΡΕΣ

Το στοίχημα είναι να καταφέρουν να επιβιώσουν όλοι τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Την αναγκαιότητα να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά σε συνδυασμό με καλή ψυχολογία, επεσήμανε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, ο οποίος μετέφερε την ανησυχία του εμπορικού κόσμου για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου που στην ουσία… δεν υφίσταται.

Πάντως υπογράμμισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας καθώς δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός ενώ θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι του χρόνου η σεζόν δεν θα είναι μία σεζόν που θα προσομοιάζει με αυτήν του 2019 αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, αν είμαστε όλοι προσεκτικοί, θα είναι σαφώς καλύτερη από τη φετινή και σιγά-σιγά θα χτίζουμε τη νέα πραγματικότητα.

Ο κ. Πάππου αν και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ε.Ε. θα παρέχει πακέτο στήριξης 32 δισ. που θα εκταμιευτούν το επόμενο διάστημα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δόθηκαν μεν κάποιες παρατάσεις για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του εμπορικού κόσμου όμως είναι… ανάσες και δεν είναι μέτρα ριζοσπαστικά, όπως τόνισε.

Όπως είπε, αυτό δε λύνει το πρόβλημα. Αν ξεκινήσει όμως δειλά-δειλά η σεζόν τον Ιούλιο και δομηθεί σιγά-σιγά και η εικόνα τον Αύγουστο είναι καλύτερη και πάμε λίγο καλύτερα και το Σεπτέμβρη, τότε κάτι μπορεί να σώσουμε…

Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι θα σημειωθούν κέρδη αλλά απλώς θα βοηθήσει ώστε οι απώλειες να μειωθούν.

«Επιχειρήσεις και νοικοκυριά που δεν είχαν κάνει καλό σχεδιασμό ή ήταν …πληγωμένα από άλλες κρίσεις θα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν. Δεν θα επιβιώσουν όλοι και η επόμενη μέρα θα είναι μία μέρα εύκολη. Θα είναι δύσκολη ακόμα και για τους υγιείς» δήλωσε ο κ. Πάππου ο οποίος μιλώντας για την κατάσταση στην αγορά πρόσθεσε:

«Για να κινηθεί η αγορά χρειάζονται δύο πράγματα: ρευστό και ψυχολογία γιατί ακόμα και σήμερα αυτός που έχει ταμειακά αποθέματα δεν έχει την ψυχολογία να πάει να ξοδέψει. Γι’ αυτό και βλέπουμε ότι ακόμα και σε τοπικό επίπεδο παρά το ότι άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης κ.λπ. η προσέλευση είναι πολύ χαμηλή».
Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι μεγάλη μερίδα του ντόπιου πληθυσμού ανησυχεί για το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερο κύμα κορωνοϊού μέσα στη σεζόν, κάτι που πραγματικά θα σημάνει το τελικό χτύπημα.

«Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή και σύνεση από όλους να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσες φέτος για να μείνουμε ζωντανοί. Χρήματα δεν θα βγάλει κανένας φέτος θα πρέπει να καταφέρουμε να μείνουμε ζωντανοί και να παλέψουμε τη σεζόν του ‘21 του ‘22 και τις επόμενες» κατέληξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου