Συνελήφθη 57χρονη συνεργός σε βιασμό 49χρονης αλλοδαπής

Συνελήφθη 57χρονη συνεργός σε βιασμό 49χρονης αλλοδαπής

Συνελήφθη 57χρονη συνεργός σε βιασμό 49χρονης αλλοδαπής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 723 ΦΟΡΕΣ

Για την παράνομη κατακράτηση και τον βιασμό μίας 49χρονης αλλοδαπής, συνελήφθη στη Ρόδο 57χρονη από το Μαρόκο!

Η υπόθεση αφορά τη «δράση» της 57χρονης Μαροκινής και του 37χρονου Τούρκου συγκατηγορούμενού της, το καλοκαίρι του 2013 σε Τήνο και Μύκονο για την οποία οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν παραπέμφθηκαν και δικάστηκαν από το αρμόδιο δικαστήριο το οποίο και τους έκρινε ένοχους. Μάλιστα στην 57χρονη επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σάμου συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπου κατά συναυτουργία και βιασμό κατ’ εξακολούθηση. Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου εκκρεμούσε σε βάρος της 57χρονης αλλοδαπής η οποία εντοπίστηκε προχθές το πρωί στη Ρόδο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνελήφθη.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Η επαιτεία και ο βιασμός
Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από το Αστυνομικό Τμήμα Τήνου την 1η Αυγούστου 2013, οπότε συνελήφθησαν οι δράστες και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος τους. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, στο πλαίσιο διερεύνησης από την αστυνομία σχετικής καταγγελίας, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 25 έως 31-07-2013 στη Μύκονο και από 31-07-2013 έως 01-08-2013 στην Τήνο, η 57χρονη από το Μαρόκο και ο 37χρονος από την Τουρκία (τότε ήταν επτά χρόνια νεότεροι), παρακρατώντας τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 49χρονης (σήμερα) από την Πολωνία και ασκώντάς της σωματική βία και απειλές, την εξωθούσαν στην επαιτεία εισπράττοντας τα χρήματα που συγκέντρωνε.

Επιπλέον, κατά το διάστημα που η 49χρονη δεν επαιτούσε την κρατούσαν κλειδωμένη σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που διέμεναν, ενώ παράλληλα ο 37χρονος με τη βοήθεια της 57χρονης την υποχρέωνε με τη βία σε συνουσία.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι δράστες διέμεναν παράνομα στη χώρα. Τόσο ο 37χρονος Τούρκος όσο και η 57χρονη από το Μαρόκο συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους