Τα μέτρα για τον κορωνοϊό περιόρισαν και τους πολιτικούς γάμους

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό περιόρισαν και τους πολιτικούς γάμους

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό περιόρισαν και τους πολιτικούς γάμους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 498 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλη συρρίκνωση έχει καταγραφεί στον αριθμό των πολιτικών γάμων που δηλώθηκαν στο δήμο της Ρόδου και θα πραγματοποιηθούν φέτος στο νησί μας ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόζονται για την εμπόδιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Σε όλες τις δημοτικές ενότητες παρατηρείται μείωση η οποία σε κάποιες είναι τεράστια συγκριτικά με τα περσινά δεδομένα, ενώ σε άλλες είναι ακόμα και μηδενική. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρυσι κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους πραγματοποιήθηκαν σε όλο το νησί συνολικά 497 πολιτικοί γάμοι. Όμως φέτος για το ίδιο διάστημα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μόλις 285.


Η μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζεται στη δημοτική ενότητα Λινδίων αλλά και στη δημοτική ενότητα Ρόδου, ενώ στις δημοτικές ενότητες Ιαλυσού, Καμείρου και Αταβύρου δεν έχει δηλωθεί μέχρι στιγμής να πραγματοποιηθεί κανένας πολιτικός γάμος. Με βάση την καταγραφή, η μοναδική περιοχή στην οποία παρατηρείται αύξηση φέτος είναι η δημοτική ενότητας Νότιας Ρόδου στην οποία θα πραγματοποιηθούν 30 πολιτικοί γάμοι το δεύτερο εξάμηνο του έτους έναντι 23 πέρυσι το ίδιο διάστημα.


Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Καμπούρης, αυτό ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο λόγω των μέτρων και των περιορισμών που ίσχυσαν και ισχύουν. Όμως η εικόνα που υπάρχει για τα επόμενα χρόνια είναι εντελώς διαφορετική.


Συγκεκριμένα μπορεί φέτος τα νούμερα να είναι φτωχά αλλά από την επόμενη χρονιά τα πράγματα αλλάζουν και καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα καταγράψουμε ρεκόρ αν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός των δηλώσεων.


Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη και σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, για το 2021 έχουμε υπερκαλύψει το φετινό αριθμό των γάμων καθώς έχουν δηλωθεί μέχρι στιγμής 360 πολιτικοί γάμοι. Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία όμως και για το 2022 χρονιά, κατά την οποία ξεκίνησαν επίσης οι δηλώσεις γάμων οι οποίες ανέρχονται σε 54.


Όπως διαπιστώνει κανείς, φέτος η πανδημία στάθηκε εμπόδιο στην πραγματοποίηση των πολιτικών γάμων, όμως καλώς εχόντων των πραγμάτων και αν όλα εξελιχθούν ικανοποιητικά την επόμενη χρονιά σε ό,τι αφορά την υγεία, η Ρόδος θα αποτελέσει και πάλι δημοφιλή προορισμό για την τέλεση γάμου.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου