Κάθε αρχή και δύσκολη με το νέο σύστημα εισόδου στην Παλιά Πόλη

Κάθε αρχή και δύσκολη με το νέο σύστημα εισόδου στην Παλιά Πόλη

Κάθε αρχή και δύσκολη με το νέο σύστημα εισόδου στην Παλιά Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1047 ΦΟΡΕΣ

Θα υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Στέφανος Δράκος

Πρεμιέρα με παράπονα χθες, 1η Ιουλίου, για την εφαρμογή του νέου συστήματος εισόδου των οχημάτων στη Μεσαιωνική Πόλη καθώς συμπολίτες μας, μόνιμοι κάτοικοι, φαίνεται να αντιμετώπισαν δυσκολίες οι οποίες, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Πολεοδομίας, κ. Στέφανο Δράκο, οφείλονται στο γεγονός ότι αρκετοί που δεν δικαιούνται είσοδο με το όχημά τους, και κυρίως μοτοποδήλατα, επιχειρούσαν να το κάνουν και έτσι δημιουργούνταν κάποια προβλήματα.

Όπως αναφέρουν στη «Ροδιακή» συμπολίτες μας μόνιμοι κάτοικοι Παλιάς Πόλης, υπήρξαν περιπτώσεις που αναγκάστηκαν να περιμένουν από 10 έως και 20 λεπτά στις πύλες για να μπορέσουν να εισέλθουν. Επίσης, αναφέρθηκαν περιπτώσεις που το σύστημα δεν «διάβαζε» την κάρτα εισόδου-η οποία πάντως είναι προαιρετική για τα Ι.Χ. και υποχρεωτική μόνο για τα μοτοποδήλατα. Ακόμα, το σήμα το οποίο έχουν προμηθευτεί οι μόνιμοι κάτοικοι-οδηγοί οχημάτων είναι για περιπτώσεις που υπάρξει κάποιο τεχνικό πρόβλημα ώστε να το επιδείξουν στον υπάλληλο και να μπορέσουν να εισέλθουν στην Παλιά Πόλη.

Ο Αντιδήμαρχος
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος, είπε ότι ο ίδιος βρέθηκε χθες στις πιο πολυσύχναστες πύλες της Παλιάς Πόλης και εκείνο που διαπίστωσε στη συνέχεια ήταν ότι αρκετοί που δεν δικαιούνται να έχουν πρόσβαση με το όχημά τους εντός του Μνημείου, επιχειρούσαν να το κάνουν και όταν αυτό συνέβαινε για αρκετές φορές, είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η όλη διαδικασία.
Γι’ αυτό μάλιστα και απευθύνει παράκληση όσοι δεν έχουν δικαίωμα να εισέρχονται στην Παλιά Πόλη με τα οχήματά τους να μην προσπαθούν να το κάνουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξαν και περιπτώσεις που ένα όχημα περνούσε, όπως είχε το δικαίωμα, και προσπαθούσαν να περάσουν άλλα τρία-τέσσερα πίσω από αυτό.
Σε έρευνα, όμως, που έκανε αργότερα με την Εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα, διαπίστωσε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε κυρίως από τα μοτοποδήλατα.

Δηλαδή, όταν σε ένα αυτοκίνητο δινόταν η άδεια να εισέλθει, αφού οι κάμερες «διάβαζαν» την πινακίδα του, ταυτόχρονα περνούσαν παράνομα αρκετά μοτοποδήλατα, με αποτέλεσμα να κατεβαίνει η μπάρα και το αυτοκίνητο να πρέπει να κάνει πίσω και ξανά τη διαδικασία από την αρχή! Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, το στοιχείο ότι πριν ακόμη τεθεί σε λειτουργία το σύστημα αλλά είχαν τοποθετηθεί οι κάμερες, μέσα σε δύο ημέρες είχαν καταγράψει 4.800 «περάσματα» οχημάτων!

Σχετικά με το ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Ελέγχου όπου για πρώτη φορά είναι στελεχωμένο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ο Αντιδήμαρχος λέει ότι το θέμα θα διευθετηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Αναφέρει, ακόμη, ότι και από την αυτοψία που πραγματοποίησε ο ίδιος τη χθεσινή ημέρα, διαπίστωσε ότι αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι ήταν ανενημέρωτοι για την αλλαγή του συστήματος.

Για παράδειγμα, κάποιοι κρατούσαν ακόμη τα τηλεκοντρόλ που δεν ισχύουν πλέον ενώ άλλοι προσπαθούσαν να εισέλθουν από πύλη που δεν ήταν κοντά στην οικία τους ενώ πλέον έτσι θα γίνεται η είσοδος με τα οχήματα, δηλαδή από την πλησιέστερη πύλη στη διεύθυνση κατοικίας τους.

Όπως είπε, ο ίδιος και η Υπηρεσία φρόντισαν να ενημερώσουν εδώ και μήνες για την αλλαγή του συστήματος και μάλιστα «πόρτα-πόρτα» με ενημερωτικό έγγραφο που μοίρασαν στα σπίτια. Τέλος, ο κ. Δράκος διαμηνύει ότι όλες οι περιπτώσεις που καταγράφηκαν εξετάζονται και θα υπάρξει ομαλοποίηση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο