Συνάντηση με τον δήμαρχο είχε η επιτροπή αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Συνάντηση με τον δήμαρχο είχε η επιτροπή αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Συνάντηση με τον δήμαρχο είχε η επιτροπή αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 474 ΦΟΡΕΣ

Στο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να έρθει το αίτημα εργαζομένων στους κλάδους που πλήττονται περισσότερο στο νησί μας, αυτών του τουρισμού-επισιτισμού, για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθ’ όλη την περίοδο της κρίσης.

Το παραπάνω, σύμφωνα με πληροφορίες, τους είπε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί του, χθες το μεσημέρι, εκπρόσωποι της επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, οι οποίοι, λίγο νωρίτερα, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην πλατεία Δημαρχείου.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν χθες στον Δήμαρχο αναφέρουν τα εξής:
«Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και η πλειονότητα των εργαζομένων στον τουρισμό είναι εκτός δουλειάς, χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα. Ένα τμήμα τους, περιμένει να ενταχθεί στα πενιχρά «μέτρα στήριξης», που δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες κάθε νοικοκυριού.

Την ίδια στιγμή όμως, το κράτος, ο Δήμος, απαιτούν από μας να πληρώνουμε κανονικά φόρους, δημοτικά και άλλα «ανταποδοτικά» τέλη. Είναι μάλιστα προκλητικό, ότι οι επιχειρήσεις που ήταν υπό το καθεστώς αναστολής λειτουργίας όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν απαλλαγεί από τα δημοτικά τέλη. Δεν μιλάμε φυσικά για τα μικρομάγαζα και τους επαγγελματίες με τους οποίους λίγο πολύ είμαστε στην ίδια μοίρα.
Είναι πραγματική πρόκληση να είναι απαλλαγμένοι οι μεγαλοξενοδόχοι του νησιού από τα δημοτικά τέλη και να τα πληρώνουν οι άνεργοι, αυτοί που ψάχνουν να βρουν πώς θα ταΐσουν τις οικογένειές τους!
Διεκδικούμε να απαλλαγούμε, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, από τα δημοτικά τέλη και κάθε είδους άλλα τέλη που εισπράττει ο Δήμος.

Οι καταστάσεις και οι εποχές που ζούμε είναι πρωτοφανείς. Δεν μπορεί ο Δήμος και ο κάθε άλλος δημόσιος φορέας που απαιτεί από τους κατοίκους να πληρώνουν τόσους φόρους τη στιγμή που τα εισοδήματα του κάθε νοικοκυριού είναι είτε ελάχιστα, στην καλύτερη περίπτωση, είτε μηδενικά όπως ισχύει για την πλειονότητα των κατοίκων του νησιού μας.
Δεν πρόκειται για αντίδραση, πρόκειται για κραυγή αγωνίας όλων των συναδέλφων οι οποίοι βλέπουν τα εισοδήματα που μπαίνουν στο σπίτι να είναι σχεδόν μηδενικά και από την άλλη πλευρά οι φόροι και τα τέλη να είναι τα ίδια. Πρόκειται λοιπόν για θέμα επιβίωσης, η οποία εξαρτάται από τη διασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος και μέτρων ανακούφισης για τους εργαζόμενους του τουρισμού και των οικογενειών τους.

Συνεπώς, με το παρόν αιτούμαστε να συνεδριάσει και να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για την απαλλαγή όλων των ανέργων, των ενταγμένων στο μηχανισμό στήριξης (αναστολή) και των ελαστικά απασχολούμενων (εκ περιτροπής εργασίας, ημιαπασχόληση, πρόγραμμα Συν-εργασία), αλλά και όλους όσους άδικα δεν θα ενταχθούν έστω σε αυτά τα πενιχρά μέτρα στήριξης. Το μέτρο της απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη θα πρέπει να ισχύσει για όσο διαρκεί η κρίση».

Διαβάστε ακόμη

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν