Α. Καμπουράκης: Ούτε στον χειρότερό μας εφιάλτη αυτά που ζούμε σήμερα στη Ρόδο

Α. Καμπουράκης: Ούτε στον χειρότερό μας εφιάλτη αυτά που ζούμε σήμερα στη Ρόδο

Α. Καμπουράκης: Ούτε στον χειρότερό μας εφιάλτη αυτά που ζούμε σήμερα στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9114 ΦΟΡΕΣ

Την αγωνία του για το τι θα γίνει εξέφρασε ο δήμαρχος Ρόδου Αντ. Καμπουράκης

Η αγωνία για το προσεχές διάστημα και τις δυσκολίες, ακόμα και επιβίωσης, που ενδέχεται να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και εδώ, εκφράστηκε και κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, την πρώτη δια ζώσης μετά την καραντίνα, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ.

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης, γνώστης της αγοράς, ο οποίος αφουγκραζόμενος τα όσα έχουν ξεκινήσει να συμβαίνουν γύρω μας, μίλησε για «πρωτόγνωρες συνθήκες και ιστορικές προκλήσεις». Είπε συγκεκριμένα:

«Αυτά που ζούμε σήμερα, δεν θα μπορούσαμε να τα διηγηθούμε ούτε στο χειρότερό μας εφιάλτη. Είναι τραγικά για τη Ρόδο μας, για τους Ροδίτες, για τους Έλληνες. Ο κοινωνικός ιστός έχει διαρρηχθεί πάρα πολύ, οι άνθρωποι πεινάνε...». Μάλιστα, στο σημείο αυτό, ο κ. Καμπουράκης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πρώτος ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Δημήτρης Κρητικός είχε θέσει επιτακτικά το θέμα για τον κορωνοϊό στο δ.σ., κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, ενώ πριν από τρεις μήνες προσβλέπαμε σε μία βελτίωση, φθάνοντας στο σήμερα οι εκτιμήσεις είναι απογοητευτικές. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή, βάσει στοιχείων, στην καλύτερη περίπτωση η οικονομική χρονιά του 2020 θα χτυπήσει ταβάνι στο 40% της περυσινής χρονιάς. Δηλαδή, όπως εξήγησε, το 60% της περυσινής οικονομικής δραστηριότητας έχει ήδη εξαφανιστεί και αποτελεί πολύ καλό στόχο να μπορέσουμε να φθάσουμε στο 40%-αν τα καταφέρουμε!

«Οι προκλήσεις είναι ιστορικές-συνέχισε ο Δήμαρχος-και απαιτούνται συμμαχίες, συνέργιες».

Σε άλλη τοποθέτησή του προχθές το βράδυ, ανέφερε ακόμη: «...Η Ρόδος έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, η κοινωνική της συνοχή αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μέγιστο πρόβλημα, η κοινωνία έχει φοβερό πρόβλημα να βρει να φάει. Η κυβέρνηση προσπαθεί αλλά τα επιδόματα δεν μπορούν να θρέψουν κανέναν. Και αν δεν ξεκινήσει η οικονομική δραστηριότητα στο νησί μας και αν δεν βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας και αν δεν καταλάβουμε ότι η χρονιά που έρχεται είναι τραγικά δύσκολη, δεν θα μπορέσουν να περάσουν τα πράγματα. Ο Ροδίτης έχει ανάγκη ελπίδας, έχει ανάγκη ενθάρρυνσης, έργων, λύσεων...».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, είπε ότι αντιμετωπίσαμε πολύ καλά την κρίση της πανδημίας, όμως τα οικονομικά προβλήματα που τώρα ξεκινούν είναι αυτά που ταλανίζουν όλους τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον τόπο μας, ειδικά ως τουριστικό προορισμό.

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Προέδρου του ΔΟΠΑΡ και του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Αλέξανδρου Κολιάδη. Καταρχάς, ο ίδιος, εξέφρασε τη λύπη του γιατί δεν μπήκαν στο τραπέζι της συζήτησης τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, σε τρεις μήνες μπορεί και να μην κάνουν συνεδριάσεις του δ.σ. γιατί μπορεί να είμαστε πάλι σε μία δύσκολη κατάσταση. Εξέφρασε την απογοήτευση και την αγανάκτησή του και αναρωτήθηκε «για όλους αυτούς που πεινάνε εμείς τι θα κάνουμε;». Όπως είπε, σε τρεις μήνες μπορεί να χρειάζεται να φτιάξει ο Δήμος συσσίτια.

Ανέφερε, ακόμη, ότι έρχονται στο γραφείο του άνθρωποι που δεν περίμενε ποτέ και του ζητούν μία οποιαδήποτε δουλειά αφού επλήγησαν σοβαρά λόγω της πανδημίας.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Τριάντος, αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου όπου παρευρέθηκε λέγοντας ότι αυτό που κατάλαβε εκείνος είναι ότι δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από τους φορείς του τουρισμού για τον κορωνοϊό και τα πιθανά κρούσματα. Όπως είπε, αν «σκάσει» ένα κρούσμα κορωνοϊού όταν ανοίξει η σεζόν, θα ξεχάσουμε τη φετινή αλλά και την επόμενη. Μάλιστα, επέστησε την προσοχή ότι θα πρέπει να καθίσουν κάτω όλοι και να φτιάξουν ένα σχέδιο για το πώς θα μεταφέρονται οι επισκέπτες από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο καθώς εκεί υπάρχει μία μεγάλη «τρύπα».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Τάκης Πότσος, τέλος, είπε ότι και ζητάνε να γίνει ενημέρωση για την κατάσταση του Νοσοκομείου και των δομών υγείας, για να δούμε γιατί έγινε αυτή η υποβάθμιση στη β’ κατηγορία.

Ρώτησε, επίσης, εάν είναι διατεθειμένο το Σώμα να συζητήσει τις προτάσεις που κατέθεσαν οι τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας για το ποια είναι η αντίδραση του δ.σ. για να στηρίξει τον κόσμο που βάλλεται από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση λόγω της πανδημίας, όπως για τα δημοτικά τέλη, τη στήριξη των εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών, των καταστημάτων, εστιατορίων κτλ. που είναι και δορυφόροι μεγάλων τουριστικών μονάδων.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς