Η Τροχαία «τσίμπησε» 687 δικυκλιστές χωρίς κράνος

Η Τροχαία «τσίμπησε» 687 δικυκλιστές χωρίς κράνος

Η Τροχαία «τσίμπησε» 687 δικυκλιστές χωρίς κράνος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3305 ΦΟΡΕΣ

Εντοπίστηκαν επίσης 294 χωρίς δίπλωμα και 91 να οδηγούν μεθυσμένοι

«Φωτιά» πήραν τα μπλοκάκια των αστυνομικών της περιοχής μας τον προηγούμενο μήνα, βεβαιώνοντας παραβάσεις σε βάρος οδηγών που εντοπίζονταν να μην τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!

Αυτό αποδεικνύεται και από τα συνολικά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και από τα οποία διαφαίνεται ότι εκατοντάδες ήταν οι οδηγοί που από εδώ και στο εξής θα κινούνται συνετά και τηρώντας τον Κ.Ο.Κ. με τα οχήματα τους.

Πιο συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα από το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου αλλά και τις λοιπές αστυνομικές υπηρεσίες της Α΄Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου εντοπίστηκαν 687 δικυκλιστές να κινούνταν χωρίς να φέρουν το απαραίτητο προστατευτικό κράνος με αποτέλεσμα να τους βεβαιωθεί παράβαση, η οποία προβλέπει αφαίρεση του διπλώματος τους, των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας τους για δύο μήνες.
Τα ίδια προβλέπει και η παράβαση για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τα οποία αντιμετώπισαν 50 οδηγοί που εντοπίστηκαν να μην τη φοράνε την ώρα της οδήγησης.

Σημαντικά είναι τα στοιχεία για όσους κινούνται στους δρόμους του νησιού μας με οχήματα για τα οποία δεν έχουν δίπλωμα! Μέσα λοιπόν σε ένα μήνα (τον Ιούνιο) οι αστυνομικοί εντόπισαν 294 άτομα να μην έχουν άδεια ικανότητας οδηγού, ενώ 249 οδηγοί έτρεχαν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο και βεβαιώθηκαν και σε αυτούς οι αντίστοιχες παραβάσεις.

Επίσης, 37 οδηγοί, μιλούσαν στο κινητό τους τηλέφωνο την ώρα της οδήγησης και 91 εντοπίστηκαν να βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ!
Τέλος, 11 οδηγοί βρέθηκαν να κινούνται με τα οχήματα τους στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ένας είχε φθαρμένα ελαστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί διενεργούν αυστηρούς ελέγχους καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου και σε όλες τις περιοχές του νησιού μας, ενώ όπως τονίστηκε από ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αυτοί θα εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο, με αφορμή τις αφίξεις των επισκεπτών στο νησί μας.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο