Αθώοι δύο 47χρονοι που πήραν άμμο από την παραλία της Τσαμπίκας

Αθώοι δύο 47χρονοι που πήραν άμμο από την παραλία της Τσαμπίκας

Αθώοι δύο 47χρονοι που πήραν άμμο από την παραλία της Τσαμπίκας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1729 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου βρέθηκαν χθες κατηγορούμενοι δύο 47χρονοι από τον Αρχάγγελο, για την άμμο που πήραν πριν από δύο χρόνια από την περιοχή της παραλίας Τσαμπίκας.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2018 από τις 4 έως τις 5 το απόγευμα οπότε και ο πρώτος 47χρονος οδηγός φορτηγού που ανήκει στην εταιρεία του συγκατηγορούμενού του (δεύτερου 47χρονου) κατηγορείται ότι προέβη στην εξόρυξη και λήψη άμμου από την περιοχή της παραλίας Τσαμπίκας, «χωρίς προηγουμένως να έχει εφοδιαστεί με περιβαλλοντική αδειοδότηση και άδεια για αμμοληψία, υποβαθμίζοντας κατά αυτό τον τρόπο το περιβάλλον, αφού επέφερε έντονη επέμβαση σε αυτό, η οποία είχε αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία και στην ποιότητα ζωής κατοίκων, καθόσον διαταράχθηκε η αισθητική του τοπίου».

Σε βάρος του 47χρονου οδηγού του φορτηγού αλλά και του δεύτερου 47χρονου υπευθύνου της εταιρείας στην οποία ανήκει το όχημα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για υποβάθμιση περιβάλλοντος και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή και χθες κάθισαν στο εδώλιο του δικαστηρίου όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Όπως τονίστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία και από τη συνήγορο τους κα. Τσαμπίκα Ψαρά, τα πραγματικά περιστατικά που περιγράφονται στο κατηγορητήριο δεν συνιστούν το αδίκημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος αλλά αυτό της αμμοληψία το οποίο έχει πλέον καταργηθεί και ως εκ τούτου η ποινική δίωξη θα πρέπει να παύσει. Επίσης το αμμόχωμα που κατηγορείται ότι επιχείρησε να πάρει ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων δεν προερχόταν από το χώρο της παραλίας αλλά από την ευρύτερη περιοχή και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων όπου υπήρχε ρήγμα χωμάτων που είχε δημιουργήσει η εταιρεία που υλοποίησε το έργο της διάνοιξης δρόμου για να περάσει ο αγωγός που διασχίζει την περιοχή του Αρχαγγέλου.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι το αμμόχωμα που επιχειρήθηκε να ληφθεί από τον πρώτο 47χρονο προοριζόταν για την εξυπηρέτηση του δημόσιου σκοπού και συγκεκριμένα για την κάλυψη ανοιγμάτων του οδοστρώματος του Δήμου Αρχαγγέλου, κάτι που τελικά δεν έγινε αφού το αμμόχωμα αφέθηκε στην περιοχή την ίδια ημέρα μετά από υπόδειξη των αστυνομικών. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους παραπάνω αυτοτελείς ισχυρισμούς απάλλαξε από τις κατηγορίες τους δύο 47χρονους, κρίνοντάς τους αθώους.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες