Αναστάτωσε την Κάλυμνο άγνωστος διαδίδοντας 20 θανάτους

Αναστάτωσε την Κάλυμνο άγνωστος διαδίδοντας 20 θανάτους

Αναστάτωσε την Κάλυμνο άγνωστος διαδίδοντας 20 θανάτους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 201 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 30 Ιουνίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2768

ΔΙΕΠΙΣΤΩΘΗ ΑΔΙΑΠΤΩΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΑ ΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ |
ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΟΥ

Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου, ερωτηθείς επί των εις Αθήνας ενεργειών του, εδήλωσεν ότι επετεύχθησαν πολλά και σημαντικά. Κυρίως, υπεγράμμισεν ο κ. Νομάρχης, διεπιστώθη και αύθις το αδιάπτωτον ενδιαφέρον του Προέδρου της Κυβερνήσεως κ. Καραμανλή δια την ταχείαν και αρτίαν εκτέλεσιν των έργων του Τριετούς Προγράμματος Αναπτύξεως της Δωδεκανήσου.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. ΚΑΛΛΙΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΤΗ ΡΟΔΟΝ
ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Ο Νομάρχης κ. Ιωάννου ανεκοίνωσεν ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καλλίας υπεσχέθη να επισκεφθή συντόμως τη Ρόδον δια την εξέτασιν ειδικών θεμάτων. Μεταξύ άλλων ο κ. Υπουργός θα εξετάση και το θέμα της τοποθετήσεως διευθυντού και καλυτέρας οργανώσεως του Κτηματολογίου Ρόδου.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΙΕΖΕΙ ΔΙΑ ΤΑΧΕΙΑΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΝ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ»
Ως ανεκοινώθη το Υπουργείον Βιομηχανίας εζήτησεν όπως επισπευθούν αι μελέται δια την ταχυτέραν έναρξιν των εργασιών προς διαρρύθμισιν του Εθνικού Θεάτρου. Ως γνωστόν δια το εν λόγω έργον διετέθη υπό της Κυβερνήσεως κονδύλιον εκ δύο εκατομμυρίων δρχ. Εν τω μεταξύ ήρχισαν αι προκαταρκτικαί εργασίαι δια τη διοργάνωσιν του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ το οποίον θα λάβη χώραν εις το Εθνικόν Θέατρον κατά πάσαν πιθανότητα τον προσεχή Δεκέμβριον.

Κατά την πρώτην ημέραν του εν λόγω Φεστιβάλ θα προβληθή δια πρώτην φοράν εις τον κόσμον η ταινία του κ. Φόρμαν τα «Κανόνια του Ναβαρόνε» τα εξωτερικά της οποίας εγυρίσθησαν ενταύθα.

ΑΝΕΣΤΑΤΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΑΔΙΔΩΝ ΨΕΥΔΩΣ 20 ΘΑΝΑΤΟΥΣ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας) Άγνωστος κακοήθης φαρσέρ ανεστάτωσε κατ’ αυτάς την πόλιν διαδίδων ότι απεβίωσαν διάφορα πρόσωπα ευρισκόμενα εις Αθήνας ή εις Ρόδον δι’ εμπορικάς ή άλλας υποθέσεις. Όταν διεπιστώθη ότι οι φερόμενοι ως αποβιώσαντες έχαιρον άκρας υγείας, οι κλαίοντας συγγενείς εξηγέρθησαν και ήδη αναζητούν τον διασπορέα των ψευδών ειδήσεων.
Σημειωτέον ότι θύματα του εν λόγω αγνώστου φαρσέρ είναι τουλάχιστον 20 οικογένειαι της Καλύμνου.
Σ.Ν.Α.

1300 ΕΠΙΣΚΕΠΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΖΩΗΡΟΤΑΤΗ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ
Χθες την πρωίαν κατέπλευσαν εις τα ροδιακά ύδατα τα τουριστικά ατμόπλοια «Αιγαίον», «Σεμίραμις», «Φίλιππος» και «Κολοκοτρώνης» με 60 ξένους περιηγητάς, οι οποίοι επεσκέφθησαν τα αξιοθέατα.
Σήμερον αναμένεται το «Ενότρια», αύριον το «Μεντιτερράνειαν», το Σάββατον το «Γεντίστβο» και υπερωκεάνειον «Άννα» και την Κυριακήν το «Στέλλα Μάρις», με εκατοντάδας περιηγητών.
Εν τω μεταξύ συμφώνως προς επίσημον ανακοίνωσιν, σήμερον ευρίσκονται εις Ρόδον 1.300 ξένοι και εκ Παλαιάς Ελλάδος επισκέπται διαμένοντες εις τα διάφορα ξενοδοχεία της πόλεως.

Ο Β’ ΑΓΩΝ ΔΩΡΙΕΩΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής θα λάβη χώραν εις το Εθνικόν Στάδιον ποδοσφαιρικός αγών μεταξύ των ομάδων Δωριέως και Ολυμπιακού. Ο εν λόγω αγών διαβαθμίσεως είναι ο δεύτερος, μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ κατά το πρώτον ο Δωριεύς επεβλήθη με τέρματα 3 προς 2.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»