Προτεραιότητα για την «Ξενάκης Αυτοκίνητα» η «Πράσινη» Ενέργεια

Προτεραιότητα για την «Ξενάκης Αυτοκίνητα» η «Πράσινη» Ενέργεια

Προτεραιότητα για την «Ξενάκης Αυτοκίνητα» η «Πράσινη» Ενέργεια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 883 ΦΟΡΕΣ

Η εταιρεία συνεχίζει τις οικολογικές επενδύσεις της, ολοκληρώνοντας ένα ακόμη πρόγραμμα παραγωγής «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας

Φωτοβολταϊκό Πάρκο
Η εταιρεία «Ξενάκης Αυτοκίνητα» ολοκλήρωσε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της στο 10ο χλμ. Ρόδου-Λίνδου, φωτοβολταϊκό πάρκο παραγωγής 100.000 kW/έτος. Με τη συγκεκριμένη επένδυση, η εταιρεία καλύπτει 100% τις ανάγκες της σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δ/ντα συμβούλου κ. Νικόλαου Ξενάκη, στόχος της εταιρείας είναι έως το 2025 να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των κτηρίων και των ηλεκτρικών οχημάτων που επαναφορτίζουν στις εγκαταστάσεις της με ηλεκτρικό ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ηλεκτροκίνηση
Στο ίδιο πλαίσιο, η ASEM “Island Mobility Services” της «Ξενάκης Αυτοκίνητα» έχει ενταχθεί στο χώρο της ηλεκτροκίνησης με e-bikes, ηλεκτρικά scooters και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σκοπός είναι να αποκτήσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ρόδου οδηγική επαφή με νέους και οικολογικούς τρόπους μετακίνησης. Λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές επιπτώσεις που προκαλούν οι εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα και κατ’ επέκταση στην υγεία μας, η ενσωμάτωση της ηλεκτρικής μετακίνησης στις ζωές μας είναι, σύμφωνα με την «Ξενάκης Αυτοκίνητα», επιτακτική.

Η ASEM, μαζί με επιτυχημένες εταιρείες του νησιού μας, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα ευρύ δίκτυο ηλεκτροκίνησης με πάνω από 16 κοινόχρηστους σταθμούς φόρτισης μετασχηματίζοντας τη Ρόδο σε πρωτοπόρο εξέλιξης και μετάβασης στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Οι 32 φορτιστές της EVBox απλώνονται κατά μήκος του νησιού και με μηδενικό κόστος φόρτισης για τον χρήστη, είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων των ηλεκτρικών οχημάτων. Το μόνο που χρειάζεται ο οδηγός είναι μία κάρτα φόρτισης, που μπορεί να προμηθευτεί δωρεάν από την «Ξενάκης Αυτοκίνητα».

Οικολογική Συνείδηση
Βάσει των παραπάνω, προτεραιότητα δίνεται στο να καθιερωθεί η χρήση «πράσινων» μεταφορικών μέσων και να επιτευχθεί ένας οικολογικός μετασχηματισμός, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε περιβαλλοντικό ευεργέτημα για τις νησιωτικές περιοχές. Η «Ξενάκης Αυτοκίνητα» διαθέτει 8 Volkswagen e-Golf, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενοικιάσουν από δύο ημέρες έως και ένα μήνα, ούτως ώστε όλοι να μπορούν να διαπιστώσουν τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση τόσο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όσο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ρόδου, μέσα από τη βιώσιμη και οικολογική μετακίνηση.
«Η εταιρεία μας έχει τη περιβαλλοντική συνείδηση στον πυρήνα των αξιών της. Εκτός από το φωτοβολταϊκό πάρκο, ανακυκλώνουμε το χαρτί, τα μέταλλα, τα πλαστικά, τις μπαταρίες, υγρά φρενών, ψυγείου, τα λάδια των αυτοκινήτων άλλα και τα υποπροϊόντα συντήρησης-συνεργείου. Στον τομέα τώρα της μετακίνησης, δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε απλώς μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Θεωρούμε υποχρέωση μας, μέσα από τον κλάδο της μετακίνησης, να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ροδιτών. Το όραμα που συμμεριζόμαστε για βιώσιμες «Πόλεις του Μέλλοντος» υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς και το ενισχύουμε με τις δράσεις μας καθημερινά.

Οραματιζόμαστε έξυπνες πόλεις, χωρίς καυσαέρια, δίχως θορύβους από τα οχήματα και χωρίς στρες για τους κάτοικους. Έξυπνες πόλεις που η σημερινή τεχνολογία μπορεί να μας δώσει. Σε αυτές τις πόλεις, κυρίαρχη θέση έχουν φυσικά τα ποδήλατα, όπως γίνεται όχι μόνο σε περιοχές του εξωτερικού, αλλά και στη γειτονική μας Κω. Ευελπιστούμε πως σύντομα και η Ρόδος μας θα διαθέτει υποδομές για ποδηλάτες, ένα απαραίτητο κομμάτι του παζλ για σύγχρονες και οικολογικές πόλεις».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»