Τρία χρόνια με αναστολή για 171 γραμμάρια χασίς

Τρία χρόνια με αναστολή για 171 γραμμάρια χασίς

Τρία χρόνια με αναστολή για 171 γραμμάρια χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 474 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 21χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν, για 19 συσκευασίες με συνολικά 171 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που είχαν εντοπιστεί στο σπίτι του στη Λάρδο.

Το δικαστήριο αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας επέβαλε στον 21χρονο ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 26χρονος συμπατριώτης του για τον οποίο το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε προμήθεια προς ιδίαν χρήση και έπαυσε την ποινική δίωξη και ένας 29χρονος επίσης από το Πακιστάν, ο οποίος κρίθηκε αθώος. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Νικήτας Μπόλκας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 11 Οκτωβρίου 2019 από αστυνομικούς του Τμήματος Νότιας Ρόδου, οι οποίοι θέλησαν να κάνουν έλεγχο στους τρεις αλλοδαπούς και τελικά έβγαλαν «λαυράκι», καθώς βρέθηκαν να κατέχουν 19 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Νότιας Ρόδου στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούν για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν στις 11 Οκτωβρίου 2019 το απόγευμα τους τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 26, 29 και 21 ετών αντίστοιχα στη Λάρδο.

Όταν τους έγινε έρευνα οι τρεις άνδρες βρέθηκαν να κατέχουν 171 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τοποθετημένα σε 19 συσκευασίες, το χρηματικό ποσό των 1.515 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε βάρος των αλλοδαπών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις αλλοδαποί είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών