Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν 35χρονος Ροδίτης και 30χρονη Ρωσίδα

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν 35χρονος Ροδίτης και 30χρονη Ρωσίδα

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν 35χρονος Ροδίτης και 30χρονη Ρωσίδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 708 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθησαν με 22 «φιξάκια» ηρωίνης κρυμμένα μέσα στον κάδο πλυντηρίου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγυοδοσίας αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, ο 35χρονος Ροδίτης και η 30χρονη Ρωσίδα που συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης, καθώς εντοπίστηκαν να κατέχουν 22 «φιξάκια» ηρωίνης κρυμμένα μέσα στον κάδο του πλυντηρίου τους.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και 33χρονος κάτοικος Ρόδου ως το άτομο που πήρε 0,7 γραμμάρια ηρωίνης από τους κατηγορούμενους, ωστόσο η υπόθεση ως προς αυτόν διαχωρίστηκε και θα δικαστεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση.

Σε ό,τι αφορά τον 35χρονο και την 30χρονη αλλοδαπή ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Δημήτρη Δημητριάδη βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 30χρονη Ρωσίδα δήλωσε ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση. Η ίδια είπε πως έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών πριν από πέντε χρόνια, όμως πλέον έχει απεξαρτηθεί και δεν έχει σχέση με αυτά. Σε ό,τι αφορά τη σύλληψή της είπε πως το μόνο που έκανε ήταν να πετάξει τα σκουπίδια και τότε την συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Από την πλευρά του ο 35χρονος, ο οποίος και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις, δήλωσε τοξικομανής και ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από αρμόδιους γιατρούς. Ο ίδιος είπε πως έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να ξεφύγει από τα ναρκωτικά, όμως δεν τα έχει καταφέρει. Σε ό,τι αφορά τις ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του, ισχυρίστηκε ότι ήταν για δική του αποκλειστικά χρήση και τα χρήματα προέρχονται από την εργασία του.

Η δόση την οποία πήρε ο 33χρονος είπε πως ήταν «παλιό χρέος». Δηλαδή παλαιότερα ο 33χρονος του είχε δώσει κάποια ποσότητα και τώρα του την επέστρεφε χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς χρήματα. Τέλος, ο 35χρονος δήλωσε πως η σύζυγός του ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως η προανακριτική κατάθεσή της δεν είναι σωστή διότι δεν γνωρίζει καλά ελληνικά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας Αντισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ στον 35χρονο επιβλήθηκε και εγγυοδοσία ποσού 350 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 25 Ιουνίου 2020 το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και είναι το αποτέλεσμα έρευνας και αξιολόγησης στοιχείων που είχε διενεργηθεί το προηγούμενο διάστημα από τους αστυνομικούς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι διωκτικές αρχές της περιοχής μας είχαν διάφορες πληροφορίες για τον 35χρονο Έλληνα και την 30χρονη αλλοδαπή τις οποίες και αξιοποίησαν, ενώ παράλληλα έθεσαν και σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του ζευγαριού.

Έτσι στις 25 Ιουνίου 2020 το μεσημέρι, η 30χρονη άφησε σε χώρο έξω από την αυλή του σπιτιού της κάτω από ένα θάμνο, ένα κουτάκι αναψυκτικού μέσα στο οποίο υπήρχε ένα «φιξάκι» ηρωίνης βάρους 0,7 γραμμαρίων.
Όταν η αλλοδαπή επέστρεψε στο σπίτι, εμφανίστηκε ο 33χρονος ο οποίος και πήρε τα ναρκωτικά που είχε αφήσει η 30χρονη.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 33χρονο ο οποίος βρέθηκε να κατέχει τα 0,7 γραμμάρια ηρωίνης σε σύριγγα και ένα σουγιά. Στη συνέχεια, σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του ζευγαριού εντόπισαν μέσα στο πλυντήριο των ρούχων 22 αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 19 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας και 166 ναρκωτικά χάπια, καθώς και το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ. Τα χρήματα, τα ναρκωτικά και η ζυγαριά κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους