Στ. Πέτσας: H κυβέρνηση προσπαθεί για λιγότερες απώλειες αφίξεων και εισπράξεων

Στ. Πέτσας:  H κυβέρνηση προσπαθεί για λιγότερες απώλειες αφίξεων και εισπράξεων

Στ. Πέτσας: H κυβέρνηση προσπαθεί για λιγότερες απώλειες αφίξεων και εισπράξεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 145 ΦΟΡΕΣ

Μόλις μια εβδομάδα πριν από το δεύτερο, και πιο σημαντικό, βήμα για το άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό, η χώρα συνεχίζει την προετοιμασία της, ώστε να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των εργαζόμενων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και των επισκεπτών της, είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Στέλιος Πέτσας.

Τόνισε πως το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, ότι δηλαδή πρώτο μέλημα είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων. Όπως είπε, φαινόμενα χαλάρωσης δεν επιτρέπεται να παρατηρούνται, ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «δεν μπορεί να εστιάζουμε την προσοχή μας μόνο σε ενδεχόμενα «εισαγόμενα κρούσματα» και να αδιαφορούμε για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ιδίως για τη σωστή χρήση μάσκας, σε χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός, όπως για παράδειγμα στο καράβι που μας πάει στο αγαπημένο μας νησί. Ας πούμε «ναι» στην τήρηση των μέτρων που μας συστήνουν οι ειδικοί. Ας πούμε «όχι» στον εφησυχασμό που μπορεί να τινάξει γρήγορα στον αέρα όσα με τόσο κόπο κερδίσαμε. Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως μελετώνται τα αποτελέσματα των ελέγχων που γίνονται, στο μεταβατικό αυτό διάστημα, στις πύλες εισόδου και παρακολουθούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα που καταγράφονται στις χώρες προέλευσης των ξένων επισκεπτών

Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση, μαζί με τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του τουρισμού, «κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της» για να περιοριστούν οι απώλειες αφίξεων και εισπράξεων από το εξωτερικό. Και ταυτόχρονα, «ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού πακέτου» σε κατάλυμα και εστίαση, με μειώσεις φόρων, όπως του ΦΠΑ, και με παροχή ρευστότητας, με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει θέσει σε κίνηση. «Έτσι ώστε να διατηρηθεί στη θέση του ο παραγωγικός ιστός του τουρισμού μας για να επωφεληθεί από μια δυναμική ανάκαμψη την επόμενη σεζόν. Και όπως βοήθησε στην επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, παραμένει έτοιμη να παράσχει περαιτέρω στήριξη. Είτε με διεύρυνση, είτε με επέκταση των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται. Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όλα όσα μπορούμε, για να στηρίξουμε την οικονομία μας, χωρίς να ξεπεράσουμε τις αντοχές της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων