Γ. Ρέτσος: Υπερασπιζόμαστε το καλό των πολλών και όχι το συμφέρον των λίγων

Γ. Ρέτσος:  Υπερασπιζόμαστε το καλό των πολλών  και όχι το συμφέρον των λίγων

Γ. Ρέτσος: Υπερασπιζόμαστε το καλό των πολλών και όχι το συμφέρον των λίγων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 171 ΦΟΡΕΣ

Αντιμετωπίσαμε την πρώτη φάση των επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, τόνισε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέταος, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, παρουσία του πρωθυπουργού, υπουργών και μελών, ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη την έμπρακτη συνέχιση της στήριξης της Πολιτείας.

Ως προς την πολιτική του ΣΕΤΕ για τη διαχείριση της κρίσης, ο κ. Ρέτσος τόνισε:
«Επιλέξαμε συνειδητά να είμαστε μετριοπαθείς, μετρημένοι και φειδωλοί. Προστατεύσαμε το κύρος του ΣΕΤΕ, τη θεσμική του υπόσταση, την αξιοπιστία του, αποφεύγοντας τον εύκολο συνδικαλισμό και τα μεγάλα λόγια. Διατηρήσαμε και θα έλεγα δυναμώσαμε ακόμα περισσότερο, την ενότητα του Συνδέσμου, εκπροσωπώντας με δυναμισμό το σύνολο του τουριστικού κόσμου. Υπερασπιζόμενοι το καλό το πολλών και όχι το συμφέρον των λίγων».

Ως προς τα νέα μέτρα στήριξης ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ανέφερε:
«Υπάρχουν πολλά που μπορούν και πρέπει να γίνουν ακόμα. Με στοχευμένες παρεμβάσεις που θα προκύπτουν ανάλογα με την εξέλιξη και τη δυναμική των πραγμάτων, όπως για παράδειγμα μια πιθανή επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα, στην υπηρεσία του τουριστικού πακέτου.

Και φυσικά, να προετοιμαστούμε για το 2021, χρονιά ορόσημο, όταν πρώτα ο Θεός έχει τελειώσει το θέμα της πανδημίας και να βρεθούμε σε καλύτερη θέση έναντι των ανταγωνιστών μας. Ανταγωνιστικότεροι και καλύτεροι από ότι είμαστε πριν, σημαίνει ότι παράλληλα με τη διαχείριση της μεγάλης κρίσης, δεν ξεχνάμε και τις βασικές μας διαχρονικές στρατηγικές επιδιώξεις… Διεκδικούμε εδώ και χρόνια, ένα επενδυτικό περιβάλλον φιλικό και ευέλικτο για νέες μεγάλες επενδύσεις, με απλούστευση των διαδικασιών, χωρίς γραφειοκρατία και πάνω από όλα με ασφάλεια δικαίου. Επιδιώκουμε ένα σύγχρονο, απλό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο που θα βοηθάει την ανταγωνιστικότητα και θα συμβάλει και αυτό με τη σειρά του στην προσέλκυση επενδύσεων.

Προωθούμε, με συγκεκριμένες προτάσεις την καλύτερη δυνατή διαχείριση των προορισμών, με συνολική βελτίωση των υποδομών, που σημαίνει ορθή διαχείριση απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, ενεργειακή και υδατική επάρκεια, υλοποίηση τοπικών χωροταξικών σχεδίων, διαχείριση του χώρου και του περιβάλλοντος. Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλοι, τουριστική επιχειρηματικότητα, τουρισμός χωρίς προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορεί να υπάρξει.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ισόρροπη και μακροχρόνια τουριστική ανάπτυξη, αν σε αυτή δεν εμπεριέχεται η έννοια της αειφορίας με έναν ολιστικό τρόπο. Και αυτό σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος, κοινωνική ανταποδοτικότητα, ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης, διατήρηση και ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού. Η ολιστική βιώσιμη ανάπτυξη είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσει η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει με αξιώσεις και την επόμενη, μετά την πανδημία ημέρα».

Εθνικό συμβόλαιο ανάπτυξης με αλλαγή μοντέλου στον τουρισμό
Ο κ. Ρέτσος επανέλαβε την πρόταση για τη σύνταξη ενός εθνικού συμβολαίου ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό, που εισηγήθηκε στην περυσινή Γενική Συνέλευση, ενός στρατηγικού σχεδίου για τη δεκαετία 2020 – 2030. Ένα σχέδιο, που, όπως τόνισε, θα αλλάζει το μοντέλο του ελληνικού τουρισμού. Θα στοχεύει στη μετατροπή της Ελλάδας σε έναν ώριμο, ποιοτικό, ασφαλή τουριστικό προορισμό, υψηλών προδιαγραφών.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά